Sunday, August 21, 2016

Day trip Air Terjun Berkelah

Hello mello , nampaknya blog i ni hanya berasap bila i keluar jenjalan je cari alasan lahtu kut .. Dan walaupun i rajin berjalan lately ni tapi i sebenarnya malas .. Boleh ?? Hahahah ..

http://atynaz.blogspot.my/2016/04/day-trip-air-terjun-sungai-pandan.html

Dua tiga hari lepas , entah sapa punya cadangan sapa lagi suka mandi air terjun haa hehe akhirnya semua telah sebulat suara nak memergi ke Air terjun Berkelah sana !

Plan pun dibuat ( i la gatal pegi janji pukul 8 dekat Tsk ) berkumpul pukul 8 dekat Tsk ..Nak dijadikan ceritanya , semua macam memain pegi ke idak .. I pepagi ( tak la pagi , dalam 7.27 ) waksap la Sherry .. Haram bersambut k citer dia ..

Dah tak de respon , i sambung tidur balik .. Wawa pulak tak boleh join sebab sakit perut apa ke hal , Nuha pun sama .. Maka beronok ronok la i membuta .. Plus minus cuaca dekat luar mendung sikit .. Tido tido :P

Alih alih dalam 8.50 Sheryy dgn Ana waksap ( mujur vibrate k , Grrr grrr sebelah bantal ) Kau kat mana ? Harusla i melompat sepantas kijang menyiapkan diri .. Hahhahaha !! Ikut jalan dalam , around 9.30 baru gabung dengan diorang .. Nasib baik la terjaga ..

Semangat menjongket tu yg penting , tapi bersarapan tetap utama . Kah , maka marilah kita tapau sarapan sebelum memasing terutama i bertukar menjadi naga .. Settle bab sarapan , shoot terus pegi Berkelah ( jauh rupanya Berkelah waterfall ni .. Pfft !! ) dengan i punya expectation ianya dekat ..

Rupanya nan hado , jauh ya anak anak sekalian .. Konvoi pulak naik motor .. Jalan pulak separuh separuh ( turap- jalan batu kerikil - turap ) .. Bersyukur la ada jalan tar #Merdeka tiba tiba ..Hehehe

Itu baru cerita jalan nak masuk dalam , belum sampai tingkat 1 lagi ( Menurut sumber , Berkelah ada 7 tingkat , eh ke 8 ek ? Hahah ) .. Mendaki ok , pakai pulak selipar ..

Kau rasa ? Belum mandi dah basah .. Hazab je mendaki dalam 50 meter ( i agak je kihkih ) .. Sampai je , terus menggelupur makan ( i lah tu )

Mandi manda di tingkat 1 ( tingkat lain kirim salam la nak naik ) dalam sejam dua .. Balik .. Kahkah sejam pegi sejam naik sejam mandi sejam turun sejam balik sejam .. Bebudak ni betul punya jalan daaa .. I pasrah #tibatiba

Kemain ending tak letop hahaha !! Ok , trip kalini joined by

Abe , Faris , Daniel , Syeran , Zalah , Zul , Daddy , i , Sherry , Kak Esah , Ana , Jiha , Ika , Ila ..Meh nak lanjer gambar ..



Dimana ada diorang , 
disitu ada kegila gilaan !
Yang Memergi Ke Berkelah
Atynaz

1 comment:

  1. Fuhh naik motor je? Bukan kena naik powil atau lori ke? Mohon reply cepat

    ReplyDelete