Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Tuesday, July 19, 2016

Furhouse Cat N Cafe Kuantan

Hello mello , setelah beberapa cubaan nak memergi ke Furhouse ni gagal i , Wawa ( tiba tiba Nuha masuk dalam cerita ni ) telah berjaya singgah takdi .. Eh kejap , Furhouse tu amenda pulak yang sampai beria sangat nak singgah kan .. Hahhaa ..

Untuk pengetahuan korang , Furhouse ni adalah cafe + cats inside .. Ohsem kan ! Jangan ingat Kuantan ni tiada apa apa ok hee !! Kena pandai korek je ( google lettuw ) .. Google punya goole ah nampak sini , kena pegi kena pegi .. :P

Lokasi ? Kafe ni letaknya kat Jalan Lim Hoe Leck , Bukit Sekilau Kuantan .. Setentang dengan tunas manja transit ( kedainya kat tingkat 1 , landmark ? kedai beskal ) .. Memang kena alert dengan banner kedai tu.. Kahkah , i dengan Wawa pernah berkali kali pusing sebab salah jalan .. ( abang tu kata nanti ada proper signboard la )

Ruang utk makan di asingan dgn ruang kucing.. Setakat i baru pergi tadi Rm 5.00 per/entry .. Berbaloi ok , Wawa sampai sawan jadinya dalam tu .. Ada memacam baka kucing cantik terutama British short hair @ si gemok kelabu .. Haih hahah !!

* boleh klik sini nak tngok gambar kucing kucing tu semua ..
http://zaranfamily.blogspot.my/2016/05/fur-house-cat-n-cafe-kafe-kucing-di.html

Food and beverages standart .. Western serve only ( tatau la kalau next time datang ada nasi goreng ke apa kan :P ) .. Price overall pun affordable .. Service ? Best .. Owner lakibini  itu tersangat baik , i kan banyak tanya , sampai owner tu siap tanya i ada bela kucing ke ?

Tak pun , cuma minat membaca pasal kucing * setelah berangan nak bela kucing mahal tapi poket sengkek *

Peak hour ? Petang membawak ke malam .. Kitorang tadi pun pegi tetepat pukul 1 .. So takla ramai orang , and still boleh beramas mesra dengan kekucing .. Ambients kedai cantik ..

Kalau nak photoshoot pun ok .. Toilet ? Masih boleh diperbaiki .. I kasik 8.5/10 bintang !! Kejap nak belanja gambar !!


 Si Zorro yang minta diriba .. Ai ai Zorro !!


 Idaman kalbu 



Boleh kontek nombor tu , follow ig , pm facebook or watever la ..Janji nak pergi nanti ajak i sekali .. Kahkah ..

* Jom singgah ramai2 esok kami dah buka yeay siapa berminat meh2 main dengan kucing dalam studio kami sebarang pertanyaan boleh call or whatapp :

0109312702 hisham
0162271459 ezza
0124577944 nazirul
K byee
Atynaz

* Update : Furhouse sekarang dah tutup !! Reason tutup? Katanya nak cari place yang more selesa and convinience gitchuu .. Bila nak re-open ? Tu tak tahu and kena tungggggggggu diorang umum la kan .. Hoho .. Bye :P

2 comments:

  1. menarik! tak tau pun ada kafe camni kat kuantan..

    ReplyDelete
  2. menarik! tak tau pun ada kafe camni kat kuantan..

    ReplyDelete