Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Tuesday, July 4, 2017

Suprise Birthday Nuha

Hello mello , plan untuk menseprais si Nuh ni sebenarnya on the spot .. Memandangkan sebelum tu dah cuti raya , i adalah malas nak meng-create group ws kerana disyaki akan menggangu mood raya bebudak ni nanti .. Hahaha !!

Jadinya on hari Isnin kelmarin i telah menyuruhi Dak Awa untuk meng-create group ws .. Pepandai je member tu taruh nama #birthdaybudakselenge .. Nasib kau lah Nuh ooiii .. Hee !!

Antara ahli jemaah yang terlibat adalah , Lin K , Iqa Ice , Weenthor , Iqa Qari , Emilion , Dak Gee , Dak Awa , Tuan Tanah and opkos la birthday girl kan .. Mari lah pergi kepada kronologi cerita semalam ..

Pagi semalam , i dah cuak sebab tak nampak motor si Nuh .. Ini tak boleh jadi ni , rosak rancangan kita kata i dalam hati .. Memandangkan semalan kelas Project and i satu team dengan Nuh .. I paksa je dia datang walhal member sakit hati kepala kut semalam .. Tapi berkat i suka mengarah / mentel / bossy datang jugak dia walaupun lewat 2 jam .. Hahahahahhaa !!

Memula dia datang i dah serba salah sebab i paksa dia datang , maunya tak muka ketat je si Nuh tu dalam kelas .. Lama sikit baru ok t_t .. Lepastukan , i syak dia tanak datang sebab tanak orang celebrate birthday dia tapi nampak la dia berkoyok tampal bagai .. Ok dia tak sihat tu kata i dalam hati kesian dia , tapi caner dah birthday kau hahahah ..

Then dia nak terus balik , tapi tiba-tiba ubah plan nak ke Ecm sebab ada orang kirim makanan .. Fuhh , ok boleh proceed on seprais camni .. Berialah aku watsap bebudak tu sampai si Nuh ni jadi pelik .. Apahal kau kata dia .. Jenuh kaver weii !!

Nak dijadikan cerita sebab kan tak plan , memang berterabur la .. Si Weenthor , Emilion dan Iqa Qari boleh pulak pergi Adif .. Lin K dengan Iqa Ice makan dekat D'osiss .. I , Nuh , Dak Awa and Dak Gee masuk Ecm .. Ahh sudah !! Bebudak ni bukan paham erti berlakon .. Kalau i dah halau tu i halau suruh berkumpul setempat tanak bagi nampak kantoi .. Salah i jugak la sebab tak bagi proper instruction .. :P

Sudahnya , sebab si Nuh ni nak balik Poli i ikutla sebab dia mengaku dia nak lari balik .. so sempatla Weenthor , Emilion dan Iqa Qari pi Ecm .. Ok settle satu masalah timbui masalah lain .. Nak makan mana seh ?? Sushi bebudak berlima ni tak makan , pastu pening .. End up pergi Ayam Penyet .. Kah !!

Dah setting elok si Nuh mengadap dalam dengan si Dak Awa and Dak Gee , i larik pegi jumpa bebudak tu kat sebelah Parkson nak bawakkan kek .. Plan menjadi .. So happy birthday Nuh .. Walaupun i rasa u boleh agak tapi i pedulik apa kan .. Janji seprais .. Hahahahahahh !!

Potong kek apa semua , makan settle then karoke Dak Awa payung .. 2 jam jugakla karoke kt K Voice tu .. Balik si Dak Gee meroyan nak buat show ala Bollywood ... Alah tiber .. !!

Akhir kalam sebelum i belanja gambar , i nak ucapkan terima kasih jugak untuk anak anak ayam yg setia melayan keranah i yang rajin menseprais orang ni and HAPPY BIRTHDAY DAK NUH , Memuaaaaaaaaaaah !!


 Belakang : Weenthor , Lin K , Emilion
Tengah : Iqa Qari , Birthday Girl , Tuan Tanah
Depan : Dak Gee , Iqa Ice dan Dak Awa

#tilljannah
#tiber
#friendshipgoals #friendshipzone
#siswazahtabah #siswazahberjaya #perempuan #fuhh #loveamir

Yang Suka Seprais
Atynaz

No comments:

Post a Comment