Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Friday, December 30, 2016

Salam Sabtu 161212

Hello mello , Assalamualaikum buat pembaca , haha pembaca lah sangatkan !! Ok biarkan isu pembaca ini berlegar dalam kepala empunya blog ini sendiri . Tak salah kan i nak berangan ada ghamai blog reader * lalalalalala :P

Baiklah bersempena hari terakhir di Tahun 2016 ini , i nak minta maaf dengan awak awak semua .. I tahu i banyak dosa t_t .. 

I nak minta maaf , ampun juga kaki dan tangan ,er kad kredit pung boleh la sekali lagi . Banyak kenangan tahun 2016 yang tak boleh i lupakan .. Ada yang manis , kelat , masin , pahit bercampur aduk .. Ehh macam rancangan masak-masak pulak , haha ..

Diam tak diam, dah habis 2016 .. Pfft pantasnya masa berlalu dan bermakna semakin dekatlah kita dengan kiamat kan haaa !! #tiba tiba haha ! kan ..

Banyak benda yang berlaku tahun 2016 ni , Arwah atok genap setahun pergi tinggalkan i , i masuk teater , jadi faci English camp , merempan sana sini  pegi makan , i pun dah naik sem 4 walaupun i sendiri tak percaya i naik sem 4  lepas sem 3 , dan kena masuk kelas kitchen , serving apa semua semula t_t ) ..

Cepat gila masa tu berlalu kan .. Tau tau i mungkin grad ( kalau panjang umur la ) Kahkah , kena kerja cari duit .. t_t  Ok dah abaikan je part ni .. Hehehe !!

Paling nyata i dah semakin malasssssssssssssss nak menulis .. Mbahahahahahah .. Dikenangkan balik rasa sebak pulak .. Ermmm !! Apapun hidup mesti diteruskan , semoga berjaya korang .. Doakan i jugak tau ! Amin  :)

Nway thanks la awak semua sebab sudi mewarnai dunia i tahun ini .. Hug ketat-ketat (hug perempuan bukan muhrim haram tau) hahaha..Thanks sesangat .. I hargai usaha awak awak semua. :D Paling penting I SAYANG AWAK_AWAK SEMUA tau ..K byeeeeee !!

Yang Ucap Sayonara
Atynaz

Makan makan di Aniq Steambots Kuantan

Hello mello , laaaaaama gila i tak menulis ! Dasar pemalas sangat kan ? Maaflah i bizi , pulak tu sem ni bapak banyak cutinya .. Kejap kejap cuti .. Harusla i bercuti mcm mak starfish ( makan tidur makan tidur la maksudnya tu ) heheh ..

Ok stop melalut , berbalik kepada cerita asal yakni seperti yang tertulis dalam tajuk , i pada 20/12/2016 ( mampos perangai entri minggu lepas patut update ) bersama dengan rerakan merangkap anak anak i telah memergi memakan di Aniq steamboat ..

Plan i nak pergi SHELL OUT , tapi sudahnya kalah mati dengan 16 laagi ahli grup anak anak ayam  itu dengan pilihan Steamboat .. Mek Jihah lah mengidam .. Pulak tu dah laama kitorang tak berkumpul since last pergi Lata Berkelah tu kan .. Sedang elok la 20hb tu , sebab Friday tu kan  mula holiday seminggu so tadelah cut bajet sangat .. Kah !! So , s/u lantikan @ Mek Jihah pun tempah la seperti butiran berikut :

Tarikh :20/12/2016 (selasa)
Jam : 8 malam
Lokasi : Aniq steambot gril gril awak 😍😍
Ahli jemaah :

1.Ika
2.Jiha
3.Ila
4.Adam
5.Kak pah
6.Aishah
7.Kila
8.Amir
9.Bell
10.Acap
11.Faris
12.Ana
13.Daddy
14.Azfar
15.Zul
16.Hanzalah
17.Aa

- Nuha
- Syeran
Bayaran rm 19 !
πŸ‘‰sila bawak student card untuk diskaun πŸ‘ˆ

Yang Ikhlas S/u Kawasan Beserah
Najihah Azmi πŸ™ˆ

*abaikan 19 ringgit tu sebab masatu i pun konfius pasal harga :P patutnya 17 ringgit je untuk student..

Untuk second time ni , i rasa better sikit dari yg first visit i duluuu (Aniq Steamboat) .. Dapurnya dah ditukar , emm seleksi makanan pun boleh tahan , laagi i rasa sama je sebab i tak bangunnn pun ambik makanan .. Semua aa dengan Bell buat .. Matilah pastu ngadu gemok t_t

Deal locked , so petang tu i tahan mata je dekat Mega sebab MALAS nak pergi rumah Ince Daddy !! Padahal im dengan bandar sekentut .. Malas punya pasal , i rela layan 7 hari Mencintaiku dekat Mega guna tenet Mekdi yg bersejarah tu .. Reput la situ sampai 8 malam .. ( Rasa mcm nak baring geguling pun ada time tu .. Pfft )

Then malam , Aa ambik sekali dengan Dak Awa @ Bell .. Thanks la bagi i drive ( walaupun mcm tak berapa ikhlas eh kondifen kan ) .. Nampak la gerimis sikit , sampai je Aniq , ambik kau mencurah hujan .. Err !! Abang tu tanya , nak bukak api dulu ke caner ? I ni serba serbi tak kena .. Yeler mengenangkan bebudak tu redah hujan .. Tapi , lapar i number satu ok .. Makanla bertiga dulu ..

Tak lama , bebudak Shahzan dengan Ana sampai , still tak cukup korum .. Nampak je Pah and the gang Beserah , baru lega perut .. Semua ada , moh kendara !! Makan makan makan , i duduk situ dari pukul 8 sampai dekat pukul 10 lebih .. 

Akhir kalam ,lepas jugak la hajat diorang kaya ni nak makan steamboat ... Dahla i belanja sekeping dua gambar k ? Muahhh !! #Lepasnikemanakita?

Left front to back: Bell , Sharifah , Qila , Aishah , Jihah , Zalah , Ince Daddy , Daniel ..
Right front to back : Aa , Pemilik blog , Ana , Iqa , Ila , Faris , Zul , Azpa , Izzul ..

* Matilah ending mcm ni :P

P/s : Balik tu sempat ngeteh dekat Tjantek art bistro sebab i suruh Aa anta sampai Shahzan sebab i malas nak bawak Rizki pegi Shazan .. Hehehe !! , tolongla apasalah Tjantek tu cantik sangat t_t

Yang Memakan sebelum 2017 meniba
Atynaz

Tuesday, December 6, 2016

Seiringan mencari haluan berseni #Pmku

Hello mello , kemain puitis tajuk entry kita harini .. Kahkah , padahal entry nak cerita pasal no so called bff i dekat Kuantan nii je :P ( kasik chance la masuk blog gonjeng i ni , bukan selalu ponn  hehe #tangandibahu )



Wawa .. Still yang agak paling rapat dengan i !! I mean denila kawan nak bersaka-saka tahap tinggi  , meroyan bercerita benda ngarut apa semua !! Tapi itupun ikut mood dia dgn i jugak .. Kadang datang gila , memasing asyikla cari gaduh je ..

