Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Sunday, January 25, 2015

Sundate in Teluk Intan #EwalAf

Hello mello,pheww haha kembali bersiaran daripada rumah dengan penuh jayanya .. walhalkan i punya malas tu dah tahap rasa nak menaip pakai kaki hahahha ..!! ok cerita kita pada harini adalah lepaking ( Read : Teman Yana cari seluar sobona eh hahah ) kat Teluk Intan ..

Plan asal i dengan Ekyn nak gi Kampar isi UPU tu haa..sekalinya Yana tuntut hutang pulak..so i cadangla nak pegi umah dia pukul 1.30 la..whattap Ekyn sumer sebab dia pun hutang Yana kan hahaha...kata Ekyn,Yana nak datang umah dia collect duit..so i pun cakapla i nanti just hantar duit tu umah Ekyn and tapayah la pi lajak umah Yana..Ekyn dah eksaited nak pegi Kampar..kata dia moto elok semua..ok lah..sekali datang abang dia.Motor tadek roadtax dik..hahahah chooii..!!

And sedang elok pulak Yana ajak pegi Ti..haha..so dalam 2.15 camtu i sampai depan umah Ekyn nak ambek dia...!!ok lupa,dia kena hantar Acu dia pegi simpang kubor empat sebab Acu dia nak balik Ipoh naik bas...so merasalah i sembang dengan Opah Ekyn..haaa kau,i dapat sendiri pengesahan daripada Opah bahawasanya Ekyn ni memang tak de sopan santun sket terutama kalau dapat ketawa..hahahah ampunlah kakak Ekyn oiiii!!

Lepastu shoot tengok Acu dia dah naik bas ke belum..ok belum..i ni dok sebut sebut pasal Cikgu Khaidir..sekali elok dia lalu..hahah kebetulan..tak lama lepastu Cik Lin pulak lalu..wah hari Cikgu Bm sedunia ke hape harini hahaha..tak lama bas sampai..!! settle hal Acu dia,kitorang shoot pegi rumah Yana..

Lagi skit nak sampai rumah Yana,boleh Qausar buat hal..tayar kempis sekempisnya...eee bawak Ekyn la berat ni..ehhh hahah Sorry lagi Kak Ekyn weyh..so pegi Pam pun tak jalan..i decide i balik ambik Rayyan..Qausar ko tinggal..hahah sengall!! lepas isi Rayyan dengan minyak semua..shoot pegi Ti..!!

Otw tu langit macam mendung..i tak sedap hati..tapi Yana redah je.Syukur Rahmat tak hujan..so dalam 4 lebih sampai Sogo The Store..teman Yana beli seluar..ini lagi masalah..beli seluar kemain lama,,i dengan Ekyn dah lapar..cecey hahah...so dalam 5 lebih baru keluar The Store..

Shoot pegi Mastan Ghani Lama sebab nak bungkus mi rebus Opah Ekyn kirim..punyala berpusing pusing cari...haha mujurla i ni apak Orang Ti..so i boleh la agak.. (Read : Itupun setelah 3 kali salah simpang,haha bodo) So,sampai Mastan Ghani.i tanya nak makan sini ke depan MCTI..Both kata depan MCTI..oklah..bungkus-bungkus semua..gerak pegi food court depan MCTI,Ekyn nak makan Sotong Kangkung..

So berjalanlah pegi cari sotong kangkung,sekalinya nampak Ekyn dengan Yana berbisik bisik..pebende la deme ni..AYam AYam..sekali dah duduk rupanya Ewal Af ada menjamu selera dengan family dia  kut kat situ..haha memula rileks lagi kitorang bedal sotong kangkung..sekali lama tu Ekyn cam menggeletis nak selfie,tapi dia malu..haha bongok kau..ee i pun offer la kan nak pegi tanya boleh ke selfie sama..ada 10 kali kitorang bangun duduk pasal nak pergi idak.Ekyn la,yang Yana tak habis habis dengan Shukri Yahya Asam Pedas Untuk Dia tu..kali ke-11 i bengang dengan Ekyn..i jalan straight tuju Abang Ewal tu,sambil Ekyn kedek kedek kontrol ayu kat belakang..puihh hahahah!!!

