Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Friday, April 3, 2015

Part 2 #CeritaKerja

Hello mello , selepas cerita i dok kalut cari RUMAH SEWA dapat disettlekan dengan jayanya .. maka pagi Khamis 19/3/2015 dalam pkl 8.30 camtu i dengan Lan gerak pegi Teluk Intan .. sampai dalam 9 lebih la .. sempat melepak sarapan dekat Restoran Delima tak silap .. menunggu Tagok tu kan .. penyudahnya , kau lambat aku tinggal .. heee terus shoot pegi Giant !!

Kat Giant sempat berkenalan dengan Amar budak hot tukan , then sign tu sign ni semua .. pegi Rhb bukak akaun semua .. depa balik sebab nak ambik barang .. dahtu  tinggal i sensorang  .. apa lagi merayap la .. i pegi tepi sungai , naik Menara Condong apa semer .. paling win masuk The Store .. duit tarak .. hahaha

So settle , petang tu masuk kerja , bahagi bahagi department yang yenya kitorang partime manada department heee so Lan dengan Tagok bahagian Groceries tak silap .. i dengan Amar masuk Gms .. what the , apa mende pulak Gms tu .. dari situ i kenal Kak Shalini regu ckp Hindi i  Kak Zeti wanita mata bulat Kak Thilagawati yang sado Kak Ira kampung bahagiaaaaa Kak Mila ank mamak menantu mami hee Abang Alang , Abang Apis , Kak Siti , Kak Diana ,Abang  Asrol , Abang Jai , Abang Zaid , Kak Wani semualah ..

Kerja i mudah je , nanti Harga baru yg include Gst di print so kau kena letak harga tu gantu harga asal .. perghh bukan sikit sikit anak .. menggagau ye adik adik .. memula jela .. masuk 3 minggu .. habis semua tempat aku hapal belagak deni hahahah

Paling win kerja , i suka duk kat bahagian Electrical pasal portable aircond dia SEJUKK selain ada tv kat situ .. hahah i suka tadah muka kat depan aircond tu .. pheww berangin .. lepastu Izzat muncul .. memula macam kerek .. rupanya budak STAR Ipoh tu .. gulp .. hahah tapi lelama jadi ok je .. hahahaha ..

Dan kalau ikut plan asal 10 pagi 2 petang rehat 7 malam 11 malam .. sekalinya jadual berubah .. 10 pagi 6 petang .. ok good !! t_t !!! hahaha tapi ada hari hari tu order suruh masuk pukul 9 pagi .. ok ikut ,dah kata masuk pkl 10 pagi , baru tau selamani yg pkl 9 tu ada briefing .. siap Chicken dance lagi .. haha comelll gila .. matilah kalau akak akak abang abang GHti baca kan .. hee ampunlah

Lagi apa ya , ok malam 31 tu kitorang masuk pukul 10 malam santak sampai pukul 2 petang 1 haribulan esoknya .. pergh .. haha meruyup mata okk .. pkl 2 pagi siap breakfast Uncle Jack .. ko mampu .. deng deng betul .. hehhe , i tahan la tapi dalam 4 ke 5 lebih , i take a nap dalam 15 minit .. perghh baru rasa fresh sket .. hahaha ..

Banyak la bende sweet sweet bitter bitter sepanjang i kerja .. mcm tak percaya kut .. tup tup dah 3 minggu i bertahan kerja .. hahaha .. ok la ..ada 1 lagi entri , sesi ver ver dengan lan and tagok .. tu kemdian la .. i akhiri entri kerja i ni dengan picta half daripada GHTI team yang overnight 31 tu :P



Yang Rindu
Atynaz


No comments:

Post a Comment