Tuesday, November 29, 2016

Suprise Birthday Ween 19 and Amir 19 Belated Birthday at Mak Jemoh Cafe House

Hello mello , setelah sekian lama merancang ! Akhirnya plan untuk menseprais Ween Cendoi berjaya .. Kau tau , dia punya ketar dalam perut tu menunggu sampai 28.11.16 macam apa je .. Hahahha :P

Kitorang dah rancang plan seprais ni dari 16/11 laagi ! I master mind dia .. Dibantu oleh anak-anak ayam i yakni Emilion , Iqaqari , Anazzuli , Aqishsan ( Pluss Dak Wawa dengan Aa ) .. Ko boleh bayang , dua minggu lebih i simpan rahsia .. Hahah , tak pernah hidup k simpan rahsia selama tu !!

 Details
nama reserve : Amir
tarikh: 28/11
berapa orang: 7
nak deco tak : simple black and white
nak belon tak(warna apa dan jenis apa): hitam dan putih ( kami trust kreativiti jemah and the gang .. Heheh)
pukul berapa nak datang: 8.15 @ 8.30 after maghrib
Bajet makan :
70 untuk 7 chicken chop
20 untuk air tembikai jag
50 untuk belon
--
Rm 140. 00
Deposit : Rm 70 ( berbaki rm 70 dibayar pd hari kejadian )

Banyak kali i bagi hint dekat Ween , tapi dia buat blur ! Even bebudak tu pun cakap diorang semua katop mulut tapi i over .. Kahkah !! Event kalini , kitorang buat dekat Mak Jemoh Cafe House Kubang Buaya .. Tanak cerita panjang , mehla i cerita apa jadi hari kejadian k ? Heheh !!

I cakap tema kena HITAM PUTIH , tapi caner nak bagi si Ween pakai hitam putih kan .. Berkat i yg memang selalu paksa dan bossy + Iqaqari menambah rasa , sudahnya Ween pakai gak hitam putih .. Hahaha , dah tu dia boleh tak syak apa-apa !! Jammed aku dengan budak ni ..

So dari petang tu melepak la macam biasa ( i tanggung debar k ! ) Mustaffa Cendol , pegi Loteng , jalan jalan Tc main bubble sementara nak tunggu pukul 8.30 .. Ween memang bongok , hahaha langsung tak sedar i dok bagi hint nk pi Mak Jemoh sebab nak sambut birthday dia .. Dia ingat i pi sana sebab nak makan menu baru .. Bapak lurus budak ni !!

Then sharp 8.25 camtu , i angkut dia pi Mak Jemoh , phewwww !! Sampai sana boleh dia nak duduk hadap keluar .. Ehhh , gila ke !! Karang tak seprais , kahkah .. Terus i paksa dia duduk hadap belah dalam .. Dok tunggu bebudak tu masuk , i berlakon macam biasa .. Masatu nerves kemain .. Tiba tiba akak yang selalu kontek i pasal event ni muncul tegur tegur , harusla i gelabah biawak .. I macam pergi pergi karang kantoi .. Kecik ati akak tu .. Ampunkan i kakak Jemoh :P

Masa akak tu tegur-tegur , Ween dan terkejut sebab dia ingat Senior poli ( akukan kenal semua orang :P ) I laaagi nebes .. Dahla bebudak tu tak sampai lagi .. Dah sampai boleh pulak buat hal tak nak nyanyi PIBEDAY .. Fine fine , jadila apa yg ada .. Hee :P

Ween ada komplen Ana asek la dating je , tapi dia tak tau Ana , Iqa dengan Aqish ada dekat belakang dia .. Mbahahah !! Dengan muka seposen dia tu , scroll twitter :P .. Tiba tiba , seprais bebudak bertiga tu datang bawak kek .. Terkejut dak Ween .. I tambah , meh la masuk takkan nak duduk luar .. Terus merah padam muka member .. Kahkah seprais menjadi :P

Tapi i kira anak ayam i macam tak cukup je .. Haa Emy tak de , dia pegi dating ! Kwaja an , Aa pulak emergency , Dak Waa hilang dari radar .. Sentap jugak la i , sebab Emy antara pembantu Mak pengantin tapi dia tak ade .. Kahkah .. Aa dengan Wawa jangan cerita sebab i bara je sapa nak makan makanan yg i tempah ni .. Ehehk !!

