Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Monday, February 23, 2015

Pasal hutang je ?

Hello mello , hai , asal mulanya cerita ni i nak bayar hutang Yana 7 hengget je tau .. sekalinya dengan i i sekali terjebak kesana kemari dengan Yana dan jugak Ekyn tu haa .. eeee bengong ahhh ..!! hahaha

Plan asal, i tunggu tepi simpang kubur untuk bayar hutang sahaja .. sekali si Yana gtau dah pulak nak makan Siken Chop kat Tesco .. oihh haha , paling syiok dia nak belanja makan der .. wah bagusnya .. pemurah betul Yana ni ..

Tapi , ada udang di sebalik tom yam rupanya .. agenda pertama dia nak pulangkan buku teks .. aaa gila apa kau ..dahla i jadik mangsa ..disuruhnya i pegi klebet call Cikgu Spbt tu .. pfft , patutlah nak belanja hikhik..

So, pick up Ekyn dari rumah dia sharp pkl 9 .. sampai rumah Yana pukul 9.15 camtu la.. sekalinya dia bolehkan tak dengar i dengan Ekyn datang .. kwaja sungguh kau kak .. dahla lambat .. haha , call cikgu semua .. beliau ada kelas .. so kitorang drop buku bukau depa tu kat pak guard ..lepastu shoot pegi Kampar .. i memang tak la nak masuk sekolah :P

Pergi Maybank , sekalinya cap jari Yana tak boleh baca .aaaaaaaaa ...!! apa lawak ni ? so pergi Tesco makan Siken Chop lepastu baru pegi Jpn tu nak ambik semula cap jari .. arghhhh dahla tunggu lama ..panas melenting lenting semua ada .. Yana dan Maybank2u punya pasal .. hahaha

Singgah Giant nak jumpa Mak Mon , sekalinya dia tak kerja sebab kurang sihat .. mujur lah i tak pergi sergah lipat ... hahaha kalau i sergah .. bapak la malu :P

Settle semua urusan , shoot pegi sekolah .. Sampai je main gate , terberhenti kejap .. punyalah payah nak masuk dalam .. ee alaa .. sekali dah masuk sekolah ..aaaaaaaaa rinduuuuuu .. memula duduk je depan pejabat tu .. lepastu Yana gatal , ajak nya jumpa Cikgu Khuzaifah , melarat masuk bilik guru .. aaaa jumpa Pak Fadjar , Cikgu Zul , Cikgu Am , dan beberapa cikgu lagila . dia punya perasaan tu aaa segannnn ..!!

Settle semua , minum dekat depan .. sekalinya Yana bgtau dia tak pegi lagi Maybank tu .. apakah ? kenangkan kau kawan , i dengan Ekyn teman la pegi Kampar semula .. hahaha

Solat apa semua bawah Target , lepastu menunggu la urusan Yana tu .. aduhai punyalah lama .. mujurlah Officer Maybank tu baik .. kalau tak i merempan kat situ .. eh , motip kau nak merempan .. hahaha .. dalam 4 lebih settle .. lepastu singgah Bsn nak tukar card baru .. sekalinya kena bawak buku bank .. yang Yana dengan Ekyn dah sangkut pulak kedai tudung sebelah ... eee ala ..

Balik race , haha i cam biasa argh guna short cut atau langgau je trafic light merah tu haha .. kesimpulannya i menang .. sampai dekat Mambang , i tunggu Yana punya lama dengan Ekyn .. Risau la kut kut dia jatuh ke apa ke sebab i langgau tepik lite kan tu yg laju kedepan tu so i pusing la nak pi tengok .. rupanya dia isi minyak .. chait kwaja kau kau , sebagai balasan i pejadal dia .. suruh dia pusing pegi dekat i .. sekali dia dah siap siap nak pusing .. i pun pusing terus berdesut balik .. kahkah bye Yana .. :P

Motip akhir cerita ni , awok nak bayar hutang je .. melarat larat sampai ke Kampar lah sekolah lah . bagus betul Yana ni psaiko i :P



Yang Penat
Atynaz

Saturday, February 21, 2015

Happy CNY 2015 :)

Hello mello , walaupun lambat 2 hari setengah update .. sukahatilhakan blog i i tetap gigih memaksa diri yang malas ni update kang karang lupa karang .. udah kelaut .. haha bena benanya ada banyak pending entri .. tapi malas tak rajin lahh .. hahah .. ok melalut dah .. jom jom ..

