Tuesday, January 24, 2017

Aion Memok Turns 2series

Hello mello ,dear Memok @ Ain Z .. Happy Birthday yang ke 2.0 anakanda oiii , hahaha rindu pulak dekat kau ...!!!!

Kita start kenal bila i masuk 4 Pa tau wei (lama lagi sebelum tu kut ) , i still teringat lagi hari first i dkat Smkak sebab kau la orang pertama yang i  tengok .. Hahaha tapi masatu kita tak rapat pun kan .. !!  Hahah btw  thanks untuk dua tahun berharga tu..!!

Kita tak banyak kenangan in betweeb 2 tahun ni .. Tapi i hargai setiap detik tanpa dan dengan you hahah apa lagi eh ? I merajuk kau pujuk (dulu la ) .. Macam macam lah . Btw thanks sebab faham i beb !! Ada rezeki kita jumpa tau :D

Semoga jadi anak yang solehah , kawan yang baik , adik yang baik , cemerlang dalam segala bidang yang kau ambik , i doakan kau sentiasa berjaya .. Jangan simpan apa apa dalam hati tau .. Biasalah i kan kaki meroyan.. #gesekhidung


Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir Memok
Selamat Hari Lahir...


Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Memok
Allah selamatkan kamu..
 


 
yang wish
Atynaz

Monday, January 9, 2017

Suprise Belated Birthday Wawa 2.2

Hello mello , setelah tak seberapa lama merancang ! Akhirnya plan untuk menseprais Dak Awa berjaya even dah buat pre celebration dekat K voice Rabu lepas namapun Amir , dia mana pernah puas hati kalau tak dapat apa dia nak .. Ehh  .. Kau tau , dia punya tak sabar a.k.a malas nak buat hari lain tu sampaikan i push jugak buat harini .. Kahkah !! Apa ke perangai kan i ni :P

Kitorang rancang plan seprais beria ni tapi 60% je yg jadi !! I master mind dia .. Dibantu oleh anak-anak ayam i yakni Dak Nuha , Dak Linda , Dak Aa dan Dak Iqa .. Memacam plan keluar , seperti nak pergi makan dekat Mint , Mak Jemoh cafe , Seni Bidadara , bla-bla .. End up semuanya kensel t_t ..

Sudahnyakan i order belon je dekat Belon Helium Kuantan , ingatkan nak sambut dekat Thai Serai je.. Sudahnya tiba tiba boleh sampai ke Teluk Chempedak  thanks la Dak Aa support kereta sebab Aa redha nak join petang ni sampai kensel kan hal dia * matilah amir perangai paksa orang :P

Janji dengan orang belon pukul 5 , pukul 4.45 beliau dah sampai .. Hoi , gigih la i berkejaran kesana kemari nak settle kan hal belon tu je .. Pergi level 4 ambik kunci kereta Aa , turun level g sambut belon , pastu bawak pulak belon tu naik semula sebab dia tak suka panas panas ni t_t dahla masa tu kelas .. Ampunkan saya Miss =_=

End up i letak je belon tu sebab kelas kitorang dekat hujung sekali tadi .. Punyala tanggung debar , sampaila habis kelas Wawa boleh nampak pulak belon tu .. Nasib baikkkkkkkkkk dia tak sedar laaagi pastu Iqa terus bawak beliau pegi tandas .. Aku stress betul tadi nyaris nak kantoi .. Hahahahha ..

Sepantas kilat i turun level g , bonet kereta tak muat pulak .. Cisssss , sudahnya i pikir nak sambut dekat Serai je sebab mana nak sorok belonkan  kalau nak pi Tc .. Tapi sampai dekat Serai nampak pulak Ana dengan Aqish yg otw nak balik Semambu .. Weii korang  tumpangkan belon belon ni boleh tak ? Boleh je katanya  .. So gerak la pi Tc ..  Debar laaagi ..