Bara dia  tu semaciam kena rasuk syaiton masing masing pun kalau bertekak .. Apahal entah hahaha  , tapi pastu elok je macam nothing bad  happen *lah sangat*  , kitorang banyak la pergi merayau sana merayau sini explore Kuantan makan memakan apa semua ( i la tu jadi food hunter )  !! Kadang kadang dia matang , kadang kadang dia sengal  kadang dia mcm bongok pun ya .. Thats my Wawa :P

Status : Taken by Encik.H

Kak Pah @ Ayang gawang ( garang ) !! Mula mula masuk poli , i ingat dia Datin sesat a.k.a Lecturer .. Tapi semua tu salaahhhh !! Kahkah , start rapat masa sem 2 nak masuk 3 menuju ke 4 .. Kahkah , kitorang dua ni more like love hate love hate friendship gitu .. Kelas tak ? Hahaha ..

Main refference i , walaupun dia jarang la bekap !! Kahkah , kwaja an ? Ajak lepak kemain laagi malas ( membe ongtue gitula ) lepastu ungkit i tanak belanja ..Wajaq kau kak :P .. Kenangan dengan Kak Pah ? Pegi trip dengan dedepa dari Gambang sampai last trip Berkelah , ukur pantai demi event kelas , uruskan sembelih and hal hal pengurusan ( sebab i suka mengekor orang politik mcm Yb Dato Sri Sharifah kita ni ) gitu ..

Kadang kadang dia matang tapi jangan buat dia marah #taktegursetahun  karang , kadang kadang dia boleh go dengan i punya lawak , kadang tu dia mcm bongok pun ya .. Thats my Ayang Gawang :P

Status : Single kut ?

Next is Nuha a.k.a Nuh , si selenge kuasa lapan ( dulu kini dan selamanya hahaha ) .. Sekarang pandai dah rebell !! I cakap satu patah 10 patah dia balas .. Eh eh , ramai peminat tapi takla kecoh .. Cantik ? boleh la .. Stay group asigment dengan i eh beb ? Kahkah #bermotif

Boleh diharap sikit tapi depends jugak la on dia punya mood :P Kalau kau nampak dia senyap , better jangan cari pasal !! Lagi ? orang buat lawak , bahankan dia pun kadang dia tak sedar .. Time orang  dah habis ketawa dia buat la blur dia tu hahahahahaha .. Kegemaran dia ? K voice !! Thats my Nuha :P

Status : Rahsia

Naziha@ Aa , perkenalan kitorang mula dengan share cool blog ( lebih kepada i cukai cool blog dia ! ) .. Then satu petang after teater , i ajak dia memakan di Boat Noodle sebab i tak de kawan .. Since that , kitorang rapat !! Thanks la to teater .. Hahaha !! Si pipi pau i ni ..

Sangat blur , tolonglah , also my partner Jjcm dekat Kuantan ni ( tengok atas mood dia ) .. Sekarang member kamcing .. Kalau duduk semeja , still boleh gosip berejam .. Hahaha !! And sebab dialah i drive pertama kalinya dari rumah masuk bandar Kuantan .. Terharu :P Hahah #bermotiflagi .. Thats my Aa ..

Status : Tak diketahui

Ween !! Member tak seberapa nak kamceng tapi kalau dah keluar route dia mcm ni .. Mustaffa cendol , Loteng , Mak Jemoh .. Hahaha !! Kalau watsap dengan dia tak pernah tak sakit hati .. Eii geram i .. Masa seprais birthday dia , mana dia sedar sebab route kitorang Jjcm sampai situ jelah ( pernah la terlepas ke Balok sebab segan nak uturn , boleh ? ) Hahaha ..  Itu Ween saya !!

Status : Dying for Mark Tuan

Dah bye :P

Yang Suka Kawan Kawan
Atynaz







Tuesday, November 29, 2016

Suprise Birthday Ween 19 and Amir 19 Belated Birthday at Mak Jemoh Cafe House

Hello mello , setelah sekian lama merancang ! Akhirnya plan untuk menseprais Ween Cendoi berjaya .. Kau tau , dia punya ketar dalam perut tu menunggu sampai 28.11.16 macam apa je .. Hahahha :P

Kitorang dah rancang plan seprais ni dari 16/11 laagi ! I master mind dia .. Dibantu oleh anak-anak ayam i yakni Emilion , Iqaqari , Anazzuli , Aqishsan ( Pluss Dak Wawa dengan Aa ) .. Ko boleh bayang , dua minggu lebih i simpan rahsia .. Hahah , tak pernah hidup k simpan rahsia selama tu !!

 Details
nama reserve : Amir
tarikh: 28/11
berapa orang: 7
nak deco tak : simple black and white
nak belon tak(warna apa dan jenis apa): hitam dan putih ( kami trust kreativiti jemah and the gang .. Heheh)
pukul berapa nak datang: 8.15 @ 8.30 after maghrib
Bajet makan :
70 untuk 7 chicken chop
20 untuk air tembikai jag
50 untuk belon
--
Rm 140. 00
Deposit : Rm 70 ( berbaki rm 70 dibayar pd hari kejadian )

Banyak kali i bagi hint dekat Ween , tapi dia buat blur ! Even bebudak tu pun cakap diorang semua katop mulut tapi i over .. Kahkah !! Event kalini , kitorang buat dekat Mak Jemoh Cafe House Kubang Buaya .. Tanak cerita panjang , mehla i cerita apa jadi hari kejadian k ? Heheh !!

I cakap tema kena HITAM PUTIH , tapi caner nak bagi si Ween pakai hitam putih kan .. Berkat i yg memang selalu paksa dan bossy + Iqaqari menambah rasa , sudahnya Ween pakai gak hitam putih .. Hahaha , dah tu dia boleh tak syak apa-apa !! Jammed aku dengan budak ni ..

So dari petang tu melepak la macam biasa ( i tanggung debar k ! ) Mustaffa Cendol , pegi Loteng , jalan jalan Tc main bubble sementara nak tunggu pukul 8.30 .. Ween memang bongok , hahaha langsung tak sedar i dok bagi hint nk pi Mak Jemoh sebab nak sambut birthday dia .. Dia ingat i pi sana sebab nak makan menu baru .. Bapak lurus budak ni !!