Asal usul cerita nak gerak pagi .. penyudahnya lepas kompang sana kompang sini .. singgah umah Nenek makan lunch dulu ..  pkl 11 lebih jugak bertolaknya .. mbahahahahha ...biasalah janji melayu .. heee ..!!

So,sepanjang perjalan .. maaflah dia punya mengantuk tu tahap dewa .. so tidur .. haha dalam pkl 1 lebih sampai lahhh Rawang sana.. Well memang tiap tiap tahun sampai depa dok pakat main mahjong sesaja ... haha i sampai sampai terus selfie .. :P

Then tungguk Aunty Sally i sampai .. shoot pegi Kuala Selangor sebab dah set nak bawak Ah Fo makan seafood .. destinasi pilihan Aroma Ikan Bakar Jeram ..

Verdict , biasa biasa je .. kena booking meja siap siap and datang awal terutama kalau musim cuti .. dia punya ummat memang ramai gila .. kitorang datang just nice pukul 3 lebih lepak sana makan makan dalam 3 jam .. lepastu ramai orang mcm ulat .. haaa

Singgah Cendol Bakar Drive Thru .. pun rasa biasa biasa je .. haha  ke sebenarnya kau tadek mood haish hahahaha  .. bolehlah buat basah tekak .. nyaman deyh heee

Settle makan gerak balik antar Ah Fo ... salam salam semua lepastu balik ahh .. esoknya ( Jumaat ) pegi Kuala Kurau pulak ada kerabat dkt keluarga nenek menikah ... so berjalan saja ..itu tunggu esok la update  kalau rajin lahhh ..
 Brim bram brum hehehehe

 Free style la 

 Sembang dan makan di Jeram Selangor

My lovely Aunty Sally Yap :)
Yang Cina Jawa = Jepun
Atynaz

Tuesday, February 17, 2015

Black date :)

Hello mello kembali bersiaran dari dapur Chef A ... ok stop mukadimah kau tu kang kalau dah melalut , apa pun tak jadi .. okay meh nak cerita ..!!


I dah janji dari kelmarin punya kelmarin nak jumpa Mak Mon kat Giant pasal dia kerja sana jadi tukang cuci bangunan ehehe kan ..!! pastu entah camner i terwechato Mek Intan .. tanya dia dah touchdown belum dari Ostolia tu Sarawak ... and dia dah balik .. wuuu

So plan punya plan , ok set tengahhari Selasa tepat pukul 12 : 15 i sampai umah Mek Intan kita gerak .. wuuu !! Tema kalini Black Date , motip ? sebab i set supaya Mek Intan pun pakai warna hitam .. hahahah niat i sebenarnya merasmikan T-shirt #Sangatstyle i tu je .. ehehehe !! keji kan .. memula Mek Intan nak pakai Merah .. hoi sungguh tak ongg ok .. i simpan merah untuk CNY Khamis nanti .. hahahah !!

Then shoot pegi Giant , i cakap kat Mek Intan kau tunggu sana food court .. haku nak sapraiskan Mak Mon .. i pun pegilah cari tempat kerja Mak mon .. kedai first .. dah nak masuk dah ni .. tapi , semenjak bila pula Mak Mon kurus ni ? oohoo salah kedai .. !! teruskan perjalanan , ke kedai seberang .. yeay mission accomplish !! Jumpa Mak Mon .. terjah masuk kedai sambil berkata  i datang ni nak beli tudung and i bawak kawan tau .. .

I  call call Mek Intan suh datang tapi tak dapat .. i keluar sket dari lot kedai .. sekali i pusing .. Oh mak tau .. matilah menjerit i kat situ .. Mak Mon ada belakang i . semua pandang .. damn .. hahaha ..
terus i bawak diri panggil Mek Intan .. sekali dah jumpa siap boleh main cubit cubit pipi , gosip apa semua .. cheese i jugak yang dilupakan .. hahah

Minum minum kejap dekat food court .. lepastu i dengan Mek Intan shoot pegi Sushi King .. Had a nice lunch there .. hahha .. yang kelakarnya apply member card Sk .. sekali akak waitress tu siap cakap "kamu apply je membership card tu , sebab akak selalu nampak muka kamu dekat SK ni " hahaha siot , kantoi kaki SK manjang .. tapi tahun lepas la ... tahun ni baru sekali rasmi and terus buat kad .. wuuu

Lepastu menyentan dekat food court Tesco adalah 30 minit sebab nak karok tapi litar pintasla pulak ... Datang idea mengarut , jom pegi Secret Recipe .. ohhoooh minum petang pulak .. so bergerakla ke SR ..  slice of red velvet dengan coffee ais latte tak silap .. heaven ... !!

