Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Thursday, February 18, 2016

Aniq Steambots Kuantan

Hello mello , alkisahnya la kan i dah lama gila skodeng kedai ni sedari sebelum cuti Cny lagi .. Menyirap je tengok owner dia post update dekat fb  kau yg  pegi follow tanggunglah kan .. haa ahhaha marah marah :P.. Ini tak boleh jadi , kena pegi jugak ni !!

Pung pang pung pang , punya lama  bincang akhirnya semalam pergi jugak  clap clap !  Lokasi dia ? Senang je , lalu Htaa , terus jumpa trafik light , jumpa Giant Kuantan make u-turn pastu belok kiri .. Simple , tapi sebab ikut waze si Wawa tu , dibawanya masuk ikut perumahan belakang tu .. hahah !!

*Ingat , depan Giant ambik lane kanan , pastu u-turn masuk simpang kiri ! sesat jugak tatau lahkan :P

Sampai sampai je , ditanya ada booking ke tidak telan ailio , manada booking dah sah sahla i tak booking sebab i dengan Wawa dua orang je .. Masatu nampak mcm awan mendung berarak kelabu sebabnya most of meja kat situ dah di booking batu belahhh .. Baru nak sedih sedih , rupanya ada je meja tapi tak banyak la kan .. Hahhaha

* Ingat , booking dulu sebelum datang kalau-kalau korang datang bawak kaum kerabat , rakan taulan dan sebagainya ! Kang kempunan datang berjemaah tak dapat tempat duduk ..

The service was quite good , i mean after diorang letak dapur tu kan staff akan tanya " Nak sup ke tom yam " .. Wawa gila kuasa pilih tom-yam !! Btw kuah is free refill k .. Moh makan .. lalalalala :D

Kebersihan restoran nice , toilet pun awesome !! Food spread pun just nice je , i mean padanla dengan harga kan takkan nak expect lebih lebih .. Masa i datang da nasi goreng , kueh tiaw goreng , frozen food untuk celur and many more . Tataulah masatu too early or what cause food spread dia nampak tak banyak  .. Maybe belah malam lagi merrier agaknya kan .. Servis pun nice jugak .. Cashier senyum je layan aku bergurau dgn Wawa, waiter pantas .. Nora kasik 5 bintang !!

*Kalau owner Aniq Steambots terbaca berangan tak salahkan haha, i nak komen 2 mende je !

First , dari segi soup based bak kata Wawa , tom yam dia kureng sket .. I syak staff situ tu keliru mana satu cerek sup dgn tom yam agaknya ke caner sebab tom yam tu kureng dah serupa sup sukahati aku jekan kata gitu ampunlah hahaha ..Kata Wawa lagi , ketam sikit hanyir sebab biasanya kan tom yam pekat baunya nak cover bau makanan laut kan !!

Last sekali , mintak label food spread yang disediakan , i semalam terbangang-bangang sebab sambal je ada 6 jenis .. Tatau la kalau Aniq steambot ada labelkan food spread  tapi i yang tak nampak .. Lapar punya pasal katanya .. Hahaha ..

Masa nak bayar ,  cashier tegur apasal makan sikit , i cakap la saka makan si Wawa tak keluar sekalinya dapat Yaasin kecik satu buat kenangan .. Insaf terus , patutlah saka makan Si Wawa dgn i tak keluar .. Owner simpan Yaasin rupanya .. *ok gurau

Dah , malas nak bebel lagi , korang pergi la rasa sendiri kalau dah rasa diri tu ada dekat area-area Kuntan ni ek .. Nah i lanje gambar sekeping dua :P Btw rate i untuk this restaurant is 6.5 out of 10 Wawa pulak kasi 5/10 .. Sekian


 Price range #terbaik


 Steambot @_@





Aniq Steamboat 
Restaurant
Address: Jln Seri Teruntum 1, Kampung Damak, 25100 Kuantan, Pahang, Malaysia
0199203300

Jom #aniqsteamboat
Rm19 dewasa
Rm17 kad pelajar
Rm10 oku
Rm10 kanak2 5 tahun hingga 12 tahun
#aniqsteamboat
#kuantan
#steamboatbest

Yang kaki Makan
Atynaz



No comments:

Post a Comment