Then sharp 8.25 camtu , i angkut dia pi Mak Jemoh , phewwww !! Sampai sana boleh dia nak duduk hadap keluar .. Ehhh , gila ke !! Karang tak seprais , kahkah .. Terus i paksa dia duduk hadap belah dalam .. Dok tunggu bebudak tu masuk , i berlakon macam biasa .. Masatu nerves kemain .. Tiba tiba akak yang selalu kontek i pasal event ni muncul tegur tegur , harusla i gelabah biawak .. I macam pergi pergi karang kantoi .. Kecik ati akak tu .. Ampunkan i kakak Jemoh :P

Masa akak tu tegur-tegur , Ween dan terkejut sebab dia ingat Senior poli ( akukan kenal semua orang :P ) I laaagi nebes .. Dahla bebudak tu tak sampai lagi .. Dah sampai boleh pulak buat hal tak nak nyanyi PIBEDAY .. Fine fine , jadila apa yg ada .. Hee :P

Ween ada komplen Ana asek la dating je , tapi dia tak tau Ana , Iqa dengan Aqish ada dekat belakang dia .. Mbahahah !! Dengan muka seposen dia tu , scroll twitter :P .. Tiba tiba , seprais bebudak bertiga tu datang bawak kek .. Terkejut dak Ween .. I tambah , meh la masuk takkan nak duduk luar .. Terus merah padam muka member .. Kahkah seprais menjadi :P

Tapi i kira anak ayam i macam tak cukup je .. Haa Emy tak de , dia pegi dating ! Kwaja an , Aa pulak emergency , Dak Waa hilang dari radar .. Sentap jugak la i , sebab Emy antara pembantu Mak pengantin tapi dia tak ade .. Kahkah .. Aa dengan Wawa jangan cerita sebab i bara je sapa nak makan makanan yg i tempah ni .. Ehehk !!

So selfie wefie apa semua , i dah lapar tapi bebudak tu tahan katanya Emy nak datang dengan Laki dia .. I pun redhala sebab laki dia mesti tak ikut tema .. Sedang elok bebudak tu jemput Emy dengan laki dia , Ana pulak suh i gambar dengan Ween ..

Tiba tiba , Dak Wawa , Aa dengan Emy masukkkkkkkkk .. Nyanyi pibeday untuk i !!! I macam Ween blur sekejap , pahal pulak anak anak ayam ni ada kat siniii .. Terduduk la kejap kat lantai .. Kahkah , oo ini emergency kau ye Aa , dating tengok wayang ye Emy , suh Linda ganti ye Wawa .. Bongok !! Hahah !!

Jadinya lengkap la kitorang berlapan malam tu .. Niat nak sepraiskan orang ! Akhirnya i pun terseprais .. Huwaaa thank you untuk kek dah hadiah tu Aa dan Wawa .. And for Ween , happy belated birthday .. Terima kasih jugak untuk anak anak ayam yg setia melayan keranah i , Mak Jemoh dan kakitangan yang super efision ( will blog about their service later ) and semua yang terlibat menjayakan majlis ni .. Memuaaaaaaaaaaah!!




Yang seprais dan terseprais
Atynaz



Thursday, November 17, 2016

Terima kasih pada yang WISH :D

Hello mello, yeay i dah genap 19 tahun semalam ( read : masa i tulis entri ni maknanyakan i dah 19 tahun sehari lah ye .. Gosok hidung haha ) ..

So , entri ni i upkan untuk insan-insan yang sudi wish birthday i semalam .. Sebab tak ramai yang wish la i (read : sedih sangat haha ngoi) buat update .. Ahahah apapun THANKS AWAK semua i sangat sangat hargainya :D

Asyik wish birthday orang je kan .. Meh close up skit sapa yang sudi wish birthday i pulak kan haha !!
Wish dari Fb :
Mrs.Jamey Baxley Hallman 
Sis Daisy Ann
Kanda Zharulnizam Shah
Sis Puteri Qasseh Lavender
Bro Naim Tamdjis
Mak su Aida / P.su Mamat and Camelia 
Kak Illya Abdullah
Sis Kitty Sevilla
Puan Kongsi Menu
Acik Mekttie Tie
Abang Helmy Effendy
Uncle Rusydi Hadzin
Kak Syasya Bellyna
Kak Ardiani
Sis Hayyuni 
Shahrizal
Sis Adhila Hassan
Kak Aida Adia
Mummy 
Teacher Ally Rahim
Kak Ebriza Aminnudin
Auntie Amira Kamaruddin
Sis Bunga Iris Firma
Abang Eiqbal Mohaydeen
Mama Regina Ibrahim
Apak
Tuan Pengetua Mohd Sani
Kak Pah #Ttm 

Fb Comment / Messengers 
Mas Saidee Nor Azam @ Dak Saif 
Abang Salleh Kausari 
Kakang Fitri Hussein
Kakang Anuar Darwisy
Kak Juliana Mohd Yaacob
Sis Ninie Othman
Kak Suzani Nadzir
Kak Naurah Othman

Wish Dari Whattap 
Mich Azman
Mek Jihah
Iqawati Bon
Izzuli Othman
Daniel Asyraf Lee
Faris Aiman
Zalah Zulkarnai 
Ana 
Aqish
Emilion
Iqaqari Watashi
Faieqa 
Dak Awa
Dekclin
Mekttie Tiee
Bella Bello
Akak Dealer
Ween
Aion Dg
Linda
Datin Roxina

Wish Dari Ig :
Lan
Puteri
Soleha
Liyana
Mok Auni
Yaszrule
Winteri Daisyri
Xlenng @ Fazleen
Air Nyo @ Yom
Wish dari Wechat :
Emma 
Nuha
 Bella Bellon
Yatie
Wish dari mulut
Mek Husna

Nway thanks again sebab wish tau haha !!
 #terasadirikubegituberharga

Yang Tua Berterima Kasih :)
Atynaz @ Darah Manis
p/s Kalau ada yang wish tapi i tak mention , thanks a lot awok .. Ingat lagi ke i ni haha .. Sayang ketat-ketat !!

Saturday, October 22, 2016

Pmku English Camp 2016

Hello mello , pheww berhabuknya blog i ! Semenjak bizi menyelamatkan dunia ni i adalah malas nak berblog betul ya bizi berteater ok .. Sampai nak masuk Ecm pun dah tak sempat .. Ehh mesti korang yang singgah sini rasa sedih kan sebab i jarangggggg update , its ok i paham.. Nah tisu  .. #tangandibahu

* cerita ni berlaku 3 hari lepas and harini baru i ranjin ranjin nak menaip .. Sebab karang i sendiri lupa .. Boleh ? ( dan dah hari keenam baru i ranjin nak sambung .. Eh .. )

Alkisahnya dah settle i sarapan dulu uruskan peserta semua naik bas + van , i pun bertolak la Isnin pagi pukul 11 pagi naik kereta Na with Lichaa and Aa ( setelah mengalami masalah teknikal yakni timing bas tak selari dengan timing tentatif .. Pfft ..) 

Dalam pukul 12 lebih pun menibalah kita di Kempville Beach Resort Kempadang ( walaupun beach dia sebatu jauhnya .. Ehh )

Check in segala selesai .. Maka bermulalah segala mala aktiviti yang dirancang :P .. English Camp katanya .. Hoho :D

Antara aktiviti yang ado ? Battle of the song , Cafe chat time ,Sketch and Choral speaking katanya ( dan semuanya i judges sampingan .. Matilah gila kuasa .. Muahahahahahaha :P :) and few more activities yang boleh tahan la .. #facijujur

* tapi i banyak mengelat .. Mbahah , jaga Adam Ganung kut .. Suap makan , dukung sampai tertidur ( dalam air cond dia tanak tidur dekat luar panas lit lit tu dia bantai tidur siap dengkur masa i riba .. )Menyirap je i dengan dan Adam ni .. Pakkal anak Madam je .. :P

Main bola la apa semua , siap pakej ajak keluar main bola masa Pengarah berucap tutup majlis .. Ok , kalau Madam Aia baca sila kasik A+ k ?? Hahahha .. I dah gabra kucing , ada karang kena humban ni .. Nasib baik pengarah ok .. #lovePmku #tetiba

Dah , tak de mende nak cerita .. Malas nak menaip , ada kerja kejap lagi nih .. Hahahah .. Meh la tetengok gegambar tak seberapa ada ek ..