"Abang,sorry ganggu,KAKAK saya nak selfie dengan abang" kata i sambil tunjuk arah Ekyn..hahah lepastu kau rasa..i yang tolong ni dapat sedas selfie je...Ekyn 3 das kau,syok sendiri betul..heee ..Yang Yana pulak,eh tau tau dah ada sebelah Bro Ewal tu..ek eleh kau bukan peminat Shukri Yahya ke..haha blah la kau Yana..ngeeeee!!! so,lepastu adala 2-3 orang selfie dengan Bro Ewal..

Motip i panggil Ekyn Kakak,meh nak cerita..memula masa kat Bp achi tu tanya "ni adik u ke" kat Ekyn..opkos i bangga sebab i memang muda..muahaha.!!!lepastu kat The Store aso tu tanya "ni adik u ke" wahh 2 kali ok..tapi kat Yana..mihmih terima kasih KAKAK...hahahahhaa!!! deng deng deng!!

Settle semua urusan,shoot balik..ok ada singgah beli sim kejap..lepastu hantar Ekyn balik..Yana buat lawak..kata dia kat trafic light " ok,cepat kin,ko naik motor amir," gila ka.Trafic light Mambang boleh ahh swipe sebab lama skek..ini Trafic light Ayo Kunin tu..tak sempat ko Swipe Ekyn atas moto aku,lempeng jadinya budak tu kang..hahha Teringat i bila kitorang Swipe Manja dengan Ekyn masa hang out Rabu tu hari..hahahaha..Ok la byeee!!


 Yang Kesana Kemari Tak Berduit
Atynaz

Saturday, January 24, 2015

Selamat Hari Lahir Ain Z !!

Hello mello ,dear Memok @ Ain Z .. Happy Birthday yang ke 180 anakanda oiii, hahaha rindu pulak dekat kau ...!!!!

Kita start kenal bila i masuk 4 Pa tau,i still teringat lagi hari first i dkat Smkak sebab kau la orang pertama yang i  tengok..hahaha tapi masatu kita tak rapat pun kan...!! hahah btw  thanks untuk dua tahun berharga tu..!!

Macam macam kita buat,rombongan KT,kem ict,tengok wayang,raya,lata,ambik lesen,lepak mamak,makan kat kantin,isi minyak lepastu merayap semata nak masuk addmath lambat,kesana kemari,lepak depan pondok gosip..tudung terbang masa otw nak pegi lata..hahah apa lagi? aku merajuk kau pujuk..macam macam lah..btw thanks sebab faham i beb..!!! ada rezeki kita jumpa tau :D

Semoga jadi anak yang solehah,kawan yang baik,adik yang baik,cemerlang dalam segala bidang yang kau ambik lepas ni,i doakan kau sentiasa berjaya .. jangan simpan apa apa dalam hati tau..biasalah i kan kaki meroyan.. #gesekhidung


Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir Memok
Selamat Hari Lahir...


Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Memok
Allah selamatkan kamu.. 




Yang Wish
Atynaz
 



Thursday, January 22, 2015

Hangout Rabu Khamis ^-^

entri panjang lebar ok :

Hello mello,kalau ikut kepala i memang i dah ting tong ok..kelmarin i tidur pukul 5 pastu bangun pukul 9..harini pun sama..haihh!! sakit kepala ok..!! rasa mcm mabuk je bohong dia ni hahaha ..Minggu ni banyak keluar kut..First hari Selasa bila i  Lepak dengan Ani lepastu semalam i keluar lagi dengan Mak Mon,Dyla Manja,Ekyn,Yana dan i la..ok ada jugak selit Soleha kat situ..!! pastu harini pun i keluar lagi..depa semua pakat dok kata,i manjang kuar sebab i banyak duit..kwaja..!! i duit pun bercatu catu..hehehe!! ok dah merapu,jom masuk gelanggang :P

Hari Rabu
Plan asal nak main laser tag..ok lah semua setuju..i janji dengan Mak Mon pukul 9.30 dekat Kampar..so sampai Kampar tetiba Mak Mon ajak tengok Vila Nabila pukul 12..sedangkan masa tu baru 10 lebih..hahahah..i ok je walaupun i dah tengok dengan Ani semalam..!! lepas beli tiket semua,lepak bawah Target makan-makan and terus shoot pergi wayang..!!

