Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Monday, February 23, 2015

Pasal hutang je ?

Hello mello , hai , asal mulanya cerita ni i nak bayar hutang Yana 7 hengget je tau .. sekalinya dengan i i sekali terjebak kesana kemari dengan Yana dan jugak Ekyn tu haa .. eeee bengong ahhh ..!! hahaha

Plan asal, i tunggu tepi simpang kubur untuk bayar hutang sahaja .. sekali si Yana gtau dah pulak nak makan Siken Chop kat Tesco .. oihh haha , paling syiok dia nak belanja makan der .. wah bagusnya .. pemurah betul Yana ni ..

Tapi , ada udang di sebalik tom yam rupanya .. agenda pertama dia nak pulangkan buku teks .. aaa gila apa kau ..dahla i jadik mangsa ..disuruhnya i pegi klebet call Cikgu Spbt tu .. pfft , patutlah nak belanja hikhik..

So, pick up Ekyn dari rumah dia sharp pkl 9 .. sampai rumah Yana pukul 9.15 camtu la.. sekalinya dia bolehkan tak dengar i dengan Ekyn datang .. kwaja sungguh kau kak .. dahla lambat .. haha , call cikgu semua .. beliau ada kelas .. so kitorang drop buku bukau depa tu kat pak guard ..lepastu shoot pegi Kampar .. i memang tak la nak masuk sekolah :P

Pergi Maybank , sekalinya cap jari Yana tak boleh baca .aaaaaaaaa ...!! apa lawak ni ? so pergi Tesco makan Siken Chop lepastu baru pegi Jpn tu nak ambik semula cap jari .. arghhhh dahla tunggu lama ..panas melenting lenting semua ada .. Yana dan Maybank2u punya pasal .. hahaha

Singgah Giant nak jumpa Mak Mon , sekalinya dia tak kerja sebab kurang sihat .. mujur lah i tak pergi sergah lipat ... hahaha kalau i sergah .. bapak la malu :P

Settle semua urusan , shoot pegi sekolah .. Sampai je main gate , terberhenti kejap .. punyalah payah nak masuk dalam .. ee alaa .. sekali dah masuk sekolah ..aaaaaaaaa rinduuuuuu .. memula duduk je depan pejabat tu .. lepastu Yana gatal , ajak nya jumpa Cikgu Khuzaifah , melarat masuk bilik guru .. aaaa jumpa Pak Fadjar , Cikgu Zul , Cikgu Am , dan beberapa cikgu lagila . dia punya perasaan tu aaa segannnn ..!!

Settle semua , minum dekat depan .. sekalinya Yana bgtau dia tak pegi lagi Maybank tu .. apakah ? kenangkan kau kawan , i dengan Ekyn teman la pegi Kampar semula .. hahaha

Solat apa semua bawah Target , lepastu menunggu la urusan Yana tu .. aduhai punyalah lama .. mujurlah Officer Maybank tu baik .. kalau tak i merempan kat situ .. eh , motip kau nak merempan .. hahaha .. dalam 4 lebih settle .. lepastu singgah Bsn nak tukar card baru .. sekalinya kena bawak buku bank .. yang Yana dengan Ekyn dah sangkut pulak kedai tudung sebelah ... eee ala ..

Balik race , haha i cam biasa argh guna short cut atau langgau je trafic light merah tu haha .. kesimpulannya i menang .. sampai dekat Mambang , i tunggu Yana punya lama dengan Ekyn .. Risau la kut kut dia jatuh ke apa ke sebab i langgau tepik lite kan tu yg laju kedepan tu so i pusing la nak pi tengok .. rupanya dia isi minyak .. chait kwaja kau kau , sebagai balasan i pejadal dia .. suruh dia pusing pegi dekat i .. sekali dia dah siap siap nak pusing .. i pun pusing terus berdesut balik .. kahkah bye Yana .. :P

Motip akhir cerita ni , awok nak bayar hutang je .. melarat larat sampai ke Kampar lah sekolah lah . bagus betul Yana ni psaiko i :P



Yang Penat
Atynaz

No comments:

Post a Comment