Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Sunday, August 21, 2016

Day trip Air Terjun Berkelah

Hello mello , nampaknya blog i ni hanya berasap bila i keluar jenjalan je cari alasan lahtu kut .. Dan walaupun i rajin berjalan lately ni tapi i sebenarnya malas .. Boleh ?? Hahahah ..

http://atynaz.blogspot.my/2016/04/day-trip-air-terjun-sungai-pandan.html

Dua tiga hari lepas , entah sapa punya cadangan sapa lagi suka mandi air terjun haa hehe akhirnya semua telah sebulat suara nak memergi ke Air terjun Berkelah sana !

Plan pun dibuat ( i la gatal pegi janji pukul 8 dekat Tsk ) berkumpul pukul 8 dekat Tsk ..Nak dijadikan ceritanya , semua macam memain pegi ke idak .. I pepagi ( tak la pagi , dalam 7.27 ) waksap la Sherry .. Haram bersambut k citer dia ..

Dah tak de respon , i sambung tidur balik .. Wawa pulak tak boleh join sebab sakit perut apa ke hal , Nuha pun sama .. Maka beronok ronok la i membuta .. Plus minus cuaca dekat luar mendung sikit .. Tido tido :P

Alih alih dalam 8.50 Sheryy dgn Ana waksap ( mujur vibrate k , Grrr grrr sebelah bantal ) Kau kat mana ? Harusla i melompat sepantas kijang menyiapkan diri .. Hahhahaha !! Ikut jalan dalam , around 9.30 baru gabung dengan diorang .. Nasib baik la terjaga ..

Semangat menjongket tu yg penting , tapi bersarapan tetap utama . Kah , maka marilah kita tapau sarapan sebelum memasing terutama i bertukar menjadi naga .. Settle bab sarapan , shoot terus pegi Berkelah ( jauh rupanya Berkelah waterfall ni .. Pfft !! ) dengan i punya expectation ianya dekat ..

Rupanya nan hado , jauh ya anak anak sekalian .. Konvoi pulak naik motor .. Jalan pulak separuh separuh ( turap- jalan batu kerikil - turap ) .. Bersyukur la ada jalan tar #Merdeka tiba tiba ..Hehehe

Itu baru cerita jalan nak masuk dalam , belum sampai tingkat 1 lagi ( Menurut sumber , Berkelah ada 7 tingkat , eh ke 8 ek ? Hahah ) .. Mendaki ok , pakai pulak selipar ..

Kau rasa ? Belum mandi dah basah .. Hazab je mendaki dalam 50 meter ( i agak je kihkih ) .. Sampai je , terus menggelupur makan ( i lah tu )

Mandi manda di tingkat 1 ( tingkat lain kirim salam la nak naik ) dalam sejam dua .. Balik .. Kahkah sejam pegi sejam naik sejam mandi sejam turun sejam balik sejam .. Bebudak ni betul punya jalan daaa .. I pasrah #tibatiba

Kemain ending tak letop hahaha !! Ok , trip kalini joined by

Abe , Faris , Daniel , Syeran , Zalah , Zul , Daddy , i , Sherry , Kak Esah , Ana , Jiha , Ika , Ila ..Meh nak lanjer gambar ..



Dimana ada diorang , 
disitu ada kegila gilaan !
Yang Memergi Ke Berkelah
Atynaz

Sunday, August 7, 2016

Lancar Gambang WaterPark

Hello mello , perghh dah lama kan i tak menulis .. Aiseymen bukan apa lately ni mengalami gangguan emosi la padahalkan bapak besar dia punya malas hahahah .. Apa kena mengena entah , ok dah meh nak sambung cerita ..


Alkisahnya kejadian i terpergi dan memergi ke Gambang Waterpark ni adalah kerana Roxina ( bukan nama sebenar ) .. Sepetang i dating dgn dia makan chicken chop ( dan melawat Tanjung Lumpur ? Err motip .. ) pegi Loteng ( Kau hutang i main bubble k ) maka terkeluarlah idea pergi Gambang ..

Plan asal nak pergi berdua .. Alih alih Ustazah Izwani pun nak join jugak .. I ikut aje sebab malas nak berbunyi banyak sangat karang kena kick .. Hahahha lagipun Ustazah nak bawak kereta kut .. Laaagi bagus ..

Mekttie dengan Bellabellon ? Itu kes paksa rela ! Semuanya kerana Roxina yg bermulut manis itu .. Hahha makanya berenam tepatlah kitorang on that particular day ( including Nije yg tiba tiba muncul dgn vaucer . Jimat ok ! ) Ohyaaaa :D

Dah siap buat grup whatsapp ( #Lancargambang ) .. Terkejut jemah , pukul 3 pagi dia add !! hahahha ok kita tngk esoknya .. xD

Maka menggeraklah , tapi biasalah janji melayu ! Pukul 9 katanya bawah rumah .. 9.30 jugak ia sampai .. Menyirap tak ?  si Bellabellon siap buat kelakau , pegi tinggal phone dia dekat tepi jalan semata sebab nak chop depan ( yang akhirnya dia duduk palinggggg belakang ) hahahahahahha ..

Sarapan apa semua , +- around  10 sampai Gambang .. Settle duit tiket apa semua , masuk la .. Sekali dah masuk ! Depa semua pakat tuju slide .. Memula depa naik slide tikar tu .. I memang takla , karang kelain pulak .. Cukuplah sekali naik masa dengan #Genggambang dulu t_t !!

Then naik slide Galaxy bla-bla .. I dengan Roxina satu pelampung .. Masa naik slide yg Galaxy tu .. I  duduk belakang and i saja tarikkkk tudung dia .. Kahkah , puas hati !! Menjerit tu takla sebab propa rasa je nak jerit .. Tapi more to lepas geram laah .. Dah turun bawah , i terbalikkan pelampung kitorang .. Trauma minah Roxina tu .. Hhaha

Lagi ? naik pelampung berenam , ni lagi jahat !! Bila tang kona , i libas je Roxina kat depan tu .. Muahahahha , seronokknya rasa pekena dia .. Nasibla kau Roxina :P

Main pulak dekat mende ntah nama spesifik dia tapi ong kam kam panggil Longkang !! Memula naik dengan Roxina , pastu Mekttie pastu Bellabellon .. Semua merasa i membebel , siap bergonsip lagi sesambil tunggu ombak .. ( Matilah sapa kena kata .. Ehh ) ..

Lagi ? Last sekali berjemur dengan Coco beach .. Ini lagi la .. Bellabellon dgn Roxina satu pelampung .. Nun sampai 2 meter dalam .. Hahha , i dgn Mekttie yg 1.8 meter dalam nipun dah separuh mati .. Mintakkla abang tu selamatkan .. Tak dapek nak nolong .. Hahahaha

Pelampung 2 kali pecah ok !! Kus semangat , bebawak kan bebudak ni .. Hahah , kelakau la kalau ingat ..

Puas mandi , keluar dengan kebuluran ! After that had a late lunch dekat apa nama restoran tu .. Haha dah bye .. ( Jilakenya entry ending camni :P )
 Ini Bella , dia Bellon
Sebelah tu Roxina ( bukan nama sebenar )
Mekttie terselamat !! hahah



Yang babaikan korang
Atynaz