Tuesday, July 11, 2017

Ke mana kita hari ini ?

Hello mello kalau ikut kata Bella Bedak @ Bellon ke mana mana sahajalah yang buat i rasa nak terajang je dia lepastu kan ..

Entry ni pun sebenarnya ditaip atas permintaan Bella Bedak !! Kalau ikut i memang tak kuasa nak menaip walaupun ada banyakk cerita sebab i MALAS kan bizi sekarang ni :P .. Senjak dia tau i ada blog sibuk je dia suruh i up cerita .. Dasar gila glamour !!

Ok dah , sementelah si Haryatie Ahmad Taib @ Bekas Timbalan Pengerusi ada urusan lain maka tertinggalah si Bella Bedak kesunyian ..Keluarlah muka hanat dia tu mintak di bawak berjalan .. Eii sementang Haryatie bizi kemain dia pun sama naik .. Lepas i park motor bawah pent house  rumah bebudak tu terus plan nak pegi mana .. Mana jelah pun .. Bebalik Ecm tak pun Mega .. Muntah !!

Tetiba Aina setapa joined .. Malas + panas punya pasal , sanggup weh naib Grab guna promo .. Masuk Ecm semua termenung .. Duit tak mandang weii , mohla window shopping .. Tapi tapi sebelum tu i dengan kuasa veto ajak makan kat Boat Noodles .. Alah 2 mangkuk aje buat lepas gian ..

Dah kenyang , menangis la kaki menawaf Ecm .. Pelik kan sebab i pemalas kut nak jalan pastu pandai pulak komplen gemok .. dah tiba jadi rajin  .. Ciss !!

Balik naik Uber pulak pon guna promo , singgah lelepak kejap dekat Serai minum minum then shoot pergi Pantai Sepat sebab i ada kerja sikit nk uruskan .. Si Bella tu la berat , senget-senget aku bawak motor .. Settle urusan kat Pantai Sepat i bawak hajat nak singgah Pantai Cempaka pulak .. Ok jalan kata Acik Bella pipi Kombang sobab an helmet Arc putih pinjam rumah jiran sebelah tu .. Kah !!

Dah sampai kat Pantai Cempaka yang jauh nak hazab tu .. I pau jelah Bella beli fishball bebulat tu dengan sata goreng .. End up sata goreng tu i syak plastik sebab dia kenyal pastu tak sedap .. Empat ketul je pun tapi nak bagi perabih , Astaga bertolak dengan si Bella .. Ahahahah !!

Sesedap kenyang perut melepak , tiba tiba muncul pulak sekor kambing !! I macam lantak kau la i baru nak deduduk santai kut .. Sekalinya si Bella dah macam apa menggelinjang .. Dah kambing tu pulak makin lama makin dekat .. Macam tau Bella anti dia .. Dah tak memasal kena paksa balik .. Baru duduk 30 minit kut ..

Balik sangkut lama dekat trafik light Tanjung Lumpur sebab abam polis tu la .. 4 kali hijau tak bergerak .. Si Bella dah mintak mintak Pizza 5 ringgit .. Layankan .. Walaupun i pau dia tak sampai 8 ringgit .. Member siap plan pau i sampai 10 ringgit .. Musibat !! Hahhahaa !!

Dah lepas trafik light tu , singgah Mega .. Lols , rupanya pizza 5 ringgit tu take away je .. Malas i nak take away .. Alang alang i nak ganti balik duit Bella , marilah duduk makan sambil berehat sebelum i bunuh orang yakni Bella tu sebab i penat .. Sesambil duduk tu yang Bella suh update blog , i mintak la gambar .. Kata dia nanti dia hantar semua gambar sekali dengan gambar anjing ..

I macam blur , datang mana pulak anjing ?? Jenuh kut memikir , akhirnya pikap jugak .. Woi kambing la setan kambing .. Ala bangang !! Tak memasal i yang sedia kepala kaki ni lagi cramp perut menggelupur gelakkan Bella ..

