Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Friday, December 30, 2016

Makan makan di Aniq Steambots Kuantan

Hello mello , laaaaaama gila i tak menulis ! Dasar pemalas sangat kan ? Maaflah i bizi , pulak tu sem ni bapak banyak cutinya .. Kejap kejap cuti .. Harusla i bercuti mcm mak starfish ( makan tidur makan tidur la maksudnya tu ) heheh ..

Ok stop melalut , berbalik kepada cerita asal yakni seperti yang tertulis dalam tajuk , i pada 20/12/2016 ( mampos perangai entri minggu lepas patut update ) bersama dengan rerakan merangkap anak anak i telah memergi memakan di Aniq steamboat ..

Plan i nak pergi SHELL OUT , tapi sudahnya kalah mati dengan 16 laagi ahli grup anak anak ayam  itu dengan pilihan Steamboat .. Mek Jihah lah mengidam .. Pulak tu dah laama kitorang tak berkumpul since last pergi Lata Berkelah tu kan .. Sedang elok la 20hb tu , sebab Friday tu kan  mula holiday seminggu so tadelah cut bajet sangat .. Kah !! So , s/u lantikan @ Mek Jihah pun tempah la seperti butiran berikut :

Tarikh :20/12/2016 (selasa)
Jam : 8 malam
Lokasi : Aniq steambot gril gril awak 😍😍
Ahli jemaah :

1.Ika
2.Jiha
3.Ila
4.Adam
5.Kak pah
6.Aishah
7.Kila
8.Amir
9.Bell
10.Acap
11.Faris
12.Ana
13.Daddy
14.Azfar
15.Zul
16.Hanzalah
17.Aa

- Nuha
- Syeran
Bayaran rm 19 !
πŸ‘‰sila bawak student card untuk diskaun πŸ‘ˆ

Yang Ikhlas S/u Kawasan Beserah
Najihah Azmi πŸ™ˆ

*abaikan 19 ringgit tu sebab masatu i pun konfius pasal harga :P patutnya 17 ringgit je untuk student..

Untuk second time ni , i rasa better sikit dari yg first visit i duluuu (Aniq Steamboat) .. Dapurnya dah ditukar , emm seleksi makanan pun boleh tahan , laagi i rasa sama je sebab i tak bangunnn pun ambik makanan .. Semua aa dengan Bell buat .. Matilah pastu ngadu gemok t_t

Deal locked , so petang tu i tahan mata je dekat Mega sebab MALAS nak pergi rumah Ince Daddy !! Padahal im dengan bandar sekentut .. Malas punya pasal , i rela layan 7 hari Mencintaiku dekat Mega guna tenet Mekdi yg bersejarah tu .. Reput la situ sampai 8 malam .. ( Rasa mcm nak baring geguling pun ada time tu .. Pfft )

Then malam , Aa ambik sekali dengan Dak Awa @ Bell .. Thanks la bagi i drive ( walaupun mcm tak berapa ikhlas eh kondifen kan ) .. Nampak la gerimis sikit , sampai je Aniq , ambik kau mencurah hujan .. Err !! Abang tu tanya , nak bukak api dulu ke caner ? I ni serba serbi tak kena .. Yeler mengenangkan bebudak tu redah hujan .. Tapi , lapar i number satu ok .. Makanla bertiga dulu ..

Tak lama , bebudak Shahzan dengan Ana sampai , still tak cukup korum .. Nampak je Pah and the gang Beserah , baru lega perut .. Semua ada , moh kendara !! Makan makan makan , i duduk situ dari pukul 8 sampai dekat pukul 10 lebih .. 

Akhir kalam ,lepas jugak la hajat diorang kaya ni nak makan steamboat ... Dahla i belanja sekeping dua gambar k ? Muahhh !! #Lepasnikemanakita?

Left front to back: Bell , Sharifah , Qila , Aishah , Jihah , Zalah , Ince Daddy , Daniel ..
Right front to back : Aa , Pemilik blog , Ana , Iqa , Ila , Faris , Zul , Azpa , Izzul ..

* Matilah ending mcm ni :P

P/s : Balik tu sempat ngeteh dekat Tjantek art bistro sebab i suruh Aa anta sampai Shahzan sebab i malas nak bawak Rizki pegi Shazan .. Hehehe !! , tolongla apasalah Tjantek tu cantik sangat t_t

Yang Memakan sebelum 2017 meniba
Atynaz

No comments:

Post a Comment