Dalam kereta , i bagi je hint berbentuk soalan pada Wawa , tanya pasal siapakah pemilik belon tu agaknya kan .. Nasib baik empunya diri tak sedar lagi .. Lega wei , kalau kantoi tadi musnah harapan .. Kahkah .. Keluar je muka mengantuk dia tu .. Zzz  selamat laagi plan .. Hee ..

Sampai Tc , i dengan Aa konon konon la nak pegi A&W ( tapi sebenarnya pegi Loteng nak setup belon dengan beli kek ) .. Sesambil tu suruh la bebudak dua orang tu lengahkan Wawa dari naik Loteng .. Zzzz bebetul diorang berdua lengah-lengah sampai aku rasa nak maki je Iqa dngan Linda .. Hhahaha !!!

Dah beli kek ( 4 slice ) , terfikir camner nak seprais Wawa pulak kan .. End up i dengan Aa duduk tepi meja dekat sudut Loteng tu .. Demi Wawa betulla , yang budak berdua tu i suruh cepattttttttt dia boleh lelengah laagi .. Hampeh , siap ambik gambar , pergi order air , yang Wawa pulak pegi dekat tempat ambik topping aiskrim ..  Dahla dekat situ kitorang menyorok .. Aaapeni !!

Wehhh , kalau kantoi siap .. Geram je , sampai lenguh la i dengan Aa duduk tepi bucu meja pegang kek dengan belon bagai.. Iqa dengan Linda pandang pastu sengih jeeee .. Woiiii i suruh cepat , sudahnya reti pun naik .. Hehehhehe ..

Dah make sure diorang bertiga naik , baru i dengan Aa naik bawak kek dengan belon setelah mereput takut kantoi tepi meja  .. Abang Loteng tu siapp tanya nak pasang lagu birthday tak .. Gila tanak , thanks la staff Loteng sebab super sporting .. I kasik 4 juta bintang k .. Muahhh !!

Plan berjaya , Wawa pun terseprais .. Kah ! Lepak lepak kejap , pastu nak g makan Hbb tapi tutup dia pun .. Pegila Mak Jemah baru , kena tunggu food baru nak setup .. Last last pegi la makan dekat Kayu Strezt sebelah Megamall Kuantan tu .. Jadilahkan :P .. Ok tu je nak citer , nak belanja gambar sepam dua pastu setlle la .. Hhehehehe

* Dak Nuha tadek , ye g bank takdi !! Haha :P

Yang Wish
Atynaz

P/s : Redhala entry super panjang dan ending macam apa k :P

Saturday, January 7, 2017

Happy Birthday Wawa Taufik !!

Hello mello ,dear Dak Awa @ Wawa.. Happy Birthday yang ke 2200  tahun manja oiii , hahaha rindu pulak dekat kau tiba tiba ...!!!!

Kita start kenal rapat bila i masuk sem 1 poli terchenta kita tu , i masatu still freshie lagi mcm u jugak sama sama buta arah , sesat dan menyesatkan cuba sekarang nak pegi poli pun malas .. Assemoga  kahkah ..  Dari situ kita tiba-tiba jadi kacip .. Tak gitu Wawa :P

Macam macam kita buat seperti gossip , jalan jalan cari makan , kau teman i pegi cod dengan sesatnya + panas nak mampos di bulan Ramadhan yang mulia , belanja i makan , menseprise kan i walaupun cuma belated birthday + tumpang birthday Ween cendoi tu  :P , lepak tepi pantai Tc tu and so mana more kenangan manis kita cipta kat bumi Kuantan ni kan Waa .. Ahaha .. Selamat hari lahir lagi sekali .. Ya Allah rindunya pada kamu perempuan hahahaha ..

Apapun semoga jadi anak yang solehah , Girlfriend yang baik untuk Apiz tu , kawan yang baik , kakak yang baik , cemerlang dalam segala bidang yang kau ambik lepas ni , i doakan kau sentiasa berjaya .. Jangan simpan apa apa dalam hati tau  ..  Biasalah i kan kaki meroyan .. #gesekhidung
     

Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir Wawa
Selamat Hari Lahir...

Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Wawa
Allah selamatkan kamu..  