Bodoh la kau !! Makanan sampai makan makan pastu balik la .. Sebab nak hujan kut .. Kut lah kan .. Thanks Bella menemankan i berurusan di Pantai Sepat tadi .. Ahak , meh i belanja gambar sekeping dua :P

Pengacau keamanan !!!!
I yang menghintung berat yang menaik  .. Koh koh !!
Yang Dari Sini Ke Sana
Atynaz

Tuesday, July 4, 2017

Suprise Birthday Nuha

Hello mello , plan untuk menseprais si Nuh ni sebenarnya on the spot .. Memandangkan sebelum tu dah cuti raya , i adalah malas nak meng-create group ws kerana disyaki akan menggangu mood raya bebudak ni nanti .. Hahaha !!

Jadinya on hari Isnin kelmarin i telah menyuruhi Dak Awa untuk meng-create group ws .. Pepandai je member tu taruh nama #birthdaybudakselenge .. Nasib kau lah Nuh ooiii .. Hee !!

Antara ahli jemaah yang terlibat adalah , Lin K , Iqa Ice , Weenthor , Iqa Qari , Emilion , Dak Gee , Dak Awa , Tuan Tanah and opkos la birthday girl kan .. Mari lah pergi kepada kronologi cerita semalam ..

Pagi semalam , i dah cuak sebab tak nampak motor si Nuh .. Ini tak boleh jadi ni , rosak rancangan kita kata i dalam hati .. Memandangkan semalan kelas Project and i satu team dengan Nuh .. I paksa je dia datang walhal member sakit hati kepala kut semalam .. Tapi berkat i suka mengarah / mentel / bossy datang jugak dia walaupun lewat 2 jam .. Hahahahahhaa !!

Memula dia datang i dah serba salah sebab i paksa dia datang , maunya tak muka ketat je si Nuh tu dalam kelas .. Lama sikit baru ok t_t .. Lepastukan , i syak dia tanak datang sebab tanak orang celebrate birthday dia tapi nampak la dia berkoyok tampal bagai .. Ok dia tak sihat tu kata i dalam hati kesian dia , tapi caner dah birthday kau hahahah ..

Then dia nak terus balik , tapi tiba-tiba ubah plan nak ke Ecm sebab ada orang kirim makanan .. Fuhh , ok boleh proceed on seprais camni .. Berialah aku watsap bebudak tu sampai si Nuh ni jadi pelik .. Apahal kau kata dia .. Jenuh kaver weii !!

Nak dijadikan cerita sebab kan tak plan , memang berterabur la .. Si Weenthor , Emilion dan Iqa Qari boleh pulak pergi Adif .. Lin K dengan Iqa Ice makan dekat D'osiss .. I , Nuh , Dak Awa and Dak Gee masuk Ecm .. Ahh sudah !! Bebudak ni bukan paham erti berlakon .. Kalau i dah halau tu i halau suruh berkumpul setempat tanak bagi nampak kantoi .. Salah i jugak la sebab tak bagi proper instruction .. :P

Sudahnya , sebab si Nuh ni nak balik Poli i ikutla sebab dia mengaku dia nak lari balik .. so sempatla Weenthor , Emilion dan Iqa Qari pi Ecm .. Ok settle satu masalah timbui masalah lain .. Nak makan mana seh ?? Sushi bebudak berlima ni tak makan , pastu pening .. End up pergi Ayam Penyet .. Kah !!

Dah setting elok si Nuh mengadap dalam dengan si Dak Awa and Dak Gee , i larik pegi jumpa bebudak tu kat sebelah Parkson nak bawakkan kek .. Plan menjadi .. So happy birthday Nuh .. Walaupun i rasa u boleh agak tapi i pedulik apa kan .. Janji seprais .. Hahahahahahh !!

Potong kek apa semua , makan settle then karoke Dak Awa payung .. 2 jam jugakla karoke kt K Voice tu .. Balik si Dak Gee meroyan nak buat show ala Bollywood ... Alah tiber .. !!

Akhir kalam sebelum i belanja gambar , i nak ucapkan terima kasih jugak untuk anak anak ayam yg setia melayan keranah i yang rajin menseprais orang ni and HAPPY BIRTHDAY DAK NUH , Memuaaaaaaaaaaah !!


