Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Tuesday, July 11, 2017

Ke mana kita hari ini ?

Hello mello kalau ikut kata Bella Bedak @ Bellon ke mana mana sahajalah yang buat i rasa nak terajang je dia lepastu kan ..

Entry ni pun sebenarnya ditaip atas permintaan Bella Bedak !! Kalau ikut i memang tak kuasa nak menaip walaupun ada banyakk cerita sebab i MALAS kan bizi sekarang ni :P .. Senjak dia tau i ada blog sibuk je dia suruh i up cerita .. Dasar gila glamour !!

Ok dah , sementelah si Haryatie Ahmad Taib @ Bekas Timbalan Pengerusi ada urusan lain maka tertinggalah si Bella Bedak kesunyian ..Keluarlah muka hanat dia tu mintak di bawak berjalan .. Eii sementang Haryatie bizi kemain dia pun sama naik .. Lepas i park motor bawah pent house  rumah bebudak tu terus plan nak pegi mana .. Mana jelah pun .. Bebalik Ecm tak pun Mega .. Muntah !!

Tetiba Aina setapa joined .. Malas + panas punya pasal , sanggup weh naib Grab guna promo .. Masuk Ecm semua termenung .. Duit tak mandang weii , mohla window shopping .. Tapi tapi sebelum tu i dengan kuasa veto ajak makan kat Boat Noodles .. Alah 2 mangkuk aje buat lepas gian ..

Dah kenyang , menangis la kaki menawaf Ecm .. Pelik kan sebab i pemalas kut nak jalan pastu pandai pulak komplen gemok .. dah tiba jadi rajin  .. Ciss !!

Balik naik Uber pulak pon guna promo , singgah lelepak kejap dekat Serai minum minum then shoot pergi Pantai Sepat sebab i ada kerja sikit nk uruskan .. Si Bella tu la berat , senget-senget aku bawak motor .. Settle urusan kat Pantai Sepat i bawak hajat nak singgah Pantai Cempaka pulak .. Ok jalan kata Acik Bella pipi Kombang sobab an helmet Arc putih pinjam rumah jiran sebelah tu .. Kah !!

Dah sampai kat Pantai Cempaka yang jauh nak hazab tu .. I pau jelah Bella beli fishball bebulat tu dengan sata goreng .. End up sata goreng tu i syak plastik sebab dia kenyal pastu tak sedap .. Empat ketul je pun tapi nak bagi perabih , Astaga bertolak dengan si Bella .. Ahahahah !!

Sesedap kenyang perut melepak , tiba tiba muncul pulak sekor kambing !! I macam lantak kau la i baru nak deduduk santai kut .. Sekalinya si Bella dah macam apa menggelinjang .. Dah kambing tu pulak makin lama makin dekat .. Macam tau Bella anti dia .. Dah tak memasal kena paksa balik .. Baru duduk 30 minit kut ..

Balik sangkut lama dekat trafik light Tanjung Lumpur sebab abam polis tu la .. 4 kali hijau tak bergerak .. Si Bella dah mintak mintak Pizza 5 ringgit .. Layankan .. Walaupun i pau dia tak sampai 8 ringgit .. Member siap plan pau i sampai 10 ringgit .. Musibat !! Hahhahaa !!

Dah lepas trafik light tu , singgah Mega .. Lols , rupanya pizza 5 ringgit tu take away je .. Malas i nak take away .. Alang alang i nak ganti balik duit Bella , marilah duduk makan sambil berehat sebelum i bunuh orang yakni Bella tu sebab i penat .. Sesambil duduk tu yang Bella suh update blog , i mintak la gambar .. Kata dia nanti dia hantar semua gambar sekali dengan gambar anjing ..

I macam blur , datang mana pulak anjing ?? Jenuh kut memikir , akhirnya pikap jugak .. Woi kambing la setan kambing .. Ala bangang !! Tak memasal i yang sedia kepala kaki ni lagi cramp perut menggelupur gelakkan Bella ..

Bodoh la kau !! Makanan sampai makan makan pastu balik la .. Sebab nak hujan kut .. Kut lah kan .. Thanks Bella menemankan i berurusan di Pantai Sepat tadi .. Ahak , meh i belanja gambar sekeping dua :P

Pengacau keamanan !!!!
I yang menghintung berat yang menaik  .. Koh koh !!
Yang Dari Sini Ke Sana
Atynaz

No comments:

Post a Comment