Dalam 1.30 camtu Manja dengan Sara sampai,Mak Mon dan nak balik sebab ade hal..!!sempat lepak kejap dekat "pentas" kata Manja..hehhe jumpa Soleha sebab dia nak pegi Ipoh keje sana and solat. Zohor.lepastu Wechato Ekyn..ni lagi satu kejap pegi kejap idak..Yana jangan tanyalah..manjang tak jawab..berasap je i semalam..!! ahahhaha

Lepastu Ekyn gtau suruh tunggu Oldtown..gaya macam dah sampai tau..!! ngeee!! so lepas Mak Mon dengan Soleha dah gerak..i naik Qausar and Sara dengan Manja naik teksi pegi Oldtown..Sekalinya Ekyn dengan Yana tak sampai lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!! hahaha sabar jelah...pastu order makanan semua,share sikit sorang..dalam 20 minit kemdian dua orang makhluk ni sampai..Yang Yana gaduh pasal tempat duduk dengan i..Ekyn pulak ditepuknya Sara..sambil berkata aku rindu ko..tersedak minah tu....!! Manja kau jangan cerita,dia Who Care manjang..so total damaged dekat Oldtown Rm60 something la..!!

Laser tag kensel,penyudahnya i ajak Ekyn and Manja pegi Kk boxing...kita pekena lagu sebarang dua..kekekeke..Yana dengan Sara meronda sebab depa tak mau masuk Kk boxing tu..!!so total loss Rm 48 something la..tapi puas la 3 jam kat situ...sampaikan Manja yang konon nak balik 5.30 tu pun terjebak sama balik lambat...serius memang lepas semuanya..menjerit menyanyi melalak..paling tak tahan nyanyi lagu Beribu Sesalan .. Ekyn jadi Shila i jadik Ning and Manja jadi Jaclyn..feeling habis kau...mujur bilik tu kalis bunyi..hahah lepastu balik rumah..habis suara..hahha



Khamis
Pagi tadi sharp pukul 9 i bangun gitu gini gitu gini 9.30 kata Yana..sekalinya lewat 10 minit jugakk..Yana kannn!! haha geram je i tau..then kitorang bertiga shoot pegi Tapah Road teman Yana pergi cari kerja..lepastu memasing kebulur..hahaha

Then singgah Bsn beli no pin Upu,lepastu i cakap dkt Ekyn nak belanja Yana cake sempena Bday Liyana so kira belated la ni...haha..Yang bestnya Yana blur je..dah bagi hint hint pun macam tak tau je..ngek la Yana ni..hahaha..So depa gerak Kfc and i berpusing cari kedai kek..mujur jumpa..hahaha

So,masuk Kfc lepastu berpura pura tertinggal kunci kat motor . Time Yana dengan Ekyn dah naik i setup cake dalam pinggan pastu naik atas ..ok Yana Happy Birthday..blushing dan tak sangka dia..hahaha

Kitorang lepak bebetul tempat duduk masa kitorang celebrate birthday Intan balik dari Uitm tahun lepas...sebab aku rindu Intan la gila...hahah..makan makan buat video semua..balikk lahh..hahaha





Yang Keluar Huru Hara
Atynaz


Wednesday, January 21, 2015

Review Filem Vila Nabila

Hello mello,hahaha seperti yang tertera kat tajuk atas tu lekas baca kuat kuat i akan ceritakan LIKE and DISLIKE pasal filem Vila Nabila ni..hahah btw i dah tengok Vila Nabila twice..semalam dengan Ani and pagi tadi dengan Mak Mon..muahahahahaha..

Untuk pengetahuan Vila Nabila ni kat Johor and jadi fofular lepas kejadian sorang remaja hilang tanpa dapat dikesan lepas masuk dalam Vila ni..rupanya dia tidur rumah kawan..boleh gitu? hahah sukahati kaulah..ngeeee!!!

Ada banyak version pasal kewujudan Vila ni..ada yang kata sorang budak nama Nabila kena tanam dalam dinding Vila tu,Vila tu milik sorang Saudagar Cina,sekeluarga mati kena bunuh dan banyak lagi rumours tentang Vila tu..hahaha..Ok cukup pasal sejarah..meh na cerita LIKE and DISLIKE pulak!!