So selfie wefie apa semua , i dah lapar tapi bebudak tu tahan katanya Emy nak datang dengan Laki dia .. I pun redhala sebab laki dia mesti tak ikut tema .. Sedang elok bebudak tu jemput Emy dengan laki dia , Ana pulak suh i gambar dengan Ween ..

Tiba tiba , Dak Wawa , Aa dengan Emy masukkkkkkkkk .. Nyanyi pibeday untuk i !!! I macam Ween blur sekejap , pahal pulak anak anak ayam ni ada kat siniii .. Terduduk la kejap kat lantai .. Kahkah , oo ini emergency kau ye Aa , dating tengok wayang ye Emy , suh Linda ganti ye Wawa .. Bongok !! Hahah !!

Jadinya lengkap la kitorang berlapan malam tu .. Niat nak sepraiskan orang ! Akhirnya i pun terseprais .. Huwaaa thank you untuk kek dah hadiah tu Aa dan Wawa .. And for Ween , happy belated birthday .. Terima kasih jugak untuk anak anak ayam yg setia melayan keranah i , Mak Jemoh dan kakitangan yang super efision ( will blog about their service later ) and semua yang terlibat menjayakan majlis ni .. Memuaaaaaaaaaaah!!




Yang seprais dan terseprais
Atynaz



Thursday, November 17, 2016

Terima kasih pada yang WISH :D

Hello mello, yeay i dah genap 19 tahun semalam ( read : masa i tulis entri ni maknanyakan i dah 19 tahun sehari lah ye .. Gosok hidung haha ) ..

So , entri ni i upkan untuk insan-insan yang sudi wish birthday i semalam .. Sebab tak ramai yang wish la i (read : sedih sangat haha ngoi) buat update .. Ahahah apapun THANKS AWAK semua i sangat sangat hargainya :D

Asyik wish birthday orang je kan .. Meh close up skit sapa yang sudi wish birthday i pulak kan haha !!
Wish dari Fb :
Mrs.Jamey Baxley Hallman 
Sis Daisy Ann
Kanda Zharulnizam Shah
Sis Puteri Qasseh Lavender
Bro Naim Tamdjis
Mak su Aida / P.su Mamat and Camelia 
Kak Illya Abdullah
Sis Kitty Sevilla
Puan Kongsi Menu
Acik Mekttie Tie
Abang Helmy Effendy
Uncle Rusydi Hadzin
Kak Syasya Bellyna
Kak Ardiani
Sis Hayyuni 
Shahrizal
Sis Adhila Hassan
Kak Aida Adia
Mummy 
Teacher Ally Rahim
Kak Ebriza Aminnudin
Auntie Amira Kamaruddin
Sis Bunga Iris Firma
Abang Eiqbal Mohaydeen
Mama Regina Ibrahim
Apak
Tuan Pengetua Mohd Sani
Kak Pah #Ttm 

Fb Comment / Messengers 
Mas Saidee Nor Azam @ Dak Saif 
Abang Salleh Kausari 
Kakang Fitri Hussein
Kakang Anuar Darwisy
Kak Juliana Mohd Yaacob
Sis Ninie Othman
Kak Suzani Nadzir
Kak Naurah Othman

Wish Dari Whattap 
Mich Azman
Mek Jihah
Iqawati Bon
Izzuli Othman
Daniel Asyraf Lee
Faris Aiman
Zalah Zulkarnai 
Ana 
Aqish
Emilion
Iqaqari Watashi
Faieqa 
Dak Awa
Dekclin
Mekttie Tiee
Bella Bello
Akak Dealer
Ween
Aion Dg
Linda
Datin Roxina

Wish Dari Ig :
Lan
Puteri
Soleha
Liyana
Mok Auni
Yaszrule
Winteri Daisyri
Xlenng @ Fazleen
Air Nyo @ Yom
Wish dari Wechat :
Emma 
Nuha
 Bella Bellon
Yatie
Wish dari mulut
Mek Husna

Nway thanks again sebab wish tau haha !!
 #terasadirikubegituberharga

Yang Tua Berterima Kasih :)
Atynaz @ Darah Manis
p/s Kalau ada yang wish tapi i tak mention , thanks a lot awok .. Ingat lagi ke i ni haha .. Sayang ketat-ketat !!