Top from Left : Dak Daisy , Datin Aimi Merc , Bella Bellon , Fairy Lina , Aina Setapa , Yaya , Lichaa Mok , Tasya 2 U , Na Sukarelawan , Hayati Ahmad Taib , Aa Arsad dan Dak Dekclin ..

Bottom from Left : Kid , Dato Muzz Merc , Yours truly and Mich Azman ..

 Yours truly with Adam Ganung @ Anak Madam :P
Geng Band Janda dan Pengurus
Lichaa , Hayati , Na , Fairy , Bella Bellon , Aa , Yours Truly dan Aina Setapa ..

Thanks sebab sapot i k ? Memuahhhhhhhhhhh <3

Yang Conduct Camp Bi Sem 3
Atynaz

* Entry teater Pd dgn Sungai Lembing pending .. Doakan la i k ? Hahaha


Sunday, August 21, 2016

Day trip Air Terjun Berkelah

Hello mello , nampaknya blog i ni hanya berasap bila i keluar jenjalan je cari alasan lahtu kut .. Dan walaupun i rajin berjalan lately ni tapi i sebenarnya malas .. Boleh ?? Hahahah ..

http://atynaz.blogspot.my/2016/04/day-trip-air-terjun-sungai-pandan.html

Dua tiga hari lepas , entah sapa punya cadangan sapa lagi suka mandi air terjun haa hehe akhirnya semua telah sebulat suara nak memergi ke Air terjun Berkelah sana !

Plan pun dibuat ( i la gatal pegi janji pukul 8 dekat Tsk ) berkumpul pukul 8 dekat Tsk ..Nak dijadikan ceritanya , semua macam memain pegi ke idak .. I pepagi ( tak la pagi , dalam 7.27 ) waksap la Sherry .. Haram bersambut k citer dia ..

Dah tak de respon , i sambung tidur balik .. Wawa pulak tak boleh join sebab sakit perut apa ke hal , Nuha pun sama .. Maka beronok ronok la i membuta .. Plus minus cuaca dekat luar mendung sikit .. Tido tido :P

Alih alih dalam 8.50 Sheryy dgn Ana waksap ( mujur vibrate k , Grrr grrr sebelah bantal ) Kau kat mana ? Harusla i melompat sepantas kijang menyiapkan diri .. Hahhahaha !! Ikut jalan dalam , around 9.30 baru gabung dengan diorang .. Nasib baik la terjaga ..

Semangat menjongket tu yg penting , tapi bersarapan tetap utama . Kah , maka marilah kita tapau sarapan sebelum memasing terutama i bertukar menjadi naga .. Settle bab sarapan , shoot terus pegi Berkelah ( jauh rupanya Berkelah waterfall ni .. Pfft !! ) dengan i punya expectation ianya dekat ..

Rupanya nan hado , jauh ya anak anak sekalian .. Konvoi pulak naik motor .. Jalan pulak separuh separuh ( turap- jalan batu kerikil - turap ) .. Bersyukur la ada jalan tar #Merdeka tiba tiba ..Hehehe

Itu baru cerita jalan nak masuk dalam , belum sampai tingkat 1 lagi ( Menurut sumber , Berkelah ada 7 tingkat , eh ke 8 ek ? Hahah ) .. Mendaki ok , pakai pulak selipar ..

Kau rasa ? Belum mandi dah basah .. Hazab je mendaki dalam 50 meter ( i agak je kihkih ) .. Sampai je , terus menggelupur makan ( i lah tu )

Mandi manda di tingkat 1 ( tingkat lain kirim salam la nak naik ) dalam sejam dua .. Balik .. Kahkah sejam pegi sejam naik sejam mandi sejam turun sejam balik sejam .. Bebudak ni betul punya jalan daaa .. I pasrah #tibatiba

Kemain ending tak letop hahaha !! Ok , trip kalini joined by

Abe , Faris , Daniel , Syeran , Zalah , Zul , Daddy , i , Sherry , Kak Esah , Ana , Jiha , Ika , Ila ..Meh nak lanjer gambar ..



Dimana ada diorang , 
disitu ada kegila gilaan !
Yang Memergi Ke Berkelah
Atynaz

Sunday, August 7, 2016

Lancar Gambang WaterPark

Hello mello , perghh dah lama kan i tak menulis .. Aiseymen bukan apa lately ni mengalami gangguan emosi la padahalkan bapak besar dia punya malas hahahah .. Apa kena mengena entah , ok dah meh nak sambung cerita ..


Alkisahnya kejadian i terpergi dan memergi ke Gambang Waterpark ni adalah kerana Roxina ( bukan nama sebenar ) .. Sepetang i dating dgn dia makan chicken chop ( dan melawat Tanjung Lumpur ? Err motip .. ) pegi Loteng ( Kau hutang i main bubble k ) maka terkeluarlah idea pergi Gambang ..

Plan asal nak pergi berdua .. Alih alih Ustazah Izwani pun nak join jugak .. I ikut aje sebab malas nak berbunyi banyak sangat karang kena kick .. Hahahha lagipun Ustazah nak bawak kereta kut .. Laaagi bagus ..

Mekttie dengan Bellabellon ? Itu kes paksa rela ! Semuanya kerana Roxina yg bermulut manis itu .. Hahha makanya berenam tepatlah kitorang on that particular day ( including Nije yg tiba tiba muncul dgn vaucer . Jimat ok ! ) Ohyaaaa :D

Dah siap buat grup whatsapp ( #Lancargambang ) .. Terkejut jemah , pukul 3 pagi dia add !! hahahha ok kita tngk esoknya .. xD

Maka menggeraklah , tapi biasalah janji melayu ! Pukul 9 katanya bawah rumah .. 9.30 jugak ia sampai .. Menyirap tak ?  si Bellabellon siap buat kelakau , pegi tinggal phone dia dekat tepi jalan semata sebab nak chop depan ( yang akhirnya dia duduk palinggggg belakang ) hahahahahahha ..

Sarapan apa semua , +- around  10 sampai Gambang .. Settle duit tiket apa semua , masuk la .. Sekali dah masuk ! Depa semua pakat tuju slide .. Memula depa naik slide tikar tu .. I memang takla , karang kelain pulak .. Cukuplah sekali naik masa dengan #Genggambang dulu t_t !!

