Thursday, February 5, 2015

SeoulMate

Hello mello , apa nak sembang ni hari ek ? Ok pasal Soulmate .. Bukan Soulmate tu Pasangan jiwa ke ? Memang la tapi harini kita sembang pasal Seoulmate ok Seoulmate .. Dah  pegi Seoulmate pulak tadi kata Soulmate .. Apa kes ni .. Eee ok sebelum i konfiuskan korang lagi sebab i pun tapaham apa yang i sampaikan ni hehehe meh nak cerita sambil pegang microfon hee ...

Introducing ,


*Yeay Clap clap :D huhuhu

Ekselikan , i dapat tahu pasal Seoulmate ni masa i kat Putrajaya dulu ( Read : i punya dulu tu bulan lepas je hahah ) .. Sedang elok scroll fb .. Tertiba i nampak ni ,

( Tajuk je Omputih ye , tapi isinya Melayu .. Bahasa Melayu Tinggi lagi .. So jangan takut nk beli hehehehe .. Korean slang dia pun ada terjemahan .. Jangan risau .. Ditanggung halal 100%  hahaha )



Lepastu gigih la i jalan kaki pegi Petronas nak bank in duit .. Ok dia mcm ni tau , pegi Petronas nak bank in duit mesin rosakkk hahahahahhhahahaha .. Chait kwaja kau mesin atm lepastu terpaksa la Whattap kat Cik Angelily kata esok jelah i bank in .. Mujur la esok mesin ok semula kalau tak malu i dekat Cik Angelily .. Ish !!

And semalam Seoulmate dan pun sampai dekat i :D wuuu .. Dan dengan jayanya i habiskan whole book semalam je sebab i suka jalan cerita dia .. Sumpah sweett tahap potong kaki la .. Aduhai  tiba-tiba i harap ada Seoulmate ii iii iv v lepasni xD



Ada Saerah Izzati yang selamba tapi ganas , Khai yang sumpah poyo , Baek Gu  yang perlukan kelas  Bahasa Melayu tahap lapan ( Read : i sebut Baik Gu ye anak-anak sekalian ) Shahrul yang alahai sumpah rasa nak ketuk je dia ni , Nita yang bersalah ,  Bakri , Nur Iman , Ustaz Cookie dll ..

So siapa sebenarnya di hati Saerah ? Baek Gu , Khai atau Shahrul ? hahahah Siapa pulak Nita , Jess dan Nur Iman ?? Apakah pengakhiran cerita cinta Saerah ??? Siapa jodoh Saerah ? Hahahah nak tau kena pegi beli sendiri la .. Tak kuasa i nak cerita .. Selain membaca korang boleh jugak belajar Korean Language hehehe..

Novel ni sesuai untuk orang yang suka sweet sweet , berangan , minat Korean dan suka benda yang comel lote .. Yang jenis serius tahap membunuh i suggest beli .. Kot kot boleh tawan hati awak .. kahkahkahah ..

Rate i bagi 9.5/10 ..  Ok , lekas lekas la tempah Seoulmate ni  tau :D

Yang Cari Soulmate
Atynaz


No comments:

Post a Comment