Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Friday, July 15, 2016

Raya 2016 #teamPerak

Hello mello , rasa belum terlambat lagi untuk i mengucapkan selamat hari raya maaf zahir batin kepada readers blog i adake ? ni .. Maaf sebab semakin pemalas lipas nak update .. Hahahah ..

Alkisahnya , tahun ni adalah tahun pertama raya without Atok .. Kahkah , cadang pagi raya nak nangis tapi tanak la spoil mood orang .. So marilah bercerita ala kadar

Hari Raya Pertama :

Macam biasalah mandi-manda di rumah sendiri , then gerak pergi sembahyang raya at surau .. Lepas je sembahyang raya , ada pulak sesi bergambar dengan family pulak dekat hall rumah .. Maklumlah family makin ramai,takut tak muat kedai gambar tu nanti hahaha.. Jap i selit gambar !

Without him ! #alfatihah

Lagi , petang tu jugak terus gerak ke Teluk Intan visitting adik beradik Nenek i dekat sana and terus balik ..Tapi i temankan Mak teh cari barang masak kat Tf T.i.. So , merasalahkan kau pukul 10 malam pakai baju melayu full set merayap dekat Tf tu.. Haha !! Pukul 12 lebih sampai rumah ..

Ingat nak flat dan tidur .. Sudahnya ? ke Bb , sebab lupa beli nasi impit and Uncle Lang nak guna mesin dryer kain .. Pang sana pong sini , pukul 2 lebih baru tidur .. Esoknya bangun , tolong Mak teh  masak nasi goreng untuk Baraan .. Rumah first pulak tu dan semuanya lancar .. Syabas meri beti #tepukbahusendiri

I baru nak start follow baraan ..Dapatla beberapa buah rumah .. Sebelah pagi je i mampu ikut , masuk sebelah after Zohor = lebur ketiduran .. Muahahahah !!

Lagi ? tu je cerita rayanya je pun .. Raya ketiga terus shoot balik Pahang and Isnin tu kuliah .. Haaa .. K byee xD

* maaf ending ntah pape

No comments:

Post a Comment