Wednesday, January 21, 2015

Review Filem Vila Nabila

Hello mello,hahaha seperti yang tertera kat tajuk atas tu lekas baca kuat kuat i akan ceritakan LIKE and DISLIKE pasal filem Vila Nabila ni..hahah btw i dah tengok Vila Nabila twice..semalam dengan Ani and pagi tadi dengan Mak Mon..muahahahahaha..

Untuk pengetahuan Vila Nabila ni kat Johor and jadi fofular lepas kejadian sorang remaja hilang tanpa dapat dikesan lepas masuk dalam Vila ni..rupanya dia tidur rumah kawan..boleh gitu? hahah sukahati kaulah..ngeeee!!!

Ada banyak version pasal kewujudan Vila ni..ada yang kata sorang budak nama Nabila kena tanam dalam dinding Vila tu,Vila tu milik sorang Saudagar Cina,sekeluarga mati kena bunuh dan banyak lagi rumours tentang Vila tu..hahaha..Ok cukup pasal sejarah..meh na cerita LIKE and DISLIKE pulak!!

LIKE
Sebab berjaya buat aku yang tengok balik tab (kali pertama ) and balik bekas popcorn (kali kedua) menjerit walaupun hanya dengar sound je..ngeee..ngeri siak..rasa macam perghh!! itu je..hahaha

DISLIKE
Agak slow pada permulaan cerita,i mean lambat panas movie ni.I ingat ada banyak scene hantu..rupanya tak sampai 8 kali je i jerit..hahahah..!!itupun pada pertengahan cerita nak sampai hujung..yang lain macam bla-bla..dia bagitau informasi..

Durasi filem ni 1 jam 30 minit..rating ikhlas dari i 5/10 aje..Ani and Mak Mon pulak bagi 6/10..itupun sebab efek seram je..hahah..btw ramai tanya BEST KE? i jawab " pernah tengok Highland Tower..macam tu lah cerita dia" walhalkan i Highland Tower tu tengok pun tapenah..hahaha ngekk!! Dah byeee hahaha



Yang Review
Atynaz

No comments:

Post a Comment