Saturday, May 16, 2015

Cerita Minggu Orientasi Tingkatan Enam Seri Kampar !!

Hello mello , syukurlah talian internet dah kembali pulih .. Seksa tau online pakai data .. pfft !! Ok mari kembali ke pangkal jalan sebelum i lagi merapu meraban karang , lekas baca tajuk KUAT KUAT .. :P

Walaupun i dapat offer Kuis, Kuisas apa semer tu .. Apak dengan Mummy adalah serupa tak redha  i nak belajar jejauh .. Makanya nak tak nak .. Kita ambik jelah Tingkatan Enam !! Kata orang restu Mak Bapak tu penting .. !! Hahaha

So , hari pertama Orientasi jatuh padaSelasa 5/5 tu hari .. I skip sebab termendemam pulak .. Kata Apak demam urat , maunya aku tak demam urat .. Hari Isnin tu kelam kelibut mengalahkan peserta marathon sebab nak balik Perak dari Kl .. Nak naik train , bantainya pukul 8 malam baru nak tolak .. Pergila Pudu pulak .. Ok lah ada tiket pukul 4 .. Sekalinya 4:50 baru gerak !! serrr !! Lagi pulak Selasa tu hujan .. Kahkah , lagilah aku tak kosser nak memergi ke sekolah ..!!

Rabu adalah cuti , makanya Khamis tu barulah i datang .. Cecey , tak macam memula masuk sekolah dulu .. Kalini i betul betul tadek perasaan .. Buat nohen je pegi sekolah , ko bayangkan 7:19 tepat i sampai sekolah .. Skek lagi pintu pagar nak tutup ..

 Muahahah , so beratur apa semer , pastukan rupanya depa masing masing dah setup group masa hari First orientasi kut .. I ni kan bijak , so i masuk kumpulan 1 sebab ada Aien Jue .. mbahahaha !! Yang kelasnya masuk masuk terus jadi leader kau .. Kisahnya , leader yang asal maybe dapat Upu ka apa ka so beliau absent .. Dah dia absent aku take over la ... See , gila kuasa bukan !! Alah bak kata Kak Elle , form 6 nieh kau kena Kuasa Gila , eh tak Gila Kuasa banyakk .. ahaha !!

Jumaat i cuti sebab tayar moto kempis , hahah cuti lagi !! Lepastukan kena bagi nama kumpulan la , buat persembahan la apa la kan ..  Based on Deep punya idea , REBORN jadi nama kumpulan kitorang .. Untuk persembahan , we olls plan nak buat drama memula .. Tapi sangatlah tak praktikal ok berdrama segala ni .. Atas beberapa faktor , kitorang semer campur adukkan persembahan .. So adalah lakonan skek , pantun , and lagu Gemuruh Jiwa .. Hahha

And guest what !! We olls MENANG !!! I macam terkejut mak Enon jugakla sebabnya masa Juru acara umum tu , i mcam blur skek !! Bila dah masuk tempat ketiga barulah i faham .. Bila sebut Juara lagi aku faham .. Hahaha bongok !! 

Masuk kelas , lantikan Majlis Perwakilan Pelajar Tingkatan 6 2015/2016 .. Ceramah by Abang Abang Kacak UUM and daripada sebahagian senior dan cikgu cikgu apa semer .. Kesimpulannya itu jelah pun ceritanya minggu orientasi i :D meh nak share gambar ..




Yang Meng Oren Tasi
Atynaz

No comments:

Post a Comment