Sunday, August 7, 2016

Lancar Gambang WaterPark

Hello mello , perghh dah lama kan i tak menulis .. Aiseymen bukan apa lately ni mengalami gangguan emosi la padahalkan bapak besar dia punya malas hahahah .. Apa kena mengena entah , ok dah meh nak sambung cerita ..


Alkisahnya kejadian i terpergi dan memergi ke Gambang Waterpark ni adalah kerana Roxina ( bukan nama sebenar ) .. Sepetang i dating dgn dia makan chicken chop ( dan melawat Tanjung Lumpur ? Err motip .. ) pegi Loteng ( Kau hutang i main bubble k ) maka terkeluarlah idea pergi Gambang ..

Plan asal nak pergi berdua .. Alih alih Ustazah Izwani pun nak join jugak .. I ikut aje sebab malas nak berbunyi banyak sangat karang kena kick .. Hahahha lagipun Ustazah nak bawak kereta kut .. Laaagi bagus ..

Mekttie dengan Bellabellon ? Itu kes paksa rela ! Semuanya kerana Roxina yg bermulut manis itu .. Hahha makanya berenam tepatlah kitorang on that particular day ( including Nije yg tiba tiba muncul dgn vaucer . Jimat ok ! ) Ohyaaaa :D

Dah siap buat grup whatsapp ( #Lancargambang ) .. Terkejut jemah , pukul 3 pagi dia add !! hahahha ok kita tngk esoknya .. xD

Maka menggeraklah , tapi biasalah janji melayu ! Pukul 9 katanya bawah rumah .. 9.30 jugak ia sampai .. Menyirap tak ?  si Bellabellon siap buat kelakau , pegi tinggal phone dia dekat tepi jalan semata sebab nak chop depan ( yang akhirnya dia duduk palinggggg belakang ) hahahahahahha ..

Sarapan apa semua , +- around  10 sampai Gambang .. Settle duit tiket apa semua , masuk la .. Sekali dah masuk ! Depa semua pakat tuju slide .. Memula depa naik slide tikar tu .. I memang takla , karang kelain pulak .. Cukuplah sekali naik masa dengan #Genggambang dulu t_t !!

Then naik slide Galaxy bla-bla .. I dengan Roxina satu pelampung .. Masa naik slide yg Galaxy tu .. I  duduk belakang and i saja tarikkkk tudung dia .. Kahkah , puas hati !! Menjerit tu takla sebab propa rasa je nak jerit .. Tapi more to lepas geram laah .. Dah turun bawah , i terbalikkan pelampung kitorang .. Trauma minah Roxina tu .. Hhaha

Lagi ? naik pelampung berenam , ni lagi jahat !! Bila tang kona , i libas je Roxina kat depan tu .. Muahahahha , seronokknya rasa pekena dia .. Nasibla kau Roxina :P

Main pulak dekat mende ntah nama spesifik dia tapi ong kam kam panggil Longkang !! Memula naik dengan Roxina , pastu Mekttie pastu Bellabellon .. Semua merasa i membebel , siap bergonsip lagi sesambil tunggu ombak .. ( Matilah sapa kena kata .. Ehh ) ..

Lagi ? Last sekali berjemur dengan Coco beach .. Ini lagi la .. Bellabellon dgn Roxina satu pelampung .. Nun sampai 2 meter dalam .. Hahha , i dgn Mekttie yg 1.8 meter dalam nipun dah separuh mati .. Mintakkla abang tu selamatkan .. Tak dapek nak nolong .. Hahahaha

Pelampung 2 kali pecah ok !! Kus semangat , bebawak kan bebudak ni .. Hahah , kelakau la kalau ingat ..

Puas mandi , keluar dengan kebuluran ! After that had a late lunch dekat apa nama restoran tu .. Haha dah bye .. ( Jilakenya entry ending camni :P )
 Ini Bella , dia Bellon
Sebelah tu Roxina ( bukan nama sebenar )
Mekttie terselamat !! hahah



Yang babaikan korang
Atynaz

No comments:

Post a Comment