Friday, December 30, 2016

Salam Sabtu 161212

Hello mello , Assalamualaikum buat pembaca , haha pembaca lah sangatkan !! Ok biarkan isu pembaca ini berlegar dalam kepala empunya blog ini sendiri . Tak salah kan i nak berangan ada ghamai blog reader * lalalalalala :P

Baiklah bersempena hari terakhir di Tahun 2016 ini , i nak minta maaf dengan awak awak semua .. I tahu i banyak dosa t_t .. 

I nak minta maaf , ampun juga kaki dan tangan ,er kad kredit pung boleh la sekali lagi . Banyak kenangan tahun 2016 yang tak boleh i lupakan .. Ada yang manis , kelat , masin , pahit bercampur aduk .. Ehh macam rancangan masak-masak pulak , haha ..

Diam tak diam, dah habis 2016 .. Pfft pantasnya masa berlalu dan bermakna semakin dekatlah kita dengan kiamat kan haaa !! #tiba tiba haha ! kan ..

Banyak benda yang berlaku tahun 2016 ni , Arwah atok genap setahun pergi tinggalkan i , i masuk teater , jadi faci English camp , merempan sana sini  pegi makan , i pun dah naik sem 4 walaupun i sendiri tak percaya i naik sem 4  lepas sem 3 , dan kena masuk kelas kitchen , serving apa semua semula t_t ) ..

Cepat gila masa tu berlalu kan .. Tau tau i mungkin grad ( kalau panjang umur la ) Kahkah , kena kerja cari duit .. t_t  Ok dah abaikan je part ni .. Hehehe !!

Paling nyata i dah semakin malasssssssssssssss nak menulis .. Mbahahahahahah .. Dikenangkan balik rasa sebak pulak .. Ermmm !! Apapun hidup mesti diteruskan , semoga berjaya korang .. Doakan i jugak tau ! Amin  :)

Nway thanks la awak semua sebab sudi mewarnai dunia i tahun ini .. Hug ketat-ketat (hug perempuan bukan muhrim haram tau) hahaha..Thanks sesangat .. I hargai usaha awak awak semua. :D Paling penting I SAYANG AWAK_AWAK SEMUA tau ..K byeeeeee !!

Yang Ucap Sayonara
Atynaz

Makan makan di Aniq Steambots Kuantan

Hello mello , laaaaaama gila i tak menulis ! Dasar pemalas sangat kan ? Maaflah i bizi , pulak tu sem ni bapak banyak cutinya .. Kejap kejap cuti .. Harusla i bercuti mcm mak starfish ( makan tidur makan tidur la maksudnya tu ) heheh ..

Ok stop melalut , berbalik kepada cerita asal yakni seperti yang tertulis dalam tajuk , i pada 20/12/2016 ( mampos perangai entri minggu lepas patut update ) bersama dengan rerakan merangkap anak anak i telah memergi memakan di Aniq steamboat ..

Plan i nak pergi SHELL OUT , tapi sudahnya kalah mati dengan 16 laagi ahli grup anak anak ayam  itu dengan pilihan Steamboat .. Mek Jihah lah mengidam .. Pulak tu dah laama kitorang tak berkumpul since last pergi Lata Berkelah tu kan .. Sedang elok la 20hb tu , sebab Friday tu kan  mula holiday seminggu so tadelah cut bajet sangat .. Kah !! So , s/u lantikan @ Mek Jihah pun tempah la seperti butiran berikut :

Tarikh :20/12/2016 (selasa)
Jam : 8 malam
Lokasi : Aniq steambot gril gril awak 😍😍
Ahli jemaah :

1.Ika
2.Jiha
3.Ila
4.Adam
5.Kak pah
6.Aishah
7.Kila
8.Amir
9.Bell
10.Acap
11.Faris
12.Ana
13.Daddy
14.Azfar
15.Zul
16.Hanzalah
17.Aa

- Nuha
- Syeran
Bayaran rm 19 !
πŸ‘‰sila bawak student card untuk diskaun πŸ‘ˆ

Yang Ikhlas S/u Kawasan Beserah
Najihah Azmi πŸ™ˆ

*abaikan 19 ringgit tu sebab masatu i pun konfius pasal harga :P patutnya 17 ringgit je untuk student..

Untuk second time ni , i rasa better sikit dari yg first visit i duluuu (Aniq Steamboat) .. Dapurnya dah ditukar , emm seleksi makanan pun boleh tahan , laagi i rasa sama je sebab i tak bangunnn pun ambik makanan .. Semua aa dengan Bell buat .. Matilah pastu ngadu gemok t_t

Deal locked , so petang tu i tahan mata je dekat Mega sebab MALAS nak pergi rumah Ince Daddy !! Padahal im dengan bandar sekentut .. Malas punya pasal , i rela layan 7 hari Mencintaiku dekat Mega guna tenet Mekdi yg bersejarah tu .. Reput la situ sampai 8 malam .. ( Rasa mcm nak baring geguling pun ada time tu .. Pfft )

Then malam , Aa ambik sekali dengan Dak Awa @ Bell .. Thanks la bagi i drive ( walaupun mcm tak berapa ikhlas eh kondifen kan ) .. Nampak la gerimis sikit , sampai je Aniq , ambik kau mencurah hujan .. Err !! Abang tu tanya , nak bukak api dulu ke caner ? I ni serba serbi tak kena .. Yeler mengenangkan bebudak tu redah hujan .. Tapi , lapar i number satu ok .. Makanla bertiga dulu ..

