Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Friday, July 24, 2015

Jalan Raya pulak #divajalanjalan ..

Hello mello , mentang kentang si Ekyn tengah rajin memandu sekarang ni ( cewah memandu kau , skemanya bahasa ) apalah salahnya detu jadi supir kejap .. hahaha ..

Ini betul betul uplanned punya sebab kitorang dah Raya Sampai Pengsan dua hari sebelumnya .. So si Ekyn udah menggelupur kepenatan kekdahnya .. Lagipun Opah dia nak ajak beraya ke mana ntah .. Makanya i anggap plan nak gi umah Manja kensel .. tak la pulak aku mandi kan ..apa kes nak siap siap :P

Sekalinya tengah elok i menaip , boleh dia Ws ajak tibai jugak pegi umah Manja .. gasakla ko Ekyn .. siap siap , ambik Yana dengan Sara .. shoot umah Manja lelepak makan laksa la rendang la sambil berbincang perihal masa depan .. cewah !!

Sekalinya tu udah tersasar kau sampai ke Kampar , jumpa Aien Jue lagi , Intan dengan Yuni .. Punyalah lama tak balik Kampar ( Read : Sebulan kira lama oke ) habis dari Pentas pegi Minat , Pegi Giant pegi Tesco , Bsn la Lovely Choice la .. kahkah abadi betul !! 

Harini pegi Teluk Intan dengan Yana plus Sara pulak .. merempit sebab Ekyn dah malas sket nak memanduan berhemahnya .. muahahaha .. so i pun dah alang alang pegi Ti kan .. apa lagi makan Nasi kandar Krishnan;s la .. bahaha pastu bodek Yana dengan Sara jalan jalan umah Opah Opah dekat rumah sewa lama i di Padang Tembak  dulu .. 

Semayang Jumaat while Yana dengan Sara beli kasut .. Balik hujan !! pfft dahla helmet aku tak dek cermin .. bertakung rasanya air dalam mulut .. bahahah !! Sampai umah Ekyn , lenjun !! makan makan semua .. Yana ajak gi Umah Abang Aji .. pegi lah pegi .. settle kita balik .. puhh puhh !! hahah


Yang Jalan Jalan Raya
Atynaz 

Thursday, July 23, 2015

Catatan Ziarah Raya 21 & 22 / 7 / 15 #Divaraya

Hello mello,haha rasa macam dah lamaaaaaa gila tak menulis je nak menulis.. aklmaklum la busy belajar kan katanya .. padahal MALAS cakap MALAS  mujur la harini free nak hupdate sebab maklumla otak i ni taboleh simpan banyak benda dalam satu masa alasan hehe ..oh,oklah mari kembali ke topik asal..#beraya..bahaha !!

Cerita tahun lepas dekat sini !
Ziarah Raya 14
Ziarah Raya 14 ii 

Beza ziarah raya tahun ni dengan tahun lepas , tahun ni Uplanned punya .. siap siap terus jalan !! muahahah !! Kalau tahun lepas kemain siap merancang bagai nko .. tahun ni nando .. dengan tagline "Raya Sampai Pengsan" , dapatlah 7 ke 8 buah rumah dalam 2 hari ni ..

Route kami on petang Selasa : Rumah Atna > Rumah Naufal > Rumah Ani !

Petang Selasa tu i sajalah Ws si Naufal tanya detu balik Keyel bila .. Pkl 8 katanya .. chantek la !! nak singgah boleh ? hahah tapi tapi i  malas kut nak keluarkan dak Qausar nak merempit .. lagipun cantek muka nak gi umah detu sensorang .. hahah so terWs la Ekyn Kamal .. kentang detu dah ada lesen kereta kau .. laju je langkah detu .. anak buah Torento eh ke Sorento  Malaysia katanya .. elok pulak dia dah smpai Temoh dari Ipoh .. Jom aje katanya .. hahahah 

Ekyn ambik i , lepastu pegi rumah Azam sebab si Nopal ni kan sayang beno dekat Azam .. dah jumpa semalam nya tupun nak jugak ajak beraya .. hehehe ! tapi Azam busy , dia kata gerak dulu .. ok lah , plan nak g ambik Manja dengan Sara .. rupanya Sara dah dekat rumah Atna .. Manja dekat Bagan Dato .. aiyoo sapa lagi kawan nak cari .. haa Tirah ada sini .. haha so berlima la kitorang .. Ekyn , Anje , Sara , Tyra ..

Sampai dah umah Tena , ingat nak ambik Sara je .. sekalinya dia ajak masuk beraya pulak .. singgahla .. then shoot pegi umah Nopal , wesy Azam dah sampai .. hahahaha keji ! makan makan semua .. tertiba Ani telegram i suruh datang .. plan asal nak singgah tempat lain , terpegi umah Ani sebab alang alang dah dekat Air Kuning.. jumpa pulak Lan dengan Lynda  dekat situ.. hahaha melawat baby baru @ adik si Ani tu sekaligus beraya la kekdahnya ..

Itu cerita petang Selasa ,

Route pagi Rabu pulak : Rumah Jas > Rumah Ijat > Rumah Mirul > Kfc > Rumah Ain Z

Ni lagi haru , hahah dari Langkap ke Malim Nawar ! 10.35 pagi Ekyn sampai tepat depan rumah i .. bapak gilak panctual !! hahah i yg  sedang melenggang minum sarsi kt dapur kocoh kocoh jadinya .. hampeh Ekyn hahah.. pehtu shoot pegi rumah Ain Z ambik detu gerak  ke umah Jas ..

Sampai umah Jas dalam 11 lebih , orang tu masak pun belum lagi kitorang dah sampai .. hahah bangang betul ! joined by Ekyn , Sara , Dyla , Ain Z and i .. so melepak la situ ada 3 jam kut ..sebab dah alang alang menunggu Lynda Lan Yana yg katanya nak datang .. hahah ..

Then shoot pegi rumah Ijat makan makan apa semer gerak umah Mirul makan makan lagi .. pastu pergi jumpa Ain Jue dekat Kfc .. geram rasa nak tumbuk !! omey angat detu sekarang ..  haha .. last sekali lepak rumah Ain Zack .. baru balik .. perghh penat penat padahal yg drive Ekyn .. penat apanya  hahah




N . N . J . A . A . A .I

Yang Beraya
Atynaz