 

* Tak cukup satu kolaj sebenarnya sebab untuk tempoh 1 tahun setengah nak masuk 2 tahun ni , kau banyak gila gambar dengan i kot .. So yang mana ada jelah sebab phone i hang pilih gambar :P

Yang Wish 
Atynaz 

Seni Bidadara Pizza Kuantan

Hello mello , masih belum terlambat kan untuk i wish Happy New 2017 Years kan setelah 7 hari baru rajin nak menulis kah ! .. Maaflah , i bizi sikit la :P

Ok seperti yang tajuk yang tertulis , di petang Jumaat yang mulia semalam , i telah memergi memakan di Pizza Seni Bidadara berdekatan Sk Cenderawasih Kuantan dengan Dak Aa !! Dah lama sebenarnya aim nak makan sini , tapi tula aim hanya tinggal aim .. Mujur semalam lepas craving ..

At first , pergi hari Rabu lah konon sebab Selasa tak free + hujan .. Rupanya rabu dia TUTUP .. Hampeh !! Nasib dah makan ayam butter kat Aiyu Kitchen kalau tak i bunuh semua orang that time hahhahaha ..

Khamis pulak , i kelas komersial so dia punya penat tu pun sama macam nak bunuh orang sekali laagi so postponed la kepada hari Jumaat yang mulia .. Di hari jumaat petang after meeting Mpp ( yang sampai pukul 5 lebih dengan pelbagai agenda itu ) i terus memergi ke Seni Bidadara .. Dari poli bukan jauh pun , dalam 20 minit sampaila ..

At first i teruja la kan , tapi perlahan lahan mood i terus down .. Kahkah , the ambience nice taapi slack sebab tadek tempat duduk proper  .. Pulak tu semalam its gloomy and rainy day .. Tempat ni adalah sejenis tempat open space yang sesuai time hari yang redup dan dan berangin for sure ..

Mcm semalam , menggagau la jugak aku cari tempat duduk lain sebab hujan kejap kejap turun .. Kahkah .. Tadelah isu apa pun senanya sebab tempat dia mcm hipstur + bukak lunch hour sampai pukul 7 je .. So , teori dia lunch hour tak hujan la kut ?  Peace !!

Nak order pizza kena panjat bukit skit , nanti dah order dia hantar .. Nak order air kena turun bukit and pakai pulak sistem numbering ( which is orang ambik order tu akan panggil nombor korang bila air dah siap .. ) Ada eskem , milk shake dan pelbagai laagi air sedap .. I order air liquid love dengan blue ice tak silap , harga mampu milik pastinya .. Presentation pon cantik !!

Pizza sekeping ada 8 slice katanya  , so semalam i dengan Aa ambik 2 keping pizza saiz L bertajuk pizza Seafood dengan pizza ayam+daging .. Signature diorang ? Pizza daging salai dengan ayam spesial .. Katanya lagi pizza sini dibakar dengan arang u'olsss ..Fuhh fuhh !! So in total ada 16 slice la kan , sengkak ok nak habiskan .. 3 keping Aa kena bawak balik sebab memang kenyang la pulak .. Hahaha

Aa tanya out of 5 i nak bagi berapa ? i jawab 3 je sebab i rasa kalau laagi banyak tempat duduk yng proper baru boleh i up skek rating .. Ecewah perangai kau kan .. For me , pizza sini sesuai la kalau nak take away * atau kau datang la hari yang tak hujan dan redup baru chill nak lepak .. Apapun , i suka je lepak situ sebab pizza dia murahlazoh la jugak kan .. ( harap harap next visit diorang laagi dah upgrade jadi kebabom manatau .. Yeahhh !! )





Yang Pergi Makan
Atynaz

Disclaimer :  Ditegaskan bahawa ini bukan review atau ulasan ok ! Sekadar pendapat i yang mungkin tak sama dengan pendapat orang lain .. Terima kasih kerana memahami dan sila jangan argue .. Lain padang lain belalang , lain orang lain la pandang gituu .. K byee