LIKE
Sebab berjaya buat aku yang tengok balik tab (kali pertama ) and balik bekas popcorn (kali kedua) menjerit walaupun hanya dengar sound je..ngeee..ngeri siak..rasa macam perghh!! itu je..hahaha

DISLIKE
Agak slow pada permulaan cerita,i mean lambat panas movie ni.I ingat ada banyak scene hantu..rupanya tak sampai 8 kali je i jerit..hahahah..!!itupun pada pertengahan cerita nak sampai hujung..yang lain macam bla-bla..dia bagitau informasi..

Durasi filem ni 1 jam 30 minit..rating ikhlas dari i 5/10 aje..Ani and Mak Mon pulak bagi 6/10..itupun sebab efek seram je..hahah..btw ramai tanya BEST KE? i jawab " pernah tengok Highland Tower..macam tu lah cerita dia" walhalkan i Highland Tower tu tengok pun tapenah..hahaha ngekk!! Dah byeee hahaha



Yang Review
Atynaz

Tuesday, January 20, 2015

Teusdate dengan Ani ...

Hello mello,perghh penat gila harini macamkan kau angkat balak je kan..hahaha sehari suntuk berjalan dengan Ani...hahaha weyh tak sngka ok i akan jumpa Ani harini xD..meh nak citer sket ya :P

Entah macam mana,boleh pulak terjanji nak keluar dengan Ani..walhalkan dia ada kat Ipoh kot..celah mana pulak kan i nak pergi Ipoh..tapikan bukan ke Apak kerja kat Ipoh..haha bongok,apa lgi merempat la i tumpang Apak pegi Ipoh..

Sampai Ipoh,Apak suruh i sarapan and dia masuk kerja..pastu sangap i nak menyampaikan pukul 10 pagi tu...so,marilah mentido kan diri...sekalinya sebab panas,terbangun pulak.haish..mujurlah tak lama pastu pukul 10 pun sampai..muahahaha

Shoot terus pegi Aeon KC, Apak drop i kat situ..pfft jam baru pukul 10 lebih..Call Ani semer,pastu dia kata Ok set beli tiket Villa Nabila pukul 1.15..ok,i pergilah beli tiket Couple seat..silapnya row paling atas sekali..so ,kitorangkan kontot..memang tak feel lah kan..pindah Couple seat row bawah..lama jugak duk situ..tertiba orang belakang tegur,ini seat kami..sebab tegur?depa pun tak nampak..muahaha..pastu i ajak Ani pindah seat sebelah sambil berkata Tawakkal je kalau kena pindah belakang balik ya..Ok je kekal sampai habis..hehehehe..Btw part Villa Nabila i sentuh esok.. hee

Sebelum Ani sampai tu ,i lepak Popular..lepastu Ani call i cakap dia dah otw.i pun konfiden cakap i dekat MPH...pastu kali kedua dia call i tekan MPH tu lagi..sekalinya Pak Guard tegur..MPH sana ni POPULAR..makk malunya aku masa tu..rasa macam nak benam kepala dalam tanah..konfiden kau MPH,sekalinya POPULAR..apak la maluuuuu!!!

Lunch dekat Johnny's..ini lagi kelakar,i order Nasi dengan Ayam panggang..datang Ani dia bolehkan pulak pergi order Kueh tiaw sup..pastu kata dia,dia tak suka bau sup tu..so swipe dengan plate i...Ani ani,kau memangkan...gatal tau..tak memasal aku kena habiskan keuh tiaw sup dia..dan dia dengan selamba badak habiskan nasi aku...

Kakak si Ani ni namanya Nabila,so i usik la..untung la kakak kau ada Villa sendiri..pastu boleh dia pegi call marah bapak dia pesal buatkan kakak dia je villa..yang bapak dia pulak kata,sikit-sikit duluah kang semua semput aku nak membuatnya...heeeeeeeeeeee..!!

Makan dan wayang dah,lepastu solat..sesi Karoke time..feeling habis kau..hahah tak de cover dah..ngeee sumbang pun sumbang la kan..haha pastu Ani tuju lagi Kau Aku by Aizat untuk i..i balas pulak dengan Nilai Cintamu by Sudirman..boleh pula dia menangis kat situ..haha lepastu lagu Saleem la Amy Mastura la Safura la..heee paling best lagu Chow Kit road and Cinta..punyalah melalak..habis suara..

