Wednesday, March 30, 2016

Bbq by Shazan feat Beserah

Hello mello , alkisahnya setelah balik dari Gambang memasing tak puas lagi nak gather-gather bersama ! Memula deme nak mandi kolam dekat Wisma amende ntah mandi lah sangat , karang sampai sana membongkang kepenatan ahaha tapi sebabkan baru balik Gambang waterpark plan tu dipangkah besar-besar .. Hahahahha !!

Si Daniel @ Acap ajak pulak memakan makan ! Memula memilih milih nak pi steambot tapi sebabkan dah sengkek gila tak sengkek Ahad tu hari dah berhabis banyak hehe kita turn up dgn Bbq plan .. Tempat ? Umah Kak Sherry kat Beserah nun jauh disana hahaha ..!!

So , Dak Shazan diwakili oleh Daddy , Zul , Izzul , Faris , Daniel , Aspa , Zalah while dak Beserah  diwakili , Kak Sherry , Kak Aisha , Jiha , Ika , Qila , Ila dan parti bebas diwakili  I , Shahiran , Ana dan Nuha .!

Menu kita , ayam , sosej , daging burger , nasi putih , sup kosong , air asam and air stroberi dan tak dilupa lolipops  !! Settle semua , Alhamdulillah :D

Sembang pukul 2 , gigihla i memergi ke Beserah pukul 2 . Siap pakej sesat barat selatan timur semua pffttt !! Padahal , i dah gi rumah Kak Sherry sekali , cisssss !! Sudahnya , Kak Sherry ambik i dengan Nuha yang tertiba muncul dari Balok dekat Shell . Beli ais , pinggan semer , sekali aku kena tinggal . Grr , dahla bagi i bawak pinggan kertas tu sebelah tangan dgn lorinya .. Naseb depa dua tunggu tepi simpang kalau tak ahahaha :P

Sampailah akhirnya i ke rumah Kak Sherry , tadek mende weh !! I dahla kebulo , naseb la ade air stoberi !! Dak-dak laki wakil Shazan sampai dekat pukul 3 lebih .. Cisss , lapar ko tahu dahla nak hidupkan api makan tau .. Naseb ada hand sanitizer yg si Shahiran cekau dari mana ntah , hidup jugak apinya .. Pung pang pung pang pukul 6 lebih baru makannnnn !!

Settle makan , bahagi duit bebarang pastu kekemas semer , pukul 7.30 chaw !! Sampai umah pukul 9 Tok dgn Aki ziarah orang sakit .. Ok reput , haha dah nak lanje gambar .. babai !

Photo by Faris



Yang Bbq Terpanggang
Atynaz

Sunday, March 27, 2016

Day trip Gambang Water Park

Hello mello , perghh dah lama kan i tak menulis .. Aisey sibuknya bukan main padahalkan bapak besar dia punya malas mana nak kejarkan kuliah , event , test quiz ape semer ! Eh termengadu nasib pula , ok ok meh kembali ke pangkal jalan ..

Alkisahnya kejadian i terpergi dan memergi ke Gambang Waterpark ni adalah tak sengaja kut .. Sebenaqnya sedari beberapa week lepas lagi Kak Sherry  acah glamour haha + Daddy la dok sebut sebut pasal Gambang ni semer , i ? tak la berminat sangat sebab i bizi menyelamatkan negara .. ehehehehhe !!

Entah macammana dia punya pusing cerita , hari Jumaat i terbagi pulak persetujuan nak memergi ke Gambang .. Kak Sherry kata set , pagi Ahad ye .. Padahal Sabtu tu bizi ada event memanah walaupun i buat air sarsi je dia punya penat ggrrrr padahal aku baca novel sesantai apa penat ntah  ..

 I banyak kali tanya Ahad pkl berapa , engkorang tahula janji Melayu ni caner kan .. Pulak tu kalau ikut kepala masing masing kelaut jadinya ... Hiks , maka terciptalah grup Wassap bertajuk #Gambang .. Kemain , pung pang pung pang pukul 8 kumpul dekat Terminal .. Mihmih .. !

Maka memecut la kita beramai ramai , rombongan Cik Sherry ke Gambang Water Park ini disertai oleh ,Shahiran ,  Abe , Faris , Acap , Zalah , Zul , Daddy , i , Kak Sherry , Wawa , Nuha , Ana , Ila , Jiha , Qila .. Kahkah , naseb ada grup Wassap .. Kalau idak , huru hara pagi takdi ..

Sampai dalam 8 lebih , Gambang pun tak bukak lagi .. Semangat menyongket tu yg penting , maka marilah kita bersarapan .. 9.45 camtu berjemaah la beli tiket pastu pura pura mandi .. Masuk masuk terus selfie , mandi bagai nak gila dalam 12 lebih semua dah flat .. Hiks , lepastu sambung mandi lagi  tukar baju terus check out .. Eh , blah la :P

Pada i , Gambang waterpark biasa je .. Water slide ada 3 , paling aku ngeri 6 lanes slide itu .. Perghh tobat lahum , rela lagi i naik Galaxy yg gelap gelita tu dari slide la buatkan aku nak tercampak rasanya .. Hahahhaha :P .. Staf tak berapa nak mesra , pengunjung tak berapa ramai *which is ok kut bebas aku nak berleluasa  hahaha , sistem topap yg grr .. Ok tu je .. Nak lanje gambar .. Babai

P/s : Segala makneke maklumat pasal Gambang Waterpark ke Gambang Safari etc , ngkorang boleh google ! i is tak rajin.. Sok kalau mood ghajin datang i tepek semula kat sini... Eh , hahah #muahciked



Yang memergi ke Gambang Water Park
Atynaz