Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Friday, March 31, 2017

Misi cari barang serving be like t_t

Hello mello , entry ni ditaip atas permintaan Bella bellon !! Kalau ikut i memang tak kuasa nak menaip walaupun ada banyakk cerita sebab i malas kan bizi sekarang ni :P

Alkisahnya , Rabu lepas tiba-tiba Dr.F umum yang ada kelas maciam besa  .. I pon dah alang-alang ada kat Kuantan libas rambut harus la terpaksa rela merajin kan diri pegi kelas itu .. Pastu mula la krik-krik sampai pukul 11 ..

Sempat memergi sarapan dekat Jaja dulu pastu kejutkan dengan kuasa jeritan  Iqa ice suruh beliau bangun sebab nak cari barang untuk setup dining table untuk kelas serving esoknya .. Bangun pun budak tu akhirnya setelah penat i menjerit maciam onggila kat bawah pent house rumah sewa depa ..

Pukul 11 pun meniba , Bella bellon rupanya keseorangan kerana Haryatie Ahmad Taib balik kampung .. Maka dia pun menemankan i mereput dekat bawah rumah sewa mentara tunggu Iqa ice dengan LinK siap .. Mentara menunggu tu sibuk la dia kepoh pasal Grab car yg dia install tu dapat half price / free kalau guna promo .. Kah !!

Kemain lama dua dara tu bersiap , i pun pergilah beli arabic gum dulu sebab dalam misi nak kurus sihat kan sekarang .. Dah pastu pulak Bella bellon ajak balik Poli sebab dia lupa antar Cd Interview .. Menyirap je i sebab i malaaaaaaaaaaaaas nak jalan .. Ciss !!

Sampai poli , tunggu Iqa ice dengan LinK kejap ambik grab .. 4 orang manusia ni dapat la Alza .. Kemain pergi Ecm yang tak sampai 200 meter tu pakai Grab .. Dasar !! Hahahha .. Dah masuk Ecm , kebulur pulak yelahkan bangkit pukul 12 kut .. Pergi Kfc , then masuk Aeon pastu patah balik Kfc .. Rajin kan ?

Makan makan pastu tiba tiba termasuk cerita pasal Payyad a.k.a anak ex-classmate i .. I dahla dari dulu geram tengok dak montel tu .. Terus Bella bellon ajak pergi umah Payyad .. I dengan bebudak tu on je #beranikemerekalawani ..

Pastu sambung cari barang kat Daiso .. Mentara i dengan Iqa ice bizi pilih barang yang sudahnya tak beli apa pon Bella bellon dengan LinK bizi mengabih 10 hengget main patung cengkam tu .. Dapatnyaa idak , mengendeng orang sebelah Bella bellon dapat la seketul Daisy duck .. Pastu bangga , orang sok-sek yg dia dapat patung tu .. Sudahlah ko Bella bellon ..

Pastu i craving makan kimchi .. Masuk la Seoul Garden Hot Pot #beranikemerekalawani .. Tengah makan makan si Nuh boleh sergah dari belakang .. Kwang ajo eh datang tak bagi salam .. I dengan Iqa je makan .. Pastu tanya Nuh dia nak ikut tak g jumpa Payyad Nuh datang semata mata nak beli tie hitam je .. Minah tu bukan center , kejap ye kejap tak ..

Ok gerak , Nuh dengan Iqa pergi beli tie kat Daiso .. I , LinK , Bella bellon balik rumah sewa naik Almera kau driver tu dah kawin la sebab Haryatie pon nak ikut jumpa Payyad .. Dah Nuh dengan Iqa ice sampai kena tunggu Iqa ice loading barang kejap kat rumah , sempat tapau kuih untuk tuan rumah Pyka kalau ko baca , Bella suh tapau Pisang ntuk Payyad pastu baru gerak ..

Kemalangan bermula di sini , Bella gerak dulu dengan  Iqa and LinK .. Sebab diorang grab saga so tak muat la kita berenam .. Terpaksa Haryatie grab satu lagi .. Kau tahu kereta apa ? Exora .. Sebesar besar kereta tu kitorang bertiga je .. Hahahahahah bagus Haryatie bagus #tepukbahubeliau

Sampai umah Payyad tu , lepak lepak sampai around 4.15 camtu menggomol anak orang + bergosip .. Nuh nak payung karaoke .. Boleh dik boleh , kalini Haryatie grab dulu .. Dapat peugeot .. Ingatkan peugeot yang bangsa mewah tu rupanya besar weh .. Si Bella bellon pulak dapat peruse tak silap i ..

Masa peugeot tu nak sampai Haryatie dengan i dah tunggu dekat simpang jalan sebab driver tu tak master area situ .. Memula ferrari lalu , pastu kancil and last sekali baru peugeot .. Oh , besarnya kereta siap boleh bukak bumbung lagi .. I , Nuh denga Haryatie siap selfie lagi bagi Bella bellon , Iqa ice dengan LinK sakit hati sebab depa dua kali dapat kereta kecik .. Muahahahahaha ..

Balik tu terus karok , pukul 6.30 i gerak balik rumah .. Dah mari i belanja gambar sekping duaping ..




Sekian ending macam apa-apa entah :P

Yang menulis
Atynaz



No comments:

Post a Comment