Then naik slide Galaxy bla-bla .. I dengan Roxina satu pelampung .. Masa naik slide yg Galaxy tu .. I  duduk belakang and i saja tarikkkk tudung dia .. Kahkah , puas hati !! Menjerit tu takla sebab propa rasa je nak jerit .. Tapi more to lepas geram laah .. Dah turun bawah , i terbalikkan pelampung kitorang .. Trauma minah Roxina tu .. Hhaha

Lagi ? naik pelampung berenam , ni lagi jahat !! Bila tang kona , i libas je Roxina kat depan tu .. Muahahahha , seronokknya rasa pekena dia .. Nasibla kau Roxina :P

Main pulak dekat mende ntah nama spesifik dia tapi ong kam kam panggil Longkang !! Memula naik dengan Roxina , pastu Mekttie pastu Bellabellon .. Semua merasa i membebel , siap bergonsip lagi sesambil tunggu ombak .. ( Matilah sapa kena kata .. Ehh ) ..

Lagi ? Last sekali berjemur dengan Coco beach .. Ini lagi la .. Bellabellon dgn Roxina satu pelampung .. Nun sampai 2 meter dalam .. Hahha , i dgn Mekttie yg 1.8 meter dalam nipun dah separuh mati .. Mintakkla abang tu selamatkan .. Tak dapek nak nolong .. Hahahaha

Pelampung 2 kali pecah ok !! Kus semangat , bebawak kan bebudak ni .. Hahah , kelakau la kalau ingat ..

Puas mandi , keluar dengan kebuluran ! After that had a late lunch dekat apa nama restoran tu .. Haha dah bye .. ( Jilakenya entry ending camni :P )
 Ini Bella , dia Bellon
Sebelah tu Roxina ( bukan nama sebenar )
Mekttie terselamat !! hahah



Yang babaikan korang
Atynaz

Sunday, July 31, 2016

Cerita English Debate Polisas ..

Hello mello , hai semua ! Bersiaran lintas langsung dari rumah dengan cuaca = jom tidur ! Hahah , tapi demi uolls i gigih nak update padahal takut i terlupa je sebenarnya xD .. Baik tak i ? Hehehe !!

So , cerita dia begini .. Alkisahnya i tak tahu menahu pun pasal debate in between poli poli sekitar Kuantan ni ( Polisas , PoliPagoh and Pmku ) .. Ada la dengar ura-ura dari sekian sekian , and i is pelik sebab i tak diundang ( sebab last year kan pergi debate kat Mersing ) .. Tapi i buat bodoh jelah walaupun mcm kecewa *propa detected*

Then hari Isnin petang tu masa i bizi ujibakat teater Miss Pa waksap .. Sila jumpa beliau di opis .. Hahaha , redha jela walaupun tak tahu kenapa .. Rupa rupanya , dah tak ada orang lain .. Haaa , i memula mcm teragak agak jugak tapi end up demi nak skip kelas ( sila tampar budak ni lelaju ! ) i  sertai jugak program ini .. Walaupun bertandingnya hari Rabu selang satu hari lagi .. Kelakar kan ..

Pagi Selasa lagi la , i dah sensiap apa semua !! Neves kemain kalau kau nak tahu .. Sampaikan team  wakil Pmku selain i dengan Lisa pun i tak kenal ( walaupun duduk berdepan , tapi time tu jela tak kenalnya pun .. Lepastu kemain semua meriah ) .. Ok dah meh nak cerita day by day pulak ..

Day 1 ( Selasa )

Bengkel dan bengkel .. Kah , i sesiap cakap dekat bebudak tu ( Bila , Hani , Lisa ) sila bertabah lah .. Kita ni pergi hari Rabu untuk makan dan balik .. Matilah tak semangat ! Hee , habis semua benda bidan terjun .. Bertabah jela .. Then bengkel pun habis .. Balik rumah = lemau .. Tak prep apa pun , just bongkar-bongkar nota masa debate dekat Mersing tu pastu Zzzzzz .. Hehehe !!

From Left : Tuan Tanah , Lichaa , Hani dan Bila

Notes 

The Diva's

Day 2 ( Rabu )

I partner dengan Lisa under Metro 2 sebab i kacip + selesa dengan dia time tu ( Bila and Hani under Metro 1 ) ..  So terpecah la kitorang berempat sebab format dia memang gitu .. Berdebate la kita orang , kemain hahaha .. Ingatkan tak lepas .. Sekalinya berjaya jugak kitorang berempat sampai round 4 untuk day 2 ..


Nak dijadikan cerita , I memang dah mentel block sebab i exhausted gila .. Kalau tak untuk pusingan keempat maybe dapat rank baik sikit .. Juri komen apa tau , kurang kerjasama .. Hahah memang pun ... I dah sengap tahap apa dah ..

End up , I macam Lisa kau buat lah apa kau nak buat , cakaplah apa nak cakap .. Yelah ingatkan sampai round 3 je .. Rupanya , lepas ke last round on that day .. Nah i listkan kedudukan i dengan Lisa ..

Pusingan pertama ( Rank 2 )
Pusingan kedua ( Rank 2 )
Pusingan ketiga ( Rank 2 )
Pusingan keempat ( Rank 3 )

Total score : 7

* Bila dengan Hani i tak sure sebab kitorang kan terpisah tapi dengar dengar diorang dua orang perfom not bad la jugak 

Lepas jugak day 2 dengan jayanya walaupun exhausted dia tu macamkan nak terajang orang walaupun i cuma membebel je dari pagi .. Hahahahahah ...

Settle day 2 moh la balik , i inesecure sebenarnya sebab apa apa boleh jadi ( pengalaman dekat Mersing tak berapa bagus kahkah ) so i tell them ( Miss Pa , Lisa , Bila , Hani ) apa apa boleh berlaku esok .. Sila terima sebarang kemungkinan ya .. #Sendu

#Hatiperempuan
* Kenal kenal jugakla la dengan Danish , Nuar , Dani , Kz , Thara , Nelly , Fakar , Prem
 ( sebab diorang nampak la menonjol .. Ehh )

The Haq's
Day 3 ( Khamis )

I datang poli dengan hati yang riang ria walaupun sumpah neves .. Tapi Lisa buat pasal , dia datang lambat sikit ( which is hikmah dia kitorang boleh tumpang Lisa balik dan tak susahkan Miss Pa ) lagi nak mula .. Tak expect apa apa , ready jelah mungkin pegi mungkin tak pegi Quater final ..

Madam Azim ( motivator merangkap adjudicator itu ) pun umumkn result ranking ( 4 yang pertama akan pegi Semi final terus ) .. Lisa dah la lambat , dia siap boleh offer i nak keropok tak apa semua ! Grrr , geram je i , yelah orang nak fokus on siapa layak and lepas ke Semi final kut .. Sekalinya , diumumkan Metro 2 ranking number 3 ..


I pandang Lisa sekali..  Lisa we did it .. Ahahahahaha .. Tapi lepastu terus makin neves .. Pegi Semi final ok .. Kompang kompang sikit , i meroyan kalau nak tahu masa Semi final .. Hahahah ..!!

