Saturday, June 18, 2016

Sambal Tempoyak Ikan Bilis Petai Dilaila

Hello mello , alkisahnya dari batch pertama lagi i dah folloq ! Kan tu hari sempat singgah Mma Santai Corner tapi sebab kelabu mata dengan Mee udang plus asam pedas telur mayong Kak Laila , terus lupa nak tanya pasal tempoyakni !! Ciss , ngences xD

So akhirnya , dapat jugak merasa ( walaupun tak makan petai kihkih ) !! Gigih memergi ke Putrajaya ok !! Meh nak story mory amende tu #StibpD

Sebelum tu belanja sikit gambar Kak Laila dengan #STIBP itu ! Perghh !! Meleleh ailio awakk :P
* Cantikkan kak Laila ? Berseri gitu ..


Kau nampak ? Apa bahan Kak Laila guna ? Jadi jangan tanya kenapa mahal , kenapa itu kenapa ini :P



 Testimoni 
( Credit to Ejen Dilaila Food )
 
 * Nampak > Che mat Gebu Tiffin biru dah bagi mandat !! Acaner ? Tanak ke beli ? Tak terliur ?? Haaaa ..

Detail sambal tempoyak petai :

Diperbuat dari tempoyak yang diadun bersama dengan petai dan ikan bilis .
Berat sekitar +- 200 gram
Tahan sekitar seminggu luaq freezer
Dalam freezee tahan 3 bulan
Harga : Boleh pm/dm i ( atau ejen ejen lain )


Berita baik untuk orang Kuantan , sambal ni dah sampai Kuantan ok heheh ! I sekarang official ejen untuk Sambal ni .. Khas untuk orang Kuantan wei ..

BolehPm/dm  je , nanti kita kira belakang caner caner kemudian ya !! Jangan segan segan i tak makan orang tau xD

Facebook : Amir Taufiq
Ig : Ir_wildan

P/s Stock sangat terhad

Yang Meniaga
Atynaz



No comments:

Post a Comment