Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Wednesday, January 14, 2015

#Arahselatan Putrajaya

Hello mello,hee sekarang baru ada mood skek nak update.. So lets update,kang kalau bertanguh maunya cerita Putrajaya ni ditulis tahun 2016 pulak kang...hahaha,btw ni adalah sambungan entri Arahselatan i ya..hahah ok jom!!

So lepas tapau lauk tu, Uncle Ly merangkap encik suami kepada Auntie Arie pun join lunch..mbahaha dah rumah dia takkan la dia tak balik lunch..lagipun opis beliau dekat je,bak kata Auntie Arie,jalan kaki pun sampai..!!walhalkan jauhhh gila i rasa..hahah pemalas memang camtu..!!

Pastu i lupa apa yang terjadi,hahah boleh gitu..ehh sukahatilah kan..so,i pakkal cerita jelah apa yang i ingat..hahah!!nilah akibat malas..heee!!So,lepastu kitorang pergi Kuliah dengan Jenderam kut..Alah Yayasan Al Jenderami namanya..korang nak tau info lanjut boleh google sendiri..i pegi sana belajar sambil ngasuh Adib dengan Maryam..haha kelaskan..!!eh,ni i ok..#gesekhidung

Lagi,i dah rasmi ioi Mall Putrajaya twice..!!pertama kalinya,masa teman Auntie Arie buat spek mata..pastu kali kedua i pun terjebak buat spek mata juga..maklumlah bingkai cuma singgit sebab promosi..campur cermin jadi Rm100..ok murah!!so lets buat baru..hahhaha,walhlakan cermin mata lama elok lagi!!deng betul

Ok,ioi Mall ni juga ada skating dengan taman tema..ye,i jangan kata masuk,pijak pun tak..jenguk tu adalah..hehhh rasa macam nak nangis..!!penyudahnya aku pergi Daiso jugakk!!ngek la..!!hahahah punya luas ioi tu,Daiso je..heeee!!!

Then,aktiviti bebas selama 1 jam..mbahahha gitu gini gitu gini dah pkl 5.30..sempat pegi Pullman,Taman Beijing dan Menara apa ntah!!hahahah kalau ikut i,i lagi suka tidur..malasnya nak berjalan..!!ngek kan!heee

Teman Auntie Arie dengan Autie Fiza  pegi tengok kain,pastu ambek ubat Atok i dekat Auntie Fifa and dengan dia dia sekali terjebak pegi ioi...hahahaha..tu kata Dua kali pergi  ioi asyik masuk Dais je..hehh!!

Last day,hari Isnin..!! Hari persekolahan tadika pertama Maryam!!hoih,i pulak yang semangat nak ikut..melebih kan!!hahah sekalinya,tadek taklimat apa semua..bebudak terus masuk kelas..aku dah pakai kemeja la bagai.ehh kejap ni sapa parents ni..hhee..Maryam menten cool je..ok good girls dek!!

Tinggalkan Maryam and had sarapan dekat Warisan kut..nasi lemak dia not bad jugak la..!!Pastu Uncle Ly ajak berjalan pulak..ok,tapi part jalan kaki tu yg macam MALASnya..hahah so pergi dekat Tasik yang ada ikan tu..rendam kaki bagi yang jakun macam i..hahah,pastu bagi fish makan waffle ko..hehhh!!

Naik pulak Menara Pandang Jauh....!!motip? dahla panjat tangga bertingkek laie..hahah penat lah..Pastu balik rumah,mentara pukul 11.30..then,shoot ambik Maryam and hantar i kat Erl Putrajaya!!Beli tiket sampai Keyel Central..Salam salam pastu bye bye Putrajaya!!hhahah

Sampai Keyel Central,tiket pukul 3 petang pulak..so i online kejap kat cc,pastu solat jamak and makan Kfc..ramai pula peminta derma yang kacak so i bagi jelah apa yang i ade kan..ehh,i mean duit ok..jangan pikir menda lain

Naik tren,lelap lelap ayam,sekali bukak mata nampak Kakak dia..hahaha muka mcm kenal,tudung macam kenal..tapi abaikan dia..Sampai Kampar baru perasaan,tu memang Kakak dia..ada gambar dalam Whattap..haha matiklah simpan gambar dia dalam whattap..puihhh !! Dah Byee!!



Yang Baru Bercuti Sakan
Atynaz


No comments:

Post a Comment