Puas hati dapat jerit siap pegi dekat white board tunjuk motion tu .. And juri pun suh calm down sebab i nyaris nak jerit lagi kuat dekat speaker sebelah sana.. Memang bebetul pissed off la time tu .. Heee .. Kejadian toilet tu buatkan i menaga je masa semi-final tu !!!

Settle semi final , masatu tak jangka apa pun sebab i bet juri mesti tolak markah sebab i sesukahati meroyan .. Yang Bila dgn Hani cakap " semua kata kau bagus bla , boleh masuk final etc " .. I macam tolong la jangan bagi harapan pelesu .. Letih dah ni .. Bahahah :P

Tunggu la result .. Madam Azim bagi hint macam ni " sila jaga bahasa pada yang dapat pergi final " .. Diorang pandang i = kau lepas la tu .. Hek !!!!! hahaha dah dah la , i tak larat ok .. Lagi nak naik stage besar nak berdebate .. Apa kes ??

Tapinya , lepas jugak ke final .. I pandang Lisa lagi sekali .. Tibai jelah Lisa , alang alang dah kemari kan .. End up kitorang dapatlah 3rd runner .. Hahahhahhaha .. Matilah entry camtu tergantung gantung .. Dah malas nak cerita .. Hehehe .. Byeee !!




The Hand'sUp

Yang Sibuk
Atynaz





Tuesday, July 19, 2016

Furhouse Cat N Cafe Kuantan

Hello mello , setelah beberapa cubaan nak memergi ke Furhouse ni gagal i , Wawa ( tiba tiba Nuha masuk dalam cerita ni ) telah berjaya singgah takdi .. Eh kejap , Furhouse tu amenda pulak yang sampai beria sangat nak singgah kan .. Hahhaa ..

Untuk pengetahuan korang , Furhouse ni adalah cafe + cats inside .. Ohsem kan ! Jangan ingat Kuantan ni tiada apa apa ok hee !! Kena pandai korek je ( google lettuw ) .. Google punya goole ah nampak sini , kena pegi kena pegi .. :P

Lokasi ? Kafe ni letaknya kat Jalan Lim Hoe Leck , Bukit Sekilau Kuantan .. Setentang dengan tunas manja transit ( kedainya kat tingkat 1 , landmark ? kedai beskal ) .. Memang kena alert dengan banner kedai tu.. Kahkah , i dengan Wawa pernah berkali kali pusing sebab salah jalan .. ( abang tu kata nanti ada proper signboard la )

Ruang utk makan di asingan dgn ruang kucing.. Setakat i baru pergi tadi Rm 5.00 per/entry .. Berbaloi ok , Wawa sampai sawan jadinya dalam tu .. Ada memacam baka kucing cantik terutama British short hair @ si gemok kelabu .. Haih hahah !!

* boleh klik sini nak tngok gambar kucing kucing tu semua ..
http://zaranfamily.blogspot.my/2016/05/fur-house-cat-n-cafe-kafe-kucing-di.html

Food and beverages standart .. Western serve only ( tatau la kalau next time datang ada nasi goreng ke apa kan :P ) .. Price overall pun affordable .. Service ? Best .. Owner lakibini  itu tersangat baik , i kan banyak tanya , sampai owner tu siap tanya i ada bela kucing ke ?

Tak pun , cuma minat membaca pasal kucing * setelah berangan nak bela kucing mahal tapi poket sengkek *

Peak hour ? Petang membawak ke malam .. Kitorang tadi pun pegi tetepat pukul 1 .. So takla ramai orang , and still boleh beramas mesra dengan kekucing .. Ambients kedai cantik ..

Kalau nak photoshoot pun ok .. Toilet ? Masih boleh diperbaiki .. I kasik 8.5/10 bintang !! Kejap nak belanja gambar !!


 Si Zorro yang minta diriba .. Ai ai Zorro !!


 Idaman kalbu 



Boleh kontek nombor tu , follow ig , pm facebook or watever la ..Janji nak pergi nanti ajak i sekali .. Kahkah ..

* Jom singgah ramai2 esok kami dah buka yeay siapa berminat meh2 main dengan kucing dalam studio kami sebarang pertanyaan boleh call or whatapp :

0109312702 hisham
0162271459 ezza
0124577944 nazirul
K byee
Atynaz

* Update : Furhouse sekarang dah tutup !! Reason tutup? Katanya nak cari place yang more selesa and convinience gitchuu .. Bila nak re-open ? Tu tak tahu and kena tungggggggggu diorang umum la kan .. Hoho .. Bye :P

Friday, July 15, 2016

Raya 2016 #teamPerak

Hello mello , rasa belum terlambat lagi untuk i mengucapkan selamat hari raya maaf zahir batin kepada readers blog i adake ? ni .. Maaf sebab semakin pemalas lipas nak update .. Hahahah ..

Alkisahnya , tahun ni adalah tahun pertama raya without Atok .. Kahkah , cadang pagi raya nak nangis tapi tanak la spoil mood orang .. So marilah bercerita ala kadar

Hari Raya Pertama :

Macam biasalah mandi-manda di rumah sendiri , then gerak pergi sembahyang raya at surau .. Lepas je sembahyang raya , ada pulak sesi bergambar dengan family pulak dekat hall rumah .. Maklumlah family makin ramai,takut tak muat kedai gambar tu nanti hahaha.. Jap i selit gambar !

Without him ! #alfatihah

Lagi , petang tu jugak terus gerak ke Teluk Intan visitting adik beradik Nenek i dekat sana and terus balik ..Tapi i temankan Mak teh cari barang masak kat Tf T.i.. So , merasalahkan kau pukul 10 malam pakai baju melayu full set merayap dekat Tf tu.. Haha !! Pukul 12 lebih sampai rumah ..

Ingat nak flat dan tidur .. Sudahnya ? ke Bb , sebab lupa beli nasi impit and Uncle Lang nak guna mesin dryer kain .. Pang sana pong sini , pukul 2 lebih baru tidur .. Esoknya bangun , tolong Mak teh  masak nasi goreng untuk Baraan .. Rumah first pulak tu dan semuanya lancar .. Syabas meri beti #tepukbahusendiri

I baru nak start follow baraan ..Dapatla beberapa buah rumah .. Sebelah pagi je i mampu ikut , masuk sebelah after Zohor = lebur ketiduran .. Muahahahah !!

Lagi ? tu je cerita rayanya je pun .. Raya ketiga terus shoot balik Pahang and Isnin tu kuliah .. Haaa .. K byee xD

* maaf ending ntah pape

Saturday, June 18, 2016

Sambal Tempoyak Ikan Bilis Petai Dilaila

Hello mello , alkisahnya dari batch pertama lagi i dah folloq ! Kan tu hari sempat singgah Mma Santai Corner tapi sebab kelabu mata dengan Mee udang plus asam pedas telur mayong Kak Laila , terus lupa nak tanya pasal tempoyakni !! Ciss , ngences xD

So akhirnya , dapat jugak merasa ( walaupun tak makan petai kihkih ) !! Gigih memergi ke Putrajaya ok !! Meh nak story mory amende tu #StibpD

Sebelum tu belanja sikit gambar Kak Laila dengan #STIBP itu ! Perghh !! Meleleh ailio awakk :P
* Cantikkan kak Laila ? Berseri gitu ..


