Monday, January 9, 2017

Suprise Belated Birthday Wawa 2.2

Hello mello , setelah tak seberapa lama merancang ! Akhirnya plan untuk menseprais Dak Awa berjaya even dah buat pre celebration dekat K voice Rabu lepas namapun Amir , dia mana pernah puas hati kalau tak dapat apa dia nak .. Ehh  .. Kau tau , dia punya tak sabar a.k.a malas nak buat hari lain tu sampaikan i push jugak buat harini .. Kahkah !! Apa ke perangai kan i ni :P

Kitorang rancang plan seprais beria ni tapi 60% je yg jadi !! I master mind dia .. Dibantu oleh anak-anak ayam i yakni Dak Nuha , Dak Linda , Dak Aa dan Dak Iqa .. Memacam plan keluar , seperti nak pergi makan dekat Mint , Mak Jemoh cafe , Seni Bidadara , bla-bla .. End up semuanya kensel t_t ..

Sudahnyakan i order belon je dekat Belon Helium Kuantan , ingatkan nak sambut dekat Thai Serai je.. Sudahnya tiba tiba boleh sampai ke Teluk Chempedak  thanks la Dak Aa support kereta sebab Aa redha nak join petang ni sampai kensel kan hal dia * matilah amir perangai paksa orang :P

Janji dengan orang belon pukul 5 , pukul 4.45 beliau dah sampai .. Hoi , gigih la i berkejaran kesana kemari nak settle kan hal belon tu je .. Pergi level 4 ambik kunci kereta Aa , turun level g sambut belon , pastu bawak pulak belon tu naik semula sebab dia tak suka panas panas ni t_t dahla masa tu kelas .. Ampunkan saya Miss =_=

End up i letak je belon tu sebab kelas kitorang dekat hujung sekali tadi .. Punyala tanggung debar , sampaila habis kelas Wawa boleh nampak pulak belon tu .. Nasib baikkkkkkkkkk dia tak sedar laaagi pastu Iqa terus bawak beliau pegi tandas .. Aku stress betul tadi nyaris nak kantoi .. Hahahahha ..

Sepantas kilat i turun level g , bonet kereta tak muat pulak .. Cisssss , sudahnya i pikir nak sambut dekat Serai je sebab mana nak sorok belonkan  kalau nak pi Tc .. Tapi sampai dekat Serai nampak pulak Ana dengan Aqish yg otw nak balik Semambu .. Weii korang  tumpangkan belon belon ni boleh tak ? Boleh je katanya  .. So gerak la pi Tc ..  Debar laaagi ..

Dalam kereta , i bagi je hint berbentuk soalan pada Wawa , tanya pasal siapakah pemilik belon tu agaknya kan .. Nasib baik empunya diri tak sedar lagi .. Lega wei , kalau kantoi tadi musnah harapan .. Kahkah .. Keluar je muka mengantuk dia tu .. Zzz  selamat laagi plan .. Hee ..

Sampai Tc , i dengan Aa konon konon la nak pegi A&W ( tapi sebenarnya pegi Loteng nak setup belon dengan beli kek ) .. Sesambil tu suruh la bebudak dua orang tu lengahkan Wawa dari naik Loteng .. Zzzz bebetul diorang berdua lengah-lengah sampai aku rasa nak maki je Iqa dngan Linda .. Hhahaha !!!

Dah beli kek ( 4 slice ) , terfikir camner nak seprais Wawa pulak kan .. End up i dengan Aa duduk tepi meja dekat sudut Loteng tu .. Demi Wawa betulla , yang budak berdua tu i suruh cepattttttttt dia boleh lelengah laagi .. Hampeh , siap ambik gambar , pergi order air , yang Wawa pulak pegi dekat tempat ambik topping aiskrim ..  Dahla dekat situ kitorang menyorok .. Aaapeni !!

Wehhh , kalau kantoi siap .. Geram je , sampai lenguh la i dengan Aa duduk tepi bucu meja pegang kek dengan belon bagai.. Iqa dengan Linda pandang pastu sengih jeeee .. Woiiii i suruh cepat , sudahnya reti pun naik .. Hehehhehe ..

Dah make sure diorang bertiga naik , baru i dengan Aa naik bawak kek dengan belon setelah mereput takut kantoi tepi meja  .. Abang Loteng tu siapp tanya nak pasang lagu birthday tak .. Gila tanak , thanks la staff Loteng sebab super sporting .. I kasik 4 juta bintang k .. Muahhh !!

Plan berjaya , Wawa pun terseprais .. Kah ! Lepak lepak kejap , pastu nak g makan Hbb tapi tutup dia pun .. Pegila Mak Jemah baru , kena tunggu food baru nak setup .. Last last pegi la makan dekat Kayu Strezt sebelah Megamall Kuantan tu .. Jadilahkan :P .. Ok tu je nak citer , nak belanja gambar sepam dua pastu setlle la .. Hhehehehe

* Dak Nuha tadek , ye g bank takdi !! Haha :P

Yang Wish
Atynaz

P/s : Redhala entry super panjang dan ending macam apa k :P

No comments:

Post a Comment