Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Monday, January 4, 2016

Demam Kerepek Buah Ngaku

Hello mello , alkisahnya i start buat kerepek ngaku ni adalah dari tahun lepas .. Scroll fb timeline jumpalah dlm fb kak Aliah @ si Pembuat Brownies tersohor tu .. Nak beli mcm jauh , tengok mcm sedap .. hahaha !! Sudahnya tak beli pun .. err !!

Then satu hari tu jenjalan dengan Manisha & Yana sampai ke Econsave , seingat i mencari kerja kut .. Jumpa pulak buah ngaku ni !! Esoknya terus semangat nak buat .. Bukan susah , beli , kupas , sagat , goreng pastu mati sebab 1o biji buah ngaku dapat sebalang je grrr haha ..

Btw katanya ngaku ni hanya akan muncul setahun sekali je sempena Tahun Baru Cina ..Kejap nak mengongsi gambar , kalau goreng kosong sedap , nak masin-masin Mak i suruh goreng dengan minyak campur air garam tak pun nak rasa kari gunalah daun kari .. awsss !! hahaha :P

 Rupa bentuk buah Ngaku @ Arrow head
 Pilih pilih !! 6 hengget sekilo jek dik :D
 Maid import t_t
Sejam menggoreng 10 minit licin .. Let sayAllhamdulillah

Yang pura pura busy 
Atynaz


No comments:

Post a Comment