Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Sunday, March 27, 2016

Day trip Gambang Water Park

Hello mello , perghh dah lama kan i tak menulis .. Aisey sibuknya bukan main padahalkan bapak besar dia punya malas mana nak kejarkan kuliah , event , test quiz ape semer ! Eh termengadu nasib pula , ok ok meh kembali ke pangkal jalan ..

Alkisahnya kejadian i terpergi dan memergi ke Gambang Waterpark ni adalah tak sengaja kut .. Sebenaqnya sedari beberapa week lepas lagi Kak Sherry  acah glamour haha + Daddy la dok sebut sebut pasal Gambang ni semer , i ? tak la berminat sangat sebab i bizi menyelamatkan negara .. ehehehehhe !!

Entah macammana dia punya pusing cerita , hari Jumaat i terbagi pulak persetujuan nak memergi ke Gambang .. Kak Sherry kata set , pagi Ahad ye .. Padahal Sabtu tu bizi ada event memanah walaupun i buat air sarsi je dia punya penat ggrrrr padahal aku baca novel sesantai apa penat ntah  ..

 I banyak kali tanya Ahad pkl berapa , engkorang tahula janji Melayu ni caner kan .. Pulak tu kalau ikut kepala masing masing kelaut jadinya ... Hiks , maka terciptalah grup Wassap bertajuk #Gambang .. Kemain , pung pang pung pang pukul 8 kumpul dekat Terminal .. Mihmih .. !

Maka memecut la kita beramai ramai , rombongan Cik Sherry ke Gambang Water Park ini disertai oleh ,Shahiran ,  Abe , Faris , Acap , Zalah , Zul , Daddy , i , Kak Sherry , Wawa , Nuha , Ana , Ila , Jiha , Qila .. Kahkah , naseb ada grup Wassap .. Kalau idak , huru hara pagi takdi ..

Sampai dalam 8 lebih , Gambang pun tak bukak lagi .. Semangat menyongket tu yg penting , maka marilah kita bersarapan .. 9.45 camtu berjemaah la beli tiket pastu pura pura mandi .. Masuk masuk terus selfie , mandi bagai nak gila dalam 12 lebih semua dah flat .. Hiks , lepastu sambung mandi lagi  tukar baju terus check out .. Eh , blah la :P

Pada i , Gambang waterpark biasa je .. Water slide ada 3 , paling aku ngeri 6 lanes slide itu .. Perghh tobat lahum , rela lagi i naik Galaxy yg gelap gelita tu dari slide la buatkan aku nak tercampak rasanya .. Hahahhaha :P .. Staf tak berapa nak mesra , pengunjung tak berapa ramai *which is ok kut bebas aku nak berleluasa  hahaha , sistem topap yg grr .. Ok tu je .. Nak lanje gambar .. Babai

P/s : Segala makneke maklumat pasal Gambang Waterpark ke Gambang Safari etc , ngkorang boleh google ! i is tak rajin.. Sok kalau mood ghajin datang i tepek semula kat sini... Eh , hahah #muahciked



Yang memergi ke Gambang Water Park
Atynaz

No comments:

Post a Comment