Tengok jam ala baru 4.45 camtu .. oii Mek jom pegi Tasik BB ajak i .. kmek ikut jak .. amboih begitu balasnya .. hoho .. then spend sometimes had a nice photoshoot dekat Tasik .. lepastu balik HUJAN ..

Lebat gila babas , sampai Mek mintak berhenti dulu .. so i berhenti la kejap .. agak reda hujan .. moh kita redah .. so dalam 6.45 camtu i dah pun sampai rumah .. hahaha


Yang Black and White
Atynaz



Sunday, February 15, 2015

Bagaikan melukut di tepi gantang

Di malam yang sunyi
Dudukku termenung sorang diri
Di jendela sepi

Hingga dinihari
Ku menantikan kepulanganmu
Namunkah hanya sekadar
Tinggal kata-kata
Bagaikan melukut di tepi gantang
Begitulah aku
Di dalam hidupmu
Ada tiada tak memberi kesan
Hanya aku menanggung
Kerinduan..

Dulu pernah kau katakan
Sayangg..
Ingin mendengarku berlagu riang..
Menawar duka laraku
Lupakan saja..
Derita yang berlalu
Tapi mengapa dirimu, kasih..
Ibarat lalang ditiup angin
Kasihmu diracun
oleh kata fitnah
penuh hina
Hingga kini kau biarkan saja..
Diriku menanggung sepi
Dengan irama dukaku
Yang tak bermakna
bagimu…

Yang Pedih Sikit
Atynaz

Saturday, February 7, 2015

krik krik

Hello mello, eeee entahlah semenjak tak sekolah ni kan.. i makin bengap kut .. kahkah abis dah takde mende nak tulis .. tipu ada banyakk benda tapi kau yang malaskan hehehe  .. rasa mcm dari pagi sampai malam itulah rutin dia mengadap phone lappy tab dan tv ..

Sapa ada kerja kosong ? stress la tak kerja ni .. melanguk satu hal .. tak berduit tu satu hal .. kawan kawan semua busy terlampau lampau .. so diapunya darjah scala kebosanan tu dalam 10% lagi nak darah tinggi .. ok merepek ..

Lagi apa ek ? hahha entah lah .. ok la byee

Yang Bosan
Atynaz

Thursday, February 5, 2015

SeoulMate

Hello mello , apa nak sembang ni hari ek ? ok pasal Soulmate .. bukan Soulmate tu Pasangan jiwa ke ? memang la tapi harini kita sembang pasal Seoulmate ok Seoulmate .. dah pegi Seoulmate pulak tadi kata Soulmate .. apa kes ni .. eee ok sebelum i konfiuskan korang lagi sebab i pun tapaham apa yang i sampaikan ni hehehe meh nak cerita ... sambil pegang microfon hee ...

Introducing ,


*Yeay Clap clap :D huhuhu

Ekselikan , i dapat tahu pasal Seoulmate ni masa i kat Putrajaya dulu ( Read : i punya dulu tu bulan lepas je hahah ) .. sedang elok scroll fb .. tertiba i nampak ni ,

( Tajuk je Omputih ye , tapi isinya Melayu .. Bahasa Melayu Tinggi lagi .. so jangan takut nk beli hehehehe .. Korean slang dia pun ada terjemahan .. jangan risau .. ditanggung halal 100%  hahaha )



 Lepastu gigih la i jalan kaki pegi Petronas nak bank in duit .. ok dia mcm ni tau .. pegi Petronas nak bank in duit .. lepastu mesin rosakkk hahahahahhhahahaha .. chait kwaja kau mesin atm .. heee  .. so lepastu Whattap kat Cik Angelily kata esok jelah i bank in .. mujur la esok mesin ok .. kalau tak .. hahaha

And semalam Seoulmate dan pun sampai dekat i :D wuuu .. dan dengan jayanya i habiskan dalam semalam .. sebab i suka cerita dia .. sumpah sweett tahap potong kaki la .. aduhai .. i harap ada Seoulmate ii iii iv v lepasni ... hahaha



Ada Saerah Izzati yang selamba tapi ganas , Khai yang sumpah poyo , Baek Gu  yang perlukan kelas  Bahasa Melayu tahap lapan ( Read : i sebut Baik Gu ) Shahrul yang alahai sumpah rasa nak ketuk je dia ni , Nita yang bersalah ,  Bakri , Nur Iman , Ustaz Cookie , dan semua ..

