Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Sunday, January 25, 2015

Sundate in Teluk Intan #EwalAf

Hello mello,pheww haha kembali bersiaran daripada rumah dengan penuh jayanya .. walhalkan i punya malas tu dah tahap rasa nak menaip pakai kaki hahahha ..!! ok cerita kita pada harini adalah lepaking ( Read : Teman Yana cari seluar sobona eh hahah ) kat Teluk Intan ..

Plan asal i dengan Ekyn nak gi Kampar isi UPU tu haa..sekalinya Yana tuntut hutang pulak..so i cadangla nak pegi umah dia pukul 1.30 la..whattap Ekyn sumer sebab dia pun hutang Yana kan hahaha...kata Ekyn,Yana nak datang umah dia collect duit..so i pun cakapla i nanti just hantar duit tu umah Ekyn and tapayah la pi lajak umah Yana..Ekyn dah eksaited nak pegi Kampar..kata dia moto elok semua..ok lah..sekali datang abang dia.Motor tadek roadtax dik..hahahah chooii..!!

And sedang elok pulak Yana ajak pegi Ti..haha..so dalam 2.15 camtu i sampai depan umah Ekyn nak ambek dia...!!ok lupa,dia kena hantar Acu dia pegi simpang kubor empat sebab Acu dia nak balik Ipoh naik bas...so merasalah i sembang dengan Opah Ekyn..haaa kau,i dapat sendiri pengesahan daripada Opah bahawasanya Ekyn ni memang tak de sopan santun sket terutama kalau dapat ketawa..hahahah ampunlah kakak Ekyn oiiii!!

Lepastu shoot tengok Acu dia dah naik bas ke belum..ok belum..i ni dok sebut sebut pasal Cikgu Khaidir..sekali elok dia lalu..hahah kebetulan..tak lama lepastu Cik Lin pulak lalu..wah hari Cikgu Bm sedunia ke hape harini hahaha..tak lama bas sampai..!! settle hal Acu dia,kitorang shoot pegi rumah Yana..

Lagi skit nak sampai rumah Yana,boleh Qausar buat hal..tayar kempis sekempisnya...eee bawak Ekyn la berat ni..ehhh hahah Sorry lagi Kak Ekyn weyh..so pegi Pam pun tak jalan..i decide i balik ambik Rayyan..Qausar ko tinggal..hahah sengall!! lepas isi Rayyan dengan minyak semua..shoot pegi Ti..!!

Otw tu langit macam mendung..i tak sedap hati..tapi Yana redah je.Syukur Rahmat tak hujan..so dalam 4 lebih sampai Sogo The Store..teman Yana beli seluar..ini lagi masalah..beli seluar kemain lama,,i dengan Ekyn dah lapar..cecey hahah...so dalam 5 lebih baru keluar The Store..

Shoot pegi Mastan Ghani Lama sebab nak bungkus mi rebus Opah Ekyn kirim..punyala berpusing pusing cari...haha mujurla i ni apak Orang Ti..so i boleh la agak.. (Read : Itupun setelah 3 kali salah simpang,haha bodo) So,sampai Mastan Ghani.i tanya nak makan sini ke depan MCTI..Both kata depan MCTI..oklah..bungkus-bungkus semua..gerak pegi food court depan MCTI,Ekyn nak makan Sotong Kangkung..

So berjalanlah pegi cari sotong kangkung,sekalinya nampak Ekyn dengan Yana berbisik bisik..pebende la deme ni..AYam AYam..sekali dah duduk rupanya Ewal Af ada menjamu selera dengan family dia  kut kat situ..haha memula rileks lagi kitorang bedal sotong kangkung..sekali lama tu Ekyn cam menggeletis nak selfie,tapi dia malu..haha bongok kau..ee i pun offer la kan nak pegi tanya boleh ke selfie sama..ada 10 kali kitorang bangun duduk pasal nak pergi idak.Ekyn la,yang Yana tak habis habis dengan Shukri Yahya Asam Pedas Untuk Dia tu..kali ke-11 i bengang dengan Ekyn..i jalan straight tuju Abang Ewal tu,sambil Ekyn kedek kedek kontrol ayu kat belakang..puihh hahahah!!!

"Abang,sorry ganggu,KAKAK saya nak selfie dengan abang" kata i sambil tunjuk arah Ekyn..hahah lepastu kau rasa..i yang tolong ni dapat sedas selfie je...Ekyn 3 das kau,syok sendiri betul..heee ..Yang Yana pulak,eh tau tau dah ada sebelah Bro Ewal tu..ek eleh kau bukan peminat Shukri Yahya ke..haha blah la kau Yana..ngeeeee!!! so,lepastu adala 2-3 orang selfie dengan Bro Ewal..

Motip i panggil Ekyn Kakak,meh nak cerita..memula masa kat Bp achi tu tanya "ni adik u ke" kat Ekyn..opkos i bangga sebab i memang muda..muahaha.!!!lepastu kat The Store aso tu tanya "ni adik u ke" wahh 2 kali ok..tapi kat Yana..mihmih terima kasih KAKAK...hahahahhaa!!! deng deng deng!!

Settle semua urusan,shoot balik..ok ada singgah beli sim kejap..lepastu hantar Ekyn balik..Yana buat lawak..kata dia kat trafic light " ok,cepat kin,ko naik motor amir," gila ka.Trafic light Mambang boleh ahh swipe sebab lama skek..ini Trafic light Ayo Kunin tu..tak sempat ko Swipe Ekyn atas moto aku,lempeng jadinya budak tu kang..hahha Teringat i bila kitorang Swipe Manja dengan Ekyn masa hang out Rabu tu hari..hahahaha..Ok la byeee!!


 Yang Kesana Kemari Tak Berduit
Atynaz

No comments:

Post a Comment