Then ambik gambar kat rooftop and balik la..hahah penat oke dari pagi sampai ke petang...ngeee thanks Ani Cik Ton sebab sudi lepak dengan i :D



Yang Melepak
Atynaz

Monday, January 19, 2015

Sanah Helwah Liyana ^_^

Hello mello, Dear Kak Liliyanadey @ Kak Psaiko hati perut perasaan!! Happy Birthday yang ke 180 kak..!!!

I pun tatau la macammana i boleh kenal kau kak,rasanya dari beli biskut raya Tart Epal tu,pegi Uitm Tapah Road,merayap ke Econsave,Giant,Oldtown, makan kat Sushi King,Raya sama-sama, cari kerja and semualahh!!Tak sangka dowh kita boleh kenal dan duduk bersembang..!!pada i kau garang sangat kak!! tapi hati kau baik punya..itu i tahu..hehehe

Semoga jadi anak yang soleh,kawan yang baikadik yang baik,cemerlang dalam segala bidang yang kau akan ambik lepas ni..i doakan kau sentiasa berjaya..jangan simpan apa-apa dalam hati tau..biasalah i kan kaki meroyan..haha..#gosokhidung 


Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir  Yana
Selamat Hari Lahir...


Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Yana
Allah selamatkan kamu.. 
 

Pesanan PENAJA : Bila nak man Laser Tag  nie??? hahaha

 Yang Wish 
Atynaz

Wednesday, January 14, 2015

#Arahselatan Putrajaya

Hello mello,hee sekarang baru ada mood skek nak update.. So lets update,kang kalau bertanguh maunya cerita Putrajaya ni ditulis tahun 2016 pulak kang...hahaha,btw ni adalah sambungan entri Arahselatan i ya..hahah ok jom!!

So lepas tapau lauk tu, Uncle Ly merangkap encik suami kepada Auntie Arie pun join lunch..mbahaha dah rumah dia takkan la dia tak balik lunch..lagipun opis beliau dekat je,bak kata Auntie Arie,jalan kaki pun sampai..!!walhalkan jauhhh gila i rasa..hahah pemalas memang camtu..!!

Pastu i lupa apa yang terjadi,hahah boleh gitu..ehh sukahatilah kan..so,i pakkal cerita jelah apa yang i ingat..hahah!!nilah akibat malas..heee!!So,lepastu kitorang pergi Kuliah dengan Jenderam kut..Alah Yayasan Al Jenderami namanya..korang nak tau info lanjut boleh google sendiri..i pegi sana belajar sambil ngasuh Adib dengan Maryam..haha kelaskan..!!eh,ni i ok..#gesekhidung

Lagi,i dah rasmi ioi Mall Putrajaya twice..!!pertama kalinya,masa teman Auntie Arie buat spek mata..pastu kali kedua i pun terjebak buat spek mata juga..maklumlah bingkai cuma singgit sebab promosi..campur cermin jadi Rm100..ok murah!!so lets buat baru..hahhaha,walhlakan cermin mata lama elok lagi!!deng betul

Ok,ioi Mall ni juga ada skating dengan taman tema..ye,i jangan kata masuk,pijak pun tak..jenguk tu adalah..hehhh rasa macam nak nangis..!!penyudahnya aku pergi Daiso jugakk!!ngek la..!!hahahah punya luas ioi tu,Daiso je..heeee!!!

Then,aktiviti bebas selama 1 jam..mbahahha gitu gini gitu gini dah pkl 5.30..sempat pegi Pullman,Taman Beijing dan Menara apa ntah!!hahahah kalau ikut i,i lagi suka tidur..malasnya nak berjalan..!!ngek kan!heee

Teman Auntie Arie dengan Autie Fiza  pegi tengok kain,pastu ambek ubat Atok i dekat Auntie Fifa and dengan dia dia sekali terjebak pegi ioi...hahahaha..tu kata Dua kali pergi  ioi asyik masuk Dais je..hehh!!

Last day,hari Isnin..!! Hari persekolahan tadika pertama Maryam!!hoih,i pulak yang semangat nak ikut..melebih kan!!hahah sekalinya,tadek taklimat apa semua..bebudak terus masuk kelas..aku dah pakai kemeja la bagai.ehh kejap ni sapa parents ni..hhee..Maryam menten cool je..ok good girls dek!!

