Thursday, February 18, 2016

Aniq Steambots Kuantan

Hello mello , alkisahnya la kan i dah lama gila skodeng kedai ni sedari sebelum cuti Cny lagi .. Menyirap je tengok owner dia post update dekat fb  kau yg  pegi follow tanggunglah kan .. haa ahhaha marah marah :P.. Ini tak boleh jadi , kena pegi jugak ni !!

Pung pang pung pang , punya lama  bincang akhirnya semalam pergi jugak  clap clap !  Lokasi dia ? Senang je , lalu Htaa , terus jumpa trafik light , jumpa Giant Kuantan make u-turn pastu belok kiri .. Simple , tapi sebab ikut waze si Wawa tu , dibawanya masuk ikut perumahan belakang tu .. hahah !!

*Ingat , depan Giant ambik lane kanan , pastu u-turn masuk simpang kiri ! sesat jugak tatau lahkan :P

Sampai sampai je , ditanya ada booking ke tidak telan ailio , manada booking dah sah sahla i tak booking sebab i dengan Wawa dua orang je .. Masatu nampak mcm awan mendung berarak kelabu sebabnya most of meja kat situ dah di booking batu belahhh .. Baru nak sedih sedih , rupanya ada je meja tapi tak banyak la kan .. Hahhaha

* Ingat , booking dulu sebelum datang kalau-kalau korang datang bawak kaum kerabat , rakan taulan dan sebagainya ! Kang kempunan datang berjemaah tak dapat tempat duduk ..

The service was quite good , i mean after diorang letak dapur tu kan staff akan tanya " Nak sup ke tom yam " .. Wawa gila kuasa pilih tom-yam !! Btw kuah is free refill k .. Moh makan .. lalalalala :D

Kebersihan restoran nice , toilet pun awesome !! Food spread pun just nice je , i mean padanla dengan harga kan takkan nak expect lebih lebih .. Masa i datang da nasi goreng , kueh tiaw goreng , frozen food untuk celur and many more . Tataulah masatu too early or what cause food spread dia nampak tak banyak  .. Maybe belah malam lagi merrier agaknya kan .. Servis pun nice jugak .. Cashier senyum je layan aku bergurau dgn Wawa, waiter pantas .. Nora kasik 5 bintang !!

*Kalau owner Aniq Steambots terbaca berangan tak salahkan haha, i nak komen 2 mende je !

First , dari segi soup based bak kata Wawa , tom yam dia kureng sket .. I syak staff situ tu keliru mana satu cerek sup dgn tom yam agaknya ke caner sebab tom yam tu kureng dah serupa sup sukahati aku jekan kata gitu ampunlah hahaha ..Kata Wawa lagi , ketam sikit hanyir sebab biasanya kan tom yam pekat baunya nak cover bau makanan laut kan !!

Last sekali , mintak label food spread yang disediakan , i semalam terbangang-bangang sebab sambal je ada 6 jenis .. Tatau la kalau Aniq steambot ada labelkan food spread  tapi i yang tak nampak .. Lapar punya pasal katanya .. Hahaha ..

Masa nak bayar ,  cashier tegur apasal makan sikit , i cakap la saka makan si Wawa tak keluar sekalinya dapat Yaasin kecik satu buat kenangan .. Insaf terus , patutlah saka makan Si Wawa dgn i tak keluar .. Owner simpan Yaasin rupanya .. *ok gurau

Dah , malas nak bebel lagi , korang pergi la rasa sendiri kalau dah rasa diri tu ada dekat area-area Kuntan ni ek .. Nah i lanje gambar sekeping dua :P Btw rate i untuk this restaurant is 6.5 out of 10 Wawa pulak kasi 5/10 .. Sekian


 Price range #terbaik


 Steambot @_@





Aniq Steamboat 
Restaurant
Address: Jln Seri Teruntum 1, Kampung Damak, 25100 Kuantan, Pahang, Malaysia
0199203300

Jom #aniqsteamboat
Rm19 dewasa
Rm17 kad pelajar
Rm10 oku
Rm10 kanak2 5 tahun hingga 12 tahun
#aniqsteamboat
#kuantan
#steamboatbest

Yang kaki Makan
Atynaz



Wednesday, February 10, 2016

PakNil's BBQ & Grill Ipoh ( Masjid Kledang Jaya Silibin )

Hello mello , alkisahnya Mummy dari kelmarin punya kelmarin dah mengajak pergi makan dekat PakNil's Bbq and grill ni kekdahnya .. Sementelah i pun nak pergi GM bukan Gm Klang ok Gerbang Malam ye ! haha moh ler kita pergi makan *padahalkan yang bawak kereta Apak ! ciss hahaha*

Sampai sampai je , terus dapat tempat duduk ! Service boleh tahan cepat  , enviroment agak ok but boleh dipertingkatkan lagi dari segi kebersihan lantai , price ? Boleh tahan worth jugak dengan menu yang dimakan semalam ..

