Thursday, June 9, 2016

Bersungkai di Shell Out Tr Tomyam House Slim River

Hello mello , fuhh kemain pemalas ek nak menaip ! Entry wish puasa pun tak udpate .. Hahah , caner ? I memang malasss !! Bulan puasa kena jujur lah kan

* Entry super panjang ! Haha

Alkisahnya , i kelmarin mcm beser terjah blog Ben Ashaari yang seakan akan portal ke blog blog lain tu hehehe tak caya tengok sidebar kanan blog beliau xD .. Sekali ternampak pulak Blogger Nazlee.com update pasal beliau memakan Shell out dekat Slim River .. Hoih , Slim river tu dekat je dekat i tu dalam 45 minit la jugak hahah.. Kena pegi ni ! Hahahah ..

Gigih ok ss dekat watsap family ! Apak pun setuju je kalau tak setuju kena jugak setujuuuuuu !! .. Maka pagi semalam , Apak call la booking ! I ni bukan boleh , pernah terjadi nak bershell out .. Mummy call booking , ok booked katanya .. Pegi pegi = Nan hado ! Terus fobia , dahla kalini nak bukak puasa .. Karang sesampai makan asap je ..Hee !!

Pagi tu lagi i ingatkan call semula dabel check booking takut petang satgi melopong .. Bebulan puasa ni semua restoran sibuk kan .. Apak selamba cakap , kalau ada adalah , kalau tak de makan je Kfc Slim River itu .. Okk , kita tengokkkkk ye Apak ..

Seperti yang dijangka sampai-sampai bgtau tempahan atas nama sapa cari cari dan >> TAK ADE BOOKING meja ya katanya .. Hahahahahha , terus i jeling Apak .. Hello , karang ada i merempan tak tentu hala kat sini kang .. I dah kata , sila buat double conformation kalau nama nak booking makanan unless la anak ongkaya .. Tetiba !! Hahah
Pastu ada staff kut , tegur and tanya semula ada buat booking idak , Apak tunjuk la bukti sms etc .. Naseb baik beliau boleh setupkan satu meja , dan nasib baik Apak ada bukti menempah .. Kalau tidak ...

Servis agak laju , bagus , dalam 10 minit kitorang duduk semua dah ada atas meja makan .. Kebersihan pun just nice , Food spread , the seafood items tu just fitted with kitorang berenam .. Kuah dia , Apak suka .. I rasa mcm gabungan kari+tomyam .. Kalau pedas sikit lagi .. Ngam !!

Staff ? Bolehlah .. Maybe puasa kan , tak terlalu kerek , tak terlalu baik .. ( Tak semua la kan haha )
Kesegaran makanan ? Mummy tak pulak komen apa-apa and pada i boleh tahan la.. Hahaha .. Meh nak lanje gambar , penat membebel tau !!



Tempting tak ? haha ! Jom shell out ( maaf x rajin la ambik gambar , lapar time ni )

Harga ?  Since kitorang ambek pakej dibawah :

6pax/6person = RM120 + Air ( Rm 125++ )
*Ketam Bunga
*Udang
*Sotong
*Lala
*Jagung
*LohOut (Sos Istimewa)
*Free Nasi

Overall i boleh kasi 7/10 bintang ..Kalau nak repeat ? Orang belanja ,makan !! Haha

Food spread :
*kredit to : NazleeDotCom 
 

Menu Seafood TR Tomyam & Traitor Crab Restaurant

1- King Crab (Alaskan) RM30/100G
*Masak Butter
*Masak Pedas
*Masak Cili Kering
*Steam LohOut (Sos Istimewa)

2- Canadian Lobster RM29/100G
*Masak Butter
*Masak Pedas
*Masak Cili Kering
*Steam LohOut (Sos Istimewa)

3- Slipper Lobster RM20/1pcs
*Masak Butter
*Masak Pedas
*Masak Cili Kering
*Steam LohOut (Sos Istimewa)

4- Flower Crab RM13-30/1pcs
*Masak Butter
*Masak Pedas
*Masak Cili Kering
*Steam LohOut (Sos Istimewa)

Menu Shellout TR Tomyam & Traitor Crab Restaurant

6pax/6person = RM120
*Ketam Bunga
*Udang
*Sotong
*Lala
*Jagung
*LohOut (Sos Istimewa)
*Free Nasi

4pax/4person = RM75
*Ketam Bunga
*Udang
*Sotong
*Lala
*Jagung
*LohOut (Sos Istimewa)
*Free Nasi

2pax/2person = RM45
*Ketam Bunga
*Udang
*Sotong
*Lala
*Jagung
*LohOut (Sos Istimewa)
*Free Nasi


Lokasi :
PT7090 Jalan Mahsuri
Taman Perwira 2
35800 Slim River Perak.

Waze : TR Tomyam House Slim River

Keluar tol Slim River , sila belok kiri dan cari Kfc , masuk kanan dan parking ! Pastu makan ..

Waktu operasi biasa :
10.30am-2.30pm Buffet lunch
4pm-12am
Ala carte shellout
Ala carte Melayu Pattani
Ala carte Western

Waktu operasi bulan Ramadhan :
5.00pm-12.00am

Disarankan anda BOOKING meja dahulu sebelum anda datang dalam jumlah pax ramai, selalunya memang penuh terutama hari malam Jumaat, Sabtu dan Ahad

P/s Punya la malas nak kopi detail , nasib baik Bro Nazlee ada .. Halal ye Bro :D
Yang bersungkai
Atynaz

* update :

TR TOMYAM HOUSE NI DAH PINDAH :
.
LOT 3921 MUKIM SLIM
DAERAH MUALLIM
35800 SLIM RIVER
PERAk
.
LANDMARK >>> SEBELAH TASIK YDP
.
WASSAP/CALL 0129453943
WASSAP/CALL 0129453943
WASSAP/CALL 0129453943
 

2 comments:

  1. Wah good..dapat jgk merasa makan shell out style di TR yep.. alhamdulillah share info for all .

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes , thanks jugak sebab kat Bro dapat ilham nak sungkai dekat sini ..

      Delete