Tinggalkan Maryam and had sarapan dekat Warisan kut..nasi lemak dia not bad jugak la..!!Pastu Uncle Ly ajak berjalan pulak..ok,tapi part jalan kaki tu yg macam MALASnya..hahah so pergi dekat Tasik yang ada ikan tu..rendam kaki bagi yang jakun macam i..hahah,pastu bagi fish makan waffle ko..hehhh!!

Naik pulak Menara Pandang Jauh....!!motip? dahla panjat tangga bertingkek laie..hahah penat lah..Pastu balik rumah,mentara pukul 11.30..then,shoot ambik Maryam and hantar i kat Erl Putrajaya!!Beli tiket sampai Keyel Central..Salam salam pastu bye bye Putrajaya!!hhahah

Sampai Keyel Central,tiket pukul 3 petang pulak..so i online kejap kat cc,pastu solat jamak and makan Kfc..ramai pula peminta derma yang kacak so i bagi jelah apa yang i ade kan..ehh,i mean duit ok..jangan pikir menda lain

Naik tren,lelap lelap ayam,sekali bukak mata nampak Kakak dia..hahaha muka mcm kenal,tudung macam kenal..tapi abaikan dia..Sampai Kampar baru perasaan,tu memang Kakak dia..ada gambar dalam Whattap..haha matiklah simpan gambar dia dalam whattap..puihhh !! Dah Byee!!



Yang Baru Bercuti Sakan
Atynaz


Tuesday, January 13, 2015

Misi Cari Kerja ii & Oldtown White Coffee

Hello mello,disebabkan rasa malas yang memang malas dan berpunca daripada kemalasan,semakin banyak entri tertangguh..!! sepatutnya semalam dah update entri pasal Putrajaya,tapi malas lah..ok skip part Putrajaya dulu,esok i janji i cerita ok :D

Cari Kerja i  
Dah tak kerja dah..!

Ok sebenarnya kan i pun tatau macammana i boleh terjanji dengan Kak Liliyana untuk pergi cari kerja,hahhahah..So,dalam 11 lebih tadi i gerak pergi Air Kuning,pastu tunggu Kak Lili ambek ManishaR,then shoot pergi Tapah Road,motip pegi Tapah Road..CARI KERJA..hahah kebas montot i ok,dahla jauh,sekali sampai sampai,sorry under 18 tak diterima..WHAT? hahaha tipu,kitorang ok je :P pastu blah..!!

Then singgah kilang kepek ,mintak kerja..tapi Boss keluar,ok isi borang apa semua pastu blah..Shoot terus pergi Bandar Baru,try Secret Recipe and Oldtown..semua penuh!!!hehhh,susahnya cari keja kan..!!Pastu i balik sebab hantar adik i pegi sekolah agama,dalam 2 lebih i patah balik Kampar,Kak Lili dengan Manishar tunggu kat Giant..Motip pegi Giant,beli setokin..hahahahhaha

Gerak pegi Econsave,menjakun kejap..Sengkuang cina dikatanya bawang..hahaha i memang tak tahu mende tu sengkuang cina,Kak Lili kata bawang,ManishaR je yg kata sengkuang tapi cinanya ilang,paham tak? ok tak paham sudah..hahaha

Pastu,singgah Oldtown sebab nak makan Assam Laksa,sekalinya terorder menda alah ni sebab i tak makan segala mala jenis mee,meehon ni..makaroni je yang i boleh accept..ceh..!! btw ini semua pengaruh Kak Pilla tau


White Curry Macaroni - from RM8.90
Sumber : KasihAleeya.blogspot.com
 
Haha itupun share tiga ok,penyudahnya ManishaR yang habiskan..Kata Kak Lili,ini pun tak habis,lagi nak order semangkuk sorang..hahahah!! i pulak cakap kalau ManishaR tiga mangkuk boleh habis..!!hahaha..Btw semua setuju kuah dia sedap!! Sembang-sembang pasal sambung belajar semua,makan dahla semangkuk kongsi bertiga,lepak macam order banyak je..hahahah!!

