Monday, May 2, 2016

D'laila Mee Udang @ Mma Santai Corner

Hello mello , wei setelah sekian lama telan air liur je tengok dari jauh akhirnya semalam i sampai jugak ke Mma Santai Corner ni #lappeluh !! Sementelah Maeps dgn Nilai tak sampai 45 minit , i bodek je Apak nak menyinggah kemari .

Ini semua salah Ben Ashaari pengasas KBBA and the gang . Ramai blogger selalu makan situ lepastu buat review kasi bakar line . Hahah sebagai blogger sendu , menitik je air liur weh melihatnya .. Hahaha

I pulak ternampak fb Kak Laila @ Owner D'laila Mee udang tu lantas pegi Add .. Makanya tetiap hari la lalu dekat timeline fb , mee udang , asam pedas telur mayong selain review dari para blogger KBBA tukan .. Hoi mana boleh kena pergi ni . :P

Pepagi tu i ada la komen kat fb Kak Laila :


Amir Taufiq
Amir Taufiq Kak , petang kang kedai bukak x ?
Norlaila Dlaila Dlaila

Nampak je bukak hoi dalam kepala dah ada memacam list makanan nak order , plan dihati nak order maggi kambeng , mee udang , mee kupang , asam pedas telur mayong dan lain lain semua salah Ben Ashaari jugak ni pengaruh kuat hahah .. Haha , tamaknya bukan main !!

Sampai Mma Santai Corner around pukul 8 lebih jugak la .. Nak senang Waze kan aja @Mma Santai Corner .. Sampaila engkorang sana :P .. I sampai sampai nampak Kak Laila ..

Macam segan nak tegur .. Tapi segan tu sekejap jela , uhuk ! I pergi jumpa jek Kak Laila berdepan , Kak Laila dah tenung i mcm dalam hati tanya " ko sapa ???? "

Terus i tanya , kedai bukak ke , ohh kau dik .. jawabnya kedai bukak .. Kata Kak Laila serupa mcm orang pakai passcode !! Sembang sembang , betul dah kata orang Kak Laila ni peramah weh .. Kejap lalu tepi meja i karang kata " maaf la malam ni sibuk skit " .. Comel je kan :P

Plan asal nak order memacam , kensel ! Jangan tamak ok .. So semalam order , mee udang saiz L , asam pedas telur mayong , and asam pedas jenahak .. Tak lupa juga maggi ketam and daging masak lemak cendawan kukur .. Pheww , lap peloh !!

Sedap baq hang , i semalam dok makan asam pedas telur mayong tu .. Nyesal order sikit , nak repeat entah bila kan .. Masak lemak tu lagila , i hirup kuah sesambil cari isi dalam .. Macam lapar sangat ek hahah !! Tapi serius sedap ..

Paling penting , mee udang dia kekal serupa walaupun hujan ribut petir !! Haha , i memula mcm ragu-ragu jugak kan , sekalinya memang serupa sebijik sejibon mcm dalam gambar review orang lain .. Fuhh , rasa ? 8/10 bintang .. Meletop i kata u !!

Price range ? Agak murah weh , dalam 90++ camtu .. Paling terharu , bila Mee udang sampai Kak Laila kata " dia belanja " .. Dear akak , may Allah murahkan rezeki u dunia akhirat .. Aminnn :D

Selain mee udang dan segala macam seafood , Dlaila also serve Bubur berlauk ok .. Banyak pulak tu lauknya .. Ingat nak rasa , tapi semalam tutup ! Tak pe dapat rasa asam pedas telur mayong pun dah syukur rahmat kan :P

Lokasi ? Nak senang , Waze @ Maps je Mma Santai Corner ! Kalau pemalas lipas , wassap Kak Laila ya .. Ok nak belanja gambar , mohon telan ailio semua :P

Me with Kak Laila yang Super ramah tamah itu

 Sebahagian seleksi makanan laut #telanailio

 Dah nampak kan no tel ? Ok kalau ke Nilai sila cuba :P

Tak ada rezeki haha :P
Star of the day , ini bukan cobaan ok ! Cantiknya lahai , sayang nak makan ..

 Maggi ketam 

 Masak lemak dagin salai cendawan kukur

 Asam pedas telur mayong

Alamat D’Laila Mee Udang: 

D’LAILA MEE UDANG @ MMA SANTAI CORNER 

Jalan BBN 1/1F, Bandar Baru Nilai, 71800 Nilai, Negeri Sembilan

Contact : 017-2253337

ATAU

WAZE: MMA Santai Corner Nilai.

 P/s : Dah otw balik baru sedar lupa nak tanya pasal Tempoyak cendawan kukur Kak Laila , huhhh ! hahaha .. Apa boleh buat, menu yg ada pun buatkan i gelap mata .. K byee :D

Yang Memakan 
Atynaz


No comments:

Post a Comment