 So siapa sebenarnya di hati Saerah ? Baek Gu , Khai atau Shahrul ? hahahah Siapa pulak Nita , Jess dan Nur Iman ?? Apakah pengakhiran cerita cinta Saerah ??? Siapa jodoh Saerah ? hahahah nak tau kena pegi beli sendiri . tak kuasa i nak cerita .. selain tu boleh belajar Korean Language jugak hehehe..

Novel ni sesuai untuk orang yang suka sweet sweet , berangan , minat Korean dan suka benda yang comel lote .. yang jenis serius tahap membunuh i suggest beli .. kot kot boleh tawan hati awak .. kahkahkahah

Rate i bagi 9.5/10 ..  ok , lekas lekas la tempah Seoulmate ni  tau :D

Yang Cari Soulmate
Atynaz


Tuesday, February 3, 2015

Mondate with Puteri and Aimi .


Hello mello,heee baru ada kerajinan tahap dewi skek nak update .. ahah nak mencapai kerajinan tahap dewa tu .. i is tak mampu .. malas nau nau .. heeee .. ok ini cerita semalam .. !! sepatutnya cerita semalamlahkan tapi .. hahaha ok jom ..

I sekarang ni tengah tersadai kat TM dari petang Ahad and maybe sampai Rabu kut .. Apak asked me to teman dia sebab dia nak buat kerja apa ntah kat Upsi .. so i pun ok jelah .. sekali terfikir , kejap TM kan ada Puteri Hida .. why not i text dia .. kohkoh ..sekali i wecht dia kata nak jumpa .. sekian sekian ... la rupanya rumah dia tak seberapa jauh pun dari Hotel i stay ni .. hahaha so set jumpa Lunch semalam..

Memandangkan destinasi lunch paling dekat sangatlah sebab aku kena jalan bawah panas terik tu haha adalah KFC .. so i pun suggest jela KFC kut..ok set,sekali dalam 12.45 camtu Hida datang.. i thought datang sorang .. rupanya datang dengan Aimi .. kohkoh ..!! dahla Aimi tu mcm serius .. takut i .. heeee

So lunch la .. then i decide nak pegi karoke sebab karoke tu sejengkal je dari hotel ni jugak ..ok sumpah heaven .. Hida dengan Aimi pun ok .. set ambik 3 jam terus .. kahkah..memula macam kontrol skek .. lelama habis semua keluar .. kahkah siap menari bollywood lagi ok.. paling taboleh belah lagu last tu Goyang bali ok .. hahah i ni kalau dangdut tu ... eee haha .. achuum .. maaf habuk

Then , ada baik punya selfie dekat depan karoke tu ..ngeh ngeh ..Aimi manjang cakap semua cantik,aku suka gambar ni , gambar tu..kehkeh jangan puji i ok Aimi ..please i tahu sebab i ada gambar tu jadi cantik ..matiklah perasan.. hahahahaha..lagi..malas nak tulis laaah ..hahah ok byeee

video

Yang Ada Dimana Mana
Atynaz

Sunday, February 1, 2015

Ianya 1 Februari 2015

Hello mello, haha tajuk kemain ajet ajet je kan..tapi nak buat cemano..bulan Januari dah pun berlalu dengan pantas dan jayanya .. oh maigod hehee banyak bende berlaku dalam bulan Januari ok .. pfft ada yang buruk ada yang baik .. hahaha

Itu je nak cakap , i sekarang ni dalam tahap kemalasan gila nak menulis pepanjang lebar .. hahaha doakan jelah semoga bulan Februari 2015 ni akan jadi bulan rajin i .. ohyehhh heeee.. Dah byeee..

\

p/s gambar CUKUP TADEK KAITAN dengan entri hahahaha ..


Yang Malas Malasan
Atynaz