Dari segi rasa , pun boleh tahan ! Mummy kata lamb chop dia tak berbau hamis dan lembut *dan dipersetujui oleh i , hahah*..  Mashed potato agak dry skit ! Portion makanan pada i adalah dalam kuantiti sederhana :D

Cumanya semalam , tak ada rezeki nak merasa spageti and chicken wing .. Entah kenapa katanya semalam tak ada bahan mentah t_t !! Nasiblah i bukan penggemar spageti tapi kalau orang bagi makan sebat ajelah  mbahahaha !! Chicken wing dia , no komen sebab tak merasa t_t !!

Bebel bebel , terlupa pula nak tulis apa yang kitorang order semalam .. I makan Nasi goreng meatball , Mummy makan Mix combo meal , Mek Ni dengan Pok Jik Grilled lamb chop , Apak Nasi goreng Grilled chicken chop and Mek Na ambik set meatball !! Total semer semalam , dalam Rm 77 ++ termasuk air .. 

Dah , malas nak bebel lagi , korang pergi la rasa sendiri kalau dah rasa diri tu ada dekat area-area Ipoh ni ek .. Nah i lanje gambar sekeping dua :P Btw rate i untuk this restaurant is 6.5 out of 10 ..

* Click to enrlage image :D


Menu

 Mix combo Meal

 Nasi Goreng Meatball

PakNil's Place @ 019 753 5457
Lengkok Kledang Raya
Taman Kledang Jaya
30100 Ipoh Perak 
( Hadapan Masjid Kledang Jaya Silibin )

 Waktu Operasi :

PENGUMUMAN

Buat masa ini, waktu operasi PakNil's BBQ & Grill telah ditukar ke pukul 5 ptg - 11:30 mlm.
 Di buka setiap hari kecuali hari Selasa (cuti).
Harap maklum & terima kasih atas sokongan anda semua.

P/s :kalau nak senang waze je Mee Kari Kak Yah Silibin tak pun Masjid Kledang Jaya or call je no yang tertera .. Jangan malas malas kalau nak makan sedap .. Mbahahahaha !

Yang Makan 
Atynaz

Tuesday, February 9, 2016

Happy CNY 2016 :)

Hello mello , pheww lama gila rasanya tak update sukahatilahkan blog i tapi harini i tetap gigih memaksa diri yang malas ni update nanti lupa alamatnya kelaut la cerita Tahun baru i ni .. Hehehe :P

* Sebena benanya ada banyak pending entri .. tapi malas punya pasal stay jelah kau pending wahai entri .. Hahaha :


Pagi pagi tak laa pagi sangatkan kan dalam pukul 11 lebih dah berangkut pegi umah Nenek sarapan ! Kenyang kita balik la umah dulu , Apak dgn Mummy ada 3 kenduri nak attend katanya .. Pfft , pung sana pang sini , dalam pukul 3 lebih stret pegi Rawang ..

Sampai dalam pukul 5 lebih gitu , Aunty Sally i pun dah balik umah dia sendiri pasal kitorang lambat  t_t ! So lepak la kejap rumah Ah fo dalam setengah jam macamtu .. Then stret pegi rumah Aunty Sally and pegi makan ..


Shoot pegi Zai Tom Yam area Sungai Buloh as per suggestion by Aunty Sally , verdict boleh la tahan ! Kena dalam 150 camtulah untuk 10 orang makan ! Cumanya i tak berapa berkenan part waiter dia je ..
Kes tak la besau mana ! I order je Udang Tepung ! Abang tu cakap eh tadi Mummy i da orderkan .. Alih alih dibagitau udang tepung tak masuk list .. Phewww berasap je nak order baru kena tunggu banyak sangat order baru masuk katanya ! Naseb i da kenyang kalau tak hahah .. Paling haru , bill pun boleh hilang !! Ngeri je dengar cemtu ! Yang lain lain , bolehla hahaha ..

Dah , nak lanje gambar ! Btw Happy Chinese New Year :) Semoga tahun Monyet bawak "ong" lebih sket ! haha


Yang Cina Jawa = Jepun
Atynaz