Kau nampak ? Apa bahan Kak Laila guna ? Jadi jangan tanya kenapa mahal , kenapa itu kenapa ini :P



 Testimoni 
( Credit to Ejen Dilaila Food )
 
 * Nampak > Che mat Gebu Tiffin biru dah bagi mandat !! Acaner ? Tanak ke beli ? Tak terliur ?? Haaaa ..

Detail sambal tempoyak petai :

Diperbuat dari tempoyak yang diadun bersama dengan petai dan ikan bilis .
Berat sekitar +- 200 gram
Tahan sekitar seminggu luaq freezer
Dalam freezee tahan 3 bulan
Harga : Boleh pm/dm i ( atau ejen ejen lain )


Berita baik untuk orang Kuantan , sambal ni dah sampai Kuantan ok heheh ! I sekarang official ejen untuk Sambal ni .. Khas untuk orang Kuantan wei ..

BolehPm/dm  je , nanti kita kira belakang caner caner kemudian ya !! Jangan segan segan i tak makan orang tau xD

Facebook : Amir Taufiq
Ig : Ir_wildan

P/s Stock sangat terhad

Yang Meniaga
Atynaz



First ride dengan Uber di Putrajaya

Hello mello , fuh fuh ! Haha amende ek Teksi Uber tu ?

*Credit : http://pemanduuber.blogspot.my/

 Uber adalah satu App yang boleh didapati di platform IOS ataupun Android. Konsep Uber adalah seperti Teksi in Malaysia.

Uber berfungsi sebagai perantara dengan "Rider" dan "Driver" , dimana Rider adalah penumpang dan Driver adalah Pemandu untuk pergi ke satu destinasi.

Penumpang perlulah mengisikan infomasi kad kredit mereka ke dalam aplikasi Uber di mana bayaran akan di tolak secara automatik dari kad kredit pengguna sebelum meminta servis dari Pemandu Uber. Pemandu hanyalah perlu mengambil Penumpang dari lokasi terdekat kepada lokasi yang hendak dituju.

Selepas menaiki Uber, Pemandu dan Penumpang boleh memberi markah sepada sesama sendiri. Mendapat markah yang lemah berpanjangan akan menyebabkan seseorang dari diharamkan untuk mengunakan Uber sama sekali.

Uber boleh dijadikan dijadikan pendapatan utama ataupun sampingan.

Bandar-Bandar yang mempunyai perkhidmatan Uber

Buat masa ini, hanya Lembah Kelang, Johor Bahru, Penang dan Ipoh mempunyai perkhidmatan Uber. Oleh itu, hanyalah bandar yang berikut mempunyai pemandu Uber.



Fuh kemain kan ? Alkisahnya kelmarin i dah terfikir nak ke Putrajaya sebab nak jenguk Nenek and ambik stock tempoyak ikan bilik petai Dilaila ( i ejen Kuantan ok ) .. Dari Perak ke Putrajaya memang smoth ! Tapi nak kerumah Auntie Arie tu yang masalah sikit .. Hahha !!

So open la Maps , option yang ado ? bas dengan teksi ..Tertiba nampak ada Uber .. Waa mcm best ,tapi berbelah bahagi jugak nak daftar sebab katanya kena bayar pakai  credit/debit card .. Mana ada tu semua .. t_t

So marila mengGoogle mengenai Uber , wehsy bulih la bayaq cash !! Senang kerja camni ..  Klik sana klik sini , maka terdaftar la i sebagai pengguna Uber .. Wehsy neves ok !! hehehe ..

Paling best , Uber menyediakan app untuk korang kira fare .. Macam i , dari Putrajaya sentral ke Presint xx around 6-8 ringgit sahaja ..Jenis kenderaan , ada Uber X , Xl ( beza dia jenis kereta dan depends on korang la kan berapa ramai manusia nak angkut )

Sampai ja Putrajaya central , terus search nearest Uberian ( driver sudah ) yang terdekat .. Tak sampai 5 minit beliau call i .. Bapak laju servis , dahla driver ramah ( abaikan i yang tak banyak mulut , eh bukan korang nampak :P ) .. Paling tak boleh blah , naik Vios ok !! Hahaha , pasni boleh la berlagak balik kampung naik Uber ..

Rating Uber : 5/5 bintang

 Lambang rasmi Uber !

 Halaman dalam Uber !

 Proof ! First ride ok xD

Haa ni cara guna Uber ! 

1. Daftar masuk Uber  ( sekali sahaja )
  1. Akftikan location ( Hanya merangkumi kawasan tertentu sahaja #sedih haha )
  2. Set pickup location
  3. Confirm pickup location
  4. Tunggu pemandu Uber yg terdekat respond ( call/sms)
  5. Ride
  6. Sampai destinasi tujuan :P 
* Bawah ni contoh Uber Kl sentral  .. Wawa senangnya jadi orang yg dekat dengan Uber


Yang berjimba
Atynaz

Friday, June 10, 2016

Cod dengan Zalora

Hello mello , alkisahnya Isnin 30/5 tu hari i telah membuat pembelian pertama dengan Zalora ! Sebab musabab utamanya adalah kerana ianya Cash On Delivery ! Maaflah i tak ada online banking , apatah lagi nak pegi bank !! Gila malas .. Hahahah ..

Stalk la website Zalora , terbekenan pulak dengan sehelai Men colour blocked long line cardigan warna Navy blue .. Klik sana klik sini semudah Abc and pastikan Zalora dan item tu cover area i .. Klik purchase .. Senangkan ? Ada diskaun 20% lagi tapi i tak guna pun .. Sebab ? Entah la pulak ..

So dapat email on 31/5 esoknya yang mengkomfirmkan purchase order ! Sekali la dengan bagi no tracking etc .. Maka marilah menunggu !! Disini cerita tak berapa indah bermula .. Mengikut estimated time barang akan sampai dalam 3/6 ..Lagipun kalau ikut polisi Zalora :

Delivered in
1-3 business days Klang Valley, Johor, Penang; 
1-4 business days rest of peninsular Malaysia;
 3-5 business days Sabah, Sarawak, Brunei
 
Check delivery estimate 
- key in kan postocode
 
* copy detail dari Zalora

Tunggu punya tunggu tak la sampai !! Mendidih ok , i ni dah mcm apa tertunggu tunggu Gdex itu ..
( pakai Gdex la ) Tak perasaan pulak kalau ada option penghantaran lain untuk Cod .. Pfft !!

Dahla bila i trace dengan Zalora number tracking tak detect .. Kau rasa ? Sampaila pagi Rabu 8/6 tu , i baru terperasan apesalah i tak pegi trace dekat Gdex punya system .. Eiii bengong la i ni !! Terus key in number tracking kat Gdex pulak .. Rupanya barang dah sampai 1/6 ok !! Membara lagi .. Hahhahaha..