 Belakang : Weenthor , Lin K , Emilion
Tengah : Iqa Qari , Birthday Girl , Tuan Tanah
Depan : Dak Gee , Iqa Ice dan Dak Awa

#tilljannah
#tiber
#friendshipgoals #friendshipzone
#siswazahtabah #siswazahberjaya #perempuan #fuhh #loveamir

Yang Suka Seprais
Atynaz

Selamat Hari Lahir Nuha

Hello mello , dear Nuha @ Nuh @Selenge .. Happy Birthday yang ke 2.0 adinda oii , hahaha mesti rindu dekat kau nanti bila dah grad #tiber .
.
Kita start kenal mula mula masuk poli , Kahkah , start rapat masa sem 2 nak masuk 3 menuju ke 4 sampai la 5 (semoga sampai bila-bila la ukhwah ni ya ) .. Kahkah , kitorang dua ni more like love hate love hate friendship la .. Manjang je gaduh sebab si Nuha #takcarasokmo .. Tu yang i geram !!
 
Rajin deni buat kerja sebab dia tau i malas !! Kahkah , kwaja an ? Thanks beb , Al-hamdulillah i tak salah pilih kau sebaga bff dunia .. Me friend you always #tillPmku
 
Kenangan dengan Nuh ? Pegi trip dengan dedepa dari Gambang , bbq Beserah , kalau boleh hari-hari nak makan Sushi #chukaidako , pergi Melaka dan signal kereta ( ini win teruk hahahahah ) .. Lagi ? dia banyak gila belanja i kadang sampai naik segan pun ya .. Ahh feel so blessed la to be friend with this girl .. 
 
Kita ada banyak kenangan in between 2 ( nak masuk 3) tahun ni .. Dan i hargai setiap detik tanpa dan dengan you !!

Semoga jadi anak yang solehah , kawan yang baik , kakak / adik yang baik , cemerlang dalam segala bidang yang kau ambik , i doakan kau sentiasa berjaya .. Jangan simpan apa apa dalam hati tau .. Biasalah i kan kaki meroyan.. #gesekhidung..
 
- Sila kawin cecepat ! Tasabar nak ada anak buah .. Hahaha -
 
Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir Nuha
Selamat Hari Lahir...

Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Nuha
Allah selamatkan kamu..
 
 
 
Yang Wish
Atynaz
 
 
 
 
 

Happy Birthday Elan

Hello mello , dear Elan  .. Happy Birthday yang ke 2K+ kekanda oiii , hahaha rindu pulak dekat kau .. 
 
Kita start kenal mula mula masuk 1 rk , i ingat kau datang dari jauh rupanya kampung sebelah sekolah je  .. Tapi semua tu salaahhhh !!

Kahkah , start rapat sebab tadek orang nak layan i kan ( semoga sampai bila-bila la ukhwah ni ya ) .. Kahkah , kitorang dua ni more like love hate love hate friendship gitu .. I menyampah je selalu dengan Elan ni .. Luls !!
 
Kenangan dengan ELan ? Pegi trip Ipoh semata nak makan pastu beli beg .. Dah beli beg meroyan nak pergi funfair lepastu meraban je sebab pening naik benda alah pepusing tu .. Kahkah !! Lagi ? Pesta pantun Smkak and pegi seminar dekat Uitm Tapah Road 2 hari pastu balik meroyan sebab basah .. Eh banyak la kenangan dengan deni malas la nak throwback .. :P
 
Semoga jadi anak yang soleh , kawan yang baik , abang / adik yang baik , cemerlang dalam segala bidang yang kau ambik , i doakan kau sentiasa berjaya .. Jangan simpan apa apa dalam hati tau .. Biasalah i kan kaki meroyan.. #gesekhidung..

- Sila kawin cecepat ! Tasabar nak ada anak buah .. Hahaha - 
 
Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir Elan
Selamat Hari Lahir...

Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Elan
Allah selamatkan kamu.. 
 
Yang Wish
Atynaz