Tak lama , bebudak Shahzan dengan Ana sampai , still tak cukup korum .. Nampak je Pah and the gang Beserah , baru lega perut .. Semua ada , moh kendara !! Makan makan makan , i duduk situ dari pukul 8 sampai dekat pukul 10 lebih .. 

Akhir kalam ,lepas jugak la hajat diorang kaya ni nak makan steamboat ... Dahla i belanja sekeping dua gambar k ? Muahhh !! #Lepasnikemanakita?

Left front to back: Bell , Sharifah , Qila , Aishah , Jihah , Zalah , Ince Daddy , Daniel ..
Right front to back : Aa , Pemilik blog , Ana , Iqa , Ila , Faris , Zul , Azpa , Izzul ..

* Matilah ending mcm ni :P

P/s : Balik tu sempat ngeteh dekat Tjantek art bistro sebab i suruh Aa anta sampai Shahzan sebab i malas nak bawak Rizki pegi Shazan .. Hehehe !! , tolongla apasalah Tjantek tu cantik sangat t_t

Yang Memakan sebelum 2017 meniba
Atynaz

Tuesday, December 6, 2016

Seiringan mencari haluan berseni #Pmku

Hello mello , kemain puitis tajuk entry kita harini .. Kahkah , padahal entry nak cerita pasal no so called bff i dekat Kuantan nii je :P ( kasik chance la masuk blog gonjeng i ni , bukan selalu ponn  hehe #tangandibahu )



Wawa .. Still yang agak paling rapat dengan i !! I mean denila kawan nak bersaka-saka tahap tinggi  , meroyan bercerita benda ngarut apa semua !! Tapi itupun ikut mood dia dgn i jugak .. Kadang datang gila , memasing asyikla cari gaduh je ..

Bara dia  tu semaciam kena rasuk syaiton masing masing pun kalau bertekak .. Apahal entah hahaha  , tapi pastu elok je macam nothing bad  happen *lah sangat*  , kitorang banyak la pergi merayau sana merayau sini explore Kuantan makan memakan apa semua ( i la tu jadi food hunter )  !! Kadang kadang dia matang , kadang kadang dia sengal  kadang dia mcm bongok pun ya .. Thats my Wawa :P

Status : Taken by Encik.H

Kak Pah @ Ayang gawang ( garang ) !! Mula mula masuk poli , i ingat dia Datin sesat a.k.a Lecturer .. Tapi semua tu salaahhhh !! Kahkah , start rapat masa sem 2 nak masuk 3 menuju ke 4 .. Kahkah , kitorang dua ni more like love hate love hate friendship gitu .. Kelas tak ? Hahaha ..

Main refference i , walaupun dia jarang la bekap !! Kahkah , kwaja an ? Ajak lepak kemain laagi malas ( membe ongtue gitula ) lepastu ungkit i tanak belanja ..Wajaq kau kak :P .. Kenangan dengan Kak Pah ? Pegi trip dengan dedepa dari Gambang sampai last trip Berkelah , ukur pantai demi event kelas , uruskan sembelih and hal hal pengurusan ( sebab i suka mengekor orang politik mcm Yb Dato Sri Sharifah kita ni ) gitu ..

Kadang kadang dia matang tapi jangan buat dia marah #taktegursetahun  karang , kadang kadang dia boleh go dengan i punya lawak , kadang tu dia mcm bongok pun ya .. Thats my Ayang Gawang :P

Status : Single kut ?

Next is Nuha a.k.a Nuh , si selenge kuasa lapan ( dulu kini dan selamanya hahaha ) .. Sekarang pandai dah rebell !! I cakap satu patah 10 patah dia balas .. Eh eh , ramai peminat tapi takla kecoh .. Cantik ? boleh la .. Stay group asigment dengan i eh beb ? Kahkah #bermotif

Boleh diharap sikit tapi depends jugak la on dia punya mood :P Kalau kau nampak dia senyap , better jangan cari pasal !! Lagi ? orang buat lawak , bahankan dia pun kadang dia tak sedar .. Time orang  dah habis ketawa dia buat la blur dia tu hahahahahaha .. Kegemaran dia ? K voice !! Thats my Nuha :P

Status : Rahsia

Naziha@ Aa , perkenalan kitorang mula dengan share cool blog ( lebih kepada i cukai cool blog dia ! ) .. Then satu petang after teater , i ajak dia memakan di Boat Noodle sebab i tak de kawan .. Since that , kitorang rapat !! Thanks la to teater .. Hahaha !! Si pipi pau i ni ..

Sangat blur , tolonglah , also my partner Jjcm dekat Kuantan ni ( tengok atas mood dia ) .. Sekarang member kamcing .. Kalau duduk semeja , still boleh gosip berejam .. Hahaha !! And sebab dialah i drive pertama kalinya dari rumah masuk bandar Kuantan .. Terharu :P Hahah #bermotiflagi .. Thats my Aa ..

Status : Tak diketahui

Ween !! Member tak seberapa nak kamceng tapi kalau dah keluar route dia mcm ni .. Mustaffa cendol , Loteng , Mak Jemoh .. Hahaha !! Kalau watsap dengan dia tak pernah tak sakit hati .. Eii geram i .. Masa seprais birthday dia , mana dia sedar sebab route kitorang Jjcm sampai situ jelah ( pernah la terlepas ke Balok sebab segan nak uturn , boleh ? ) Hahaha ..  Itu Ween saya !!

Status : Dying for Mark Tuan

Dah bye :P

Yang Suka Kawan Kawan
Atynaz