Terus watsap Uncle Ly dan tanya apa berlaku sebab beliau pernah bekerja di Gdex .. Rupanya barang i diperam .. Hahahaha , petang tu terus la pergi ambik kalau tunggu dia hantar , mungkin hujung bulan baru dapat pakai cardigan itu .. Haih ..

Sesampai kat Gdex , baru i paham kenapaaaaa barang i boleh kena peram .. Sistem susun barang failed .. Hahaha !! Bersepah sepah , nasib la Akak konter tu berbudi bahasa sikit dan i paham dia letih ini bulan puasa .. Finally dapat jugak barangnya setelah berkurun tunggu .. Ciss ..

Balik rumah , bukak and try cardigan tu .. Oh ya , disertakan sekali borang kalau korang nak return barang etc .. ( rujuk la terms and condition kat Zalora ya )

Barang so far bagus , tak delah teruk sangat Zalora ni .. Sebab sebelum membeli belah denganZalora , i dah google review orang lain .. Mostly kata teruksss ..

Hahaha , dalam situasi i ni .. I tatau la nak salahkan sapa .. Sama ada i yang bengong sebab tak perasaan ada 2 sistem tracking ataupun servis Gdex yang terukkkk ..

Zalora ? Terlepas sebab dah buat kerja dengan cermat dan tak tipu.. Will repeat shopping again , tapi suruh Gdex tu baiki system dulu pfft !!

Kesimpulannya ? I tatau la ni Cod atau selfpickup .. Hahaha k byeee ..

P/s Hoi nak raya ni , dahla bebarang kat Zalora itu tempting .. Ala , duit mana duittt .. Grr !!


Yang membeli tak belah belah
Atynaz

Thursday, June 9, 2016

Bersungkai di Shell Out Tr Tomyam House Slim River

Hello mello , fuhh kemain pemalas ek nak menaip ! Entry wish puasa pun tak udpate .. Hahah , caner ? I memang malasss !! Bulan puasa kena jujur lah kan

* Entry super panjang ! Haha

Alkisahnya , i kelmarin mcm beser terjah blog Ben Ashaari yang seakan akan portal ke blog blog lain tu hehehe tak caya tengok sidebar kanan blog beliau xD .. Sekali ternampak pulak Blogger Nazlee.com update pasal beliau memakan Shell out dekat Slim River .. Hoih , Slim river tu dekat je dekat i tu dalam 45 minit la jugak hahah.. Kena pegi ni ! Hahahah ..

Gigih ok ss dekat watsap family ! Apak pun setuju je kalau tak setuju kena jugak setujuuuuuu !! .. Maka pagi semalam , Apak call la booking ! I ni bukan boleh , pernah terjadi nak bershell out .. Mummy call booking , ok booked katanya .. Pegi pegi = Nan hado ! Terus fobia , dahla kalini nak bukak puasa .. Karang sesampai makan asap je ..Hee !!

Pagi tu lagi i ingatkan call semula dabel check booking takut petang satgi melopong .. Bebulan puasa ni semua restoran sibuk kan .. Apak selamba cakap , kalau ada adalah , kalau tak de makan je Kfc Slim River itu .. Okk , kita tengokkkkk ye Apak ..

Seperti yang dijangka sampai-sampai bgtau tempahan atas nama sapa cari cari dan >> TAK ADE BOOKING meja ya katanya .. Hahahahahha , terus i jeling Apak .. Hello , karang ada i merempan tak tentu hala kat sini kang .. I dah kata , sila buat double conformation kalau nama nak booking makanan unless la anak ongkaya .. Tetiba !! Hahah

Pastu ada staff kut , tegur and tanya semula ada buat booking idak , Apak tunjuk la bukti sms etc .. Naseb baik beliau boleh setupkan satu meja , dan nasib baik Apak ada bukti menempah .. Kalau tidak ...

Servis agak laju , bagus , dalam 10 minit kitorang duduk semua dah ada atas meja makan .. Kebersihan pun just nice , Food spread , the seafood items tu just fitted with kitorang berenam .. Kuah dia , Apak suka .. I rasa mcm gabungan kari+tomyam .. Kalau pedas sikit lagi .. Ngam !!

Staff ? Bolehlah .. Maybe puasa kan , tak terlalu kerek , tak terlalu baik .. ( Tak semua la kan haha )
Kesegaran makanan ? Mummy tak pulak komen apa-apa and pada i boleh tahan la.. Hahaha .. Meh nak lanje gambar , penat membebel tau !!



Tempting tak ? haha ! Jom shell out ( maaf x rajin la ambik gambar , lapar time ni )

Harga ?  Since kitorang ambek pakej dibawah :

6pax/6person = RM120 + Air ( Rm 125++ )
*Ketam Bunga
*Udang
*Sotong
*Lala
*Jagung
*LohOut (Sos Istimewa)
*Free Nasi

Overall i boleh kasi 7/10 bintang ..Kalau nak repeat ? Orang belanja ,makan !! Haha

Food spread :
*kredit to : NazleeDotCom 
 

Menu Seafood TR Tomyam & Traitor Crab Restaurant

1- King Crab (Alaskan) RM30/100G
*Masak Butter
*Masak Pedas
*Masak Cili Kering
*Steam LohOut (Sos Istimewa)

2- Canadian Lobster RM29/100G
*Masak Butter
*Masak Pedas
*Masak Cili Kering
*Steam LohOut (Sos Istimewa)

3- Slipper Lobster RM20/1pcs
*Masak Butter
*Masak Pedas
*Masak Cili Kering
*Steam LohOut (Sos Istimewa)

4- Flower Crab RM13-30/1pcs
*Masak Butter
*Masak Pedas
*Masak Cili Kering
*Steam LohOut (Sos Istimewa)

Menu Shellout TR Tomyam & Traitor Crab Restaurant

6pax/6person = RM120
*Ketam Bunga
*Udang
*Sotong
*Lala
*Jagung
*LohOut (Sos Istimewa)
*Free Nasi

4pax/4person = RM75
*Ketam Bunga
*Udang
*Sotong
*Lala
*Jagung
*LohOut (Sos Istimewa)
*Free Nasi

2pax/2person = RM45
*Ketam Bunga
*Udang
*Sotong
*Lala
*Jagung
*LohOut (Sos Istimewa)
*Free Nasi


Lokasi :
PT7090 Jalan Mahsuri
Taman Perwira 2
35800 Slim River Perak.

Waze : TR Tomyam House Slim River

Keluar tol Slim River , sila belok kiri dan cari Kfc , masuk kanan dan parking ! Pastu makan ..

Waktu operasi biasa :
10.30am-2.30pm Buffet lunch
4pm-12am
Ala carte shellout
Ala carte Melayu Pattani
Ala carte Western

Waktu operasi bulan Ramadhan :
5.00pm-12.00am

Disarankan anda BOOKING meja dahulu sebelum anda datang dalam jumlah pax ramai, selalunya memang penuh terutama hari malam Jumaat, Sabtu dan Ahad

P/s Punya la malas nak kopi detail , nasib baik Bro Nazlee ada .. Halal ye Bro :D

Yang bersungkai
Atynaz