Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Friday, June 23, 2017

Iftar Padang Kuantan 2k17


Hello mello , mood update blog sebenarnya dah lama kelaut dalam .. Tapi demi sejenis ingatan yang dinamakan kenangan I gigih la update .. Hahaha !! 


Seperti semua sedia maklum tiba-tiba ayat skema keluar tahun 2017 ni  merupakan tahun akhir I di Pmku ( berbaki 1 sem = Latihan Industri = Bila nak kawin ?? ) kalau I tak repeat la mintak simpang kan .. So , terkeluarlah rancangan nak berbuka bersama sama classmate .

Yang berbunyi nak berbuka bersama sama berjemaah adalah Haryatie Ahmad Taib dan Bella Bedak @ Puan Pengerusi Padang  .. Mintak buat hari Sabtu pon susah tapi memasing bizi jaga anak tekak sendiri so tunda la sampai ke hari Ahad .. Walaupun I malas Ya Rabbi nak keluar , demi kenangan tahun akhir moh la kita .. Mbahahahahha !!

Tibala kita di hari Ahad yang damai walaupun coca mendung  .. I bangkit tidur bangkit tidur nak menyampai ke pukul 5:30 petang tu .. Sempat tengok Running Man pastu shoot pegi Padang .. Sesampai je I sana call terus Ayang Shepah .. Ngam sekali dia dah sampai ..

Pilih spot nak duduk , sudahnya I tenung Ayang Shepah dia tenung I balik .. Jam dah pukul 6 lebih .. Orang makin ramai chop space memasing .. Krik krik dikesan !! Ayang Shepah suruh I duduk jauh jauh semata suh jaga tempat .. 

Memang takla , orang lain semua riuh I krik sensorang !! Mujur tak lama si Fatin dengan Roxina dan Aidadidu and Along pon sampai .. Pon I still kena duduk jauh .. Diskriminasi sangat kan !! Pastu barula Si Ween , Iqa , Emy , Bella and Yatiepu ( and bf dia si Zapp ) sampai .. 

Geram je aku !! Dahla duduk dekat pastu si Bella kan Pengerusi , boleh pulak diorang paling lambat .. Alasan , Grab stuck dalam jam .. Ahh sudahlah !! Bukan I tak pesan gerak awal walaupun contohnya  rumah ko dudul tu sejengkal je dari padang kalau dah namanya Kuantan jem tetap la jem .. Hahha !!

Pastu Bang Amar dengan Daddy sampai .. Tak lama Kid dengan gf dia sampai .. So tambah tolak adalah dalam 16 orang .. Tak sesia I didiskriminasi duduk jejauh dek Ayang Syepah untuk chop tempat .. :P

So tunggula azan untuk berbuka .. I entah kenapa tu hari tamaknya bukan main .. Selalu beli nasi kerabu + air mangga gelas besau je , tapi tu hari tetiba ada extra sotong sumbat seketul , pedal + peha ayam bakar .. Pastu balik sempat singgah Boat Noodles Ecm buat lawatan rasmi .. Macam manalah nak kuruskan ?? Umm !!

Lagi ?? Terima kasih pada yang sudi hadir .. Duit boleh kita cari tapi kenangan tak kut .. Dah jangan sedih sedih meh I belanja sekeping je gambar ..Hehe !!


p/s : Selamat Hari Raya in advanced .. Mana yang i terbuat silap , termakan , terminum , terambil , terjahat harap dapat dimaafkan lah ye  .. Sama samalah kita ya .. #peace

Yang Berbuka Di Padang
Atynaz



No comments:

Post a Comment