Tuesday, November 29, 2016

Suprise Birthday Ween 19 and Amir 19 Belated Birthday at Mak Jemoh Cafe House

Hello mello , setelah sekian lama merancang ! Akhirnya plan untuk menseprais Ween Cendoi berjaya .. Kau tau , dia punya ketar dalam perut tu menunggu sampai 28.11.16 macam apa je .. Hahahha :P

Kitorang dah rancang plan seprais ni dari 16/11 laagi ! I master mind dia .. Dibantu oleh anak-anak ayam i yakni Emilion , Iqaqari , Anazzuli , Aqishsan ( Pluss Dak Wawa dengan Aa ) .. Ko boleh bayang , dua minggu lebih i simpan rahsia .. Hahah , tak pernah hidup k simpan rahsia selama tu !!

 Details
nama reserve : Amir
tarikh: 28/11
berapa orang: 7
nak deco tak : simple black and white
nak belon tak(warna apa dan jenis apa): hitam dan putih ( kami trust kreativiti jemah and the gang .. Heheh)
pukul berapa nak datang: 8.15 @ 8.30 after maghrib
Bajet makan :
70 untuk 7 chicken chop
20 untuk air tembikai jag
50 untuk belon
--
Rm 140. 00
Deposit : Rm 70 ( berbaki rm 70 dibayar pd hari kejadian )

Banyak kali i bagi hint dekat Ween , tapi dia buat blur ! Even bebudak tu pun cakap diorang semua katop mulut tapi i over .. Kahkah !! Event kalini , kitorang buat dekat Mak Jemoh Cafe House Kubang Buaya .. Tanak cerita panjang , mehla i cerita apa jadi hari kejadian k ? Heheh !!

I cakap tema kena HITAM PUTIH , tapi caner nak bagi si Ween pakai hitam putih kan .. Berkat i yg memang selalu paksa dan bossy + Iqaqari menambah rasa , sudahnya Ween pakai gak hitam putih .. Hahaha , dah tu dia boleh tak syak apa-apa !! Jammed aku dengan budak ni ..

So dari petang tu melepak la macam biasa ( i tanggung debar k ! ) Mustaffa Cendol , pegi Loteng , jalan jalan Tc main bubble sementara nak tunggu pukul 8.30 .. Ween memang bongok , hahaha langsung tak sedar i dok bagi hint nk pi Mak Jemoh sebab nak sambut birthday dia .. Dia ingat i pi sana sebab nak makan menu baru .. Bapak lurus budak ni !!

Then sharp 8.25 camtu , i angkut dia pi Mak Jemoh , phewwww !! Sampai sana boleh dia nak duduk hadap keluar .. Ehhh , gila ke !! Karang tak seprais , kahkah .. Terus i paksa dia duduk hadap belah dalam .. Dok tunggu bebudak tu masuk , i berlakon macam biasa .. Masatu nerves kemain .. Tiba tiba akak yang selalu kontek i pasal event ni muncul tegur tegur , harusla i gelabah biawak .. I macam pergi pergi karang kantoi .. Kecik ati akak tu .. Ampunkan i kakak Jemoh :P

Masa akak tu tegur-tegur , Ween dan terkejut sebab dia ingat Senior poli ( akukan kenal semua orang :P ) I laaagi nebes .. Dahla bebudak tu tak sampai lagi .. Dah sampai boleh pulak buat hal tak nak nyanyi PIBEDAY .. Fine fine , jadila apa yg ada .. Hee :P

Ween ada komplen Ana asek la dating je , tapi dia tak tau Ana , Iqa dengan Aqish ada dekat belakang dia .. Mbahahah !! Dengan muka seposen dia tu , scroll twitter :P .. Tiba tiba , seprais bebudak bertiga tu datang bawak kek .. Terkejut dak Ween .. I tambah , meh la masuk takkan nak duduk luar .. Terus merah padam muka member .. Kahkah seprais menjadi :P

Tapi i kira anak ayam i macam tak cukup je .. Haa Emy tak de , dia pegi dating ! Kwaja an , Aa pulak emergency , Dak Waa hilang dari radar .. Sentap jugak la i , sebab Emy antara pembantu Mak pengantin tapi dia tak ade .. Kahkah .. Aa dengan Wawa jangan cerita sebab i bara je sapa nak makan makanan yg i tempah ni .. Ehehk !!

So selfie wefie apa semua , i dah lapar tapi bebudak tu tahan katanya Emy nak datang dengan Laki dia .. I pun redhala sebab laki dia mesti tak ikut tema .. Sedang elok bebudak tu jemput Emy dengan laki dia , Ana pulak suh i gambar dengan Ween ..

Tiba tiba , Dak Wawa , Aa dengan Emy masukkkkkkkkk .. Nyanyi pibeday untuk i !!! I macam Ween blur sekejap , pahal pulak anak anak ayam ni ada kat siniii .. Terduduk la kejap kat lantai .. Kahkah , oo ini emergency kau ye Aa , dating tengok wayang ye Emy , suh Linda ganti ye Wawa .. Bongok !! Hahah !!

Jadinya lengkap la kitorang berlapan malam tu .. Niat nak sepraiskan orang ! Akhirnya i pun terseprais .. Huwaaa thank you untuk kek dah hadiah tu Aa dan Wawa .. And for Ween , happy belated birthday .. Terima kasih jugak untuk anak anak ayam yg setia melayan keranah i , Mak Jemoh dan kakitangan yang super efision ( will blog about their service later ) and semua yang terlibat menjayakan majlis ni .. Memuaaaaaaaaaaah!!




Yang seprais dan terseprais
Atynaz



No comments:

Post a Comment