Tuesday, May 23, 2017

Halal Dim Sum At Greentown Dimsum Cafe Ipoh

Hello mello , akhirnya tercapai jugak haserat i nak memergi memakan Dim Sum Halal kat Ipoh macamlah kat Kuantan tak ada dua hari eh ke tiga hari lepas sekarang baru nak cerita sebab alang - alang i merempan ke Ipoh ..

Lokasi ? No 10, Persiaran Greentown 4, Pusat Perdagangan Greentown, 30450 Menglembu, Perak, Malaysia .. Boleh waze / maps terus .. Landmark lain , err Dataran Majlis Bandaraya Ipoh @ Dataran Mbi .. Tak susah meh nak cari , yang susahnya nak cari parking la .. Hahaha !!

Untuk first visit , i tatau nak order apa sebab malas nak google tapi dalam dok telek -telek menu tu teringat la dekat Fried radish cake ini ..Mari order .. 
Rasa dia ? Err , boleh tahan la sedap .. Cumanya taugeh dia , banyak seperti gambar diatas .. Hehehe .. Jenuh i nak perabih taugeh .. Camner eh nak explain rasa dia , emm macam kuey tiaw goreng kut .. Haa lebih kurang ..

Then ambik dim sum dalam bentuk set sebab nak jimat masa kaver kaver diri tu tak reti nak order apa senanya ahaha. Auu , then add on mushrom dim  sum tu .. Rasa ? Rasa dim sum la kan .. Boleh tahan la jugak ..


 Sistem dia sistem tulis , oh ya sila reserved kalau rasa perlu .. Bukan apa , cafe ni kecik aja .. Buatnya full house , penaya ja mai jauh-jauh .. Tak gitu ? Hehehe
,

Gambar ini , gambar order list kitorang .. Pepandailah korang nanti nak order sebab i lupa snap buku menu dia padahalkan malas , ampunlah .. Oh ya , ada jugak order nasi goreng bbq and wantan / dim sum mee sup like that la .. I lupa sebab matlamat i memang dim sum je .. Untuk air , i order jus markisa and dua teh ais lemon .. Air dia sekali sedut dah habis ok tipu , dua tiga kali sedut ya .. Hhaha

Makan dah makan , minum pun dah minum .. Tibalah masa nak membayar .. I lupa resit kat mana .. Tapi total damaged seingat i around Rm63++ la jugak .. Quite pricey , but still sekali sekala boleh la boleh percaya ke i punya sekali sekala ? o.o kan belanja besar begini .. Heee !! Tapi , kalau awak disana nak belanja i .. I seribu kali sudi .. Ajak la i makan .. :P

Yang suka Makan 
Atynaz 
 
P/s : Matilah part ending cenggitu je .. Hahahahahhaha !!

No comments:

Post a Comment