Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Wednesday, April 1, 2015

Part 1 #RumahSewa

Hello mello , dalam kan tak percaya tu .. rupanya dah 3 minggu kut i duduk menyewa .. now kontrak dah habis :) tapi still tersadai dekat Teluk Intan .. hahaha naseb naseb :P . ok dah jom ke cerita sebenar benarnya .. heee!!

I dapat tahu ada kerja through Lan , memula Lan ckp pasal kerja dengan Sara ,so i pun try nasib la kot kot dapat selit .. sekalinya Lan kata ok .. so i pun ok jelah .. yang yenya i pun tatau kerja apa .. baguskan .. eee hahaha

So awal awal Lan ckp kena masuk pkl 10 and balik pkl 11 malam camtulah .. i jenis tak kisah tapi Apak kisah .. yelah nak balik malamkan .. naik skuter pulak tu .. hahaha idak la Apak nak bagi ..Ok kena cari jalan penyelasaian ni .. heee

Kelam kabutlah i cari rumah sewa , memula tu dapat lot bangunan koperasi ,sekalinya takdak air dengan elektrik .. hoi hoi , takdak elektrik i boleh terima .. ni tak dak air.. apa nak suruh i ,Lan dengan Tagok mandi kat Petronas ke apa !!

Nasib baik dengan berkat pertolongan Bik Sharifah @ Tauke kedai D'Nasi Ambeng tu dapatlah cari rumah sewa .. Memula tuan rumah tu tak mau bagi sebab rumah tu rumah homestay .. tapi sebab kesian .. Finally , kitorang bertiga menyewa situ :P

Hari Khamis petang tak silap , i ambik kunci rumah tu .. hahaha !! so on that day kitorang jadi penduduk sementara kat Padang Tembak Teluk Intan :P ..  Eksited dowh , tapi dapur tak de kot .. cari akal cari akal .. ok lets pinjam dekat Mak Teh Lan , kuali pinjam dekat Achik Kurus and sudip pinjam M.cik jiran sebelah rumah .. gila cool !! hahaha

Kat area rumah sewa tu , ramai Opah opah , opah first kitorang kenal Opah Hajah Halijah :) ramah orangnya .. lepastukan kan kontrak habis satu haribulan ..  ngee , i dengan Lan pun buatlah lawatan , sekali tu dapat kenal jugak dengan Opah Som :) .. seronok sembang dengan opah opah ni .. huhu mesti rindu nanti .. emm emm siap suruh raya datang rumah lagi .. ok btw ada Opah Nine and m.cik jiran tu lah kan .. ramah ramah :P

Ok dah i malas dah nak menulis , kang kalau rajin i sambung part kerja and part ver ver dengan Lan and Tagok .. tapayah dok kalut .. ada 3 part je pun .. hahaha .. K Byeeee ..!!

Yang Dah Habis Menyewa
Atynaz

No comments:

Post a Comment