Last sekali pergi survey laser tag,mengah i naik turun tangga!! haha yang Manishar lagi over,kan main laser,haruslah tempat tu gelap gulita..i pun nyaris terlanggar dinding..bahaha bingai..!! Disuruhnya i jangan pergi jejauh takut sesat..haha dah survey semua,lets balik rumah..penat ye,kenyang pun ya..!! dah byeeee!!



Yang Cari Kerja Lagi 
Atynaz

Wednesday, January 7, 2015

#Arahselatan

Hello mello,pergh tajuk macamkan gempak je..walhalkan pegi Keyel je pun..hahaha well biasalah i kan Ong kampung.com skek :P so biarlah #libaskuku muahahahaha

Sebenarnya tak planned pun nak gi memana sebab ingat kena kerja.Rupanya dah kena berhenti pula.so apa lagi mari panjangkan langkah ke Keyel..muahahaha!!So semalam i beli tiket Ets pastu terus pegi Keyel..!! Bertolak around 4.30 pm dan sampai lebih kurang 6.45 pm!

Sampai-sampai je i solat jamak dulu,pastu round-round dekat Keyel Central tu cari makan..pergh semua fancy fancy..so lastly i pegi makan The Chiken Rice shop aje..!! Then solat jamak lagi alang-alang dah maghrib kan..phewww berjenis i tunggu Aunty Fifa i..hahaha

Then gerak pegi rumah Aunty Fifa,plan asal i nak pergi Times Square.tapi dah Aunty Fifa dok berzikir kata tak best,so plan kensel..pfft so,singgah beli barang skek kat Sogo,pastu balik la rumah Aunty Fifa and menyempat lagi tengok Taare Zamen Par..hahaha..

Itu cerita semalam,now i ada dekat Putrajaya..wehuuuu!!..Pagi eh no so pagi la,lebih kurang pukul 11 i gerak gi Putrajaya rumah Aunty Arie i..!! Naik teksi..ok chill chill.haha pastu ambik Erl pegi Putrajaya..perggh Erl tu last transit Klia..i pulak dah konfius..haha ongkampung kan..so dah sampai Putrajaya,i sempat tanya Pramugari tu,ni Putrajaya eh..beliau jawab ye..cecepat i turun.mengkalau tidak sampai Klia kut..muahaha

Then Aunty Arie ambik kat Stesen Erl,tapau lauk skek,pastu balik lunch..!!Kesimpulannya ong Keyel semua suka TANGGA..pfft berjenis aku nak naik tangga..dah la tinggi..bortingkek tingkek kato urang nogori..Ohya i maybe stay sampai Isnin kut ^_^..


Yang Bercuti Dari Duka
Atynaz


Sunday, January 4, 2015

Kembali Tanam Anggur ...

Hello mello, rasanya belum terlambatkan untuk i ucapkan selamat tahun baru 2015 , salam Maulidur Rasul 1436 Hijrah dan semualah..apapun selamat tahun baru guys :D Ok aci melalut, fokus please..!!

Pengalaman mematangkan Usia..oh yeaahhh!! hahahha

Secara rasminya i baru diberhentikan kerja just 15 minit tadi..haha simple je..Boss anta sms kata ala ala ginilah " saya dah jumpa tukang masak baru, maaf awak terpaksa saya berhentikan " lebih-lebih kurang gitulah..Hahahha ok..eehh kejap BERHENTI KERJA..wait..!!aaaa eee uuu..pfftt!!

Dan i pun rujuk dkt Apak sebab kalau Mummy i tahu ni...pfft hahah entahlah biar la Apak slow talk..i tadek mood..ecewahhh!! pastukan nak balas tadek kedit..terpaksalah whattap..haihh nasib nasib!!

So berakhirlah journey i sebagai tukang basuh pinggan,cawan,potong sayur,setup nasi lemak bla-bla..haish susah jugak perasaan diberhentikan ni..hahaha bongok betul..apapun life must move on..anggap ini satu pengalaman..hahah..oh btw i kerja situ adalah dalam 10 ke 11 har kut..muahaha i tak ingatlah.

Now i dah avaible,sapa ada kerja kosong bgtau la..hahah baru berangan nak beli macam-2 dengan duit gaji..tapi dah jadi canggini..ok lets pasrah..ada Hikmah tu..huhuu dah byee

P/s ada kaitan ke anggur dengan i yang menganggur?? hahaha entahla..!

Yang Tahan Diri
Atynaz