Thursday, December 31, 2015

Salam Khamis 151212


Hello mello , Assalamualaikum buat pembaca , haha pembaca lah sangatkan !! Ok biarkan isu pembaca ini berlegar dalam kepala empunya blog ini sendiri . Tak salah kan i nak berangan ada ghamai blog reader * lalalalalala :P

Baiklah bersempena hari terakhir di Tahun 2015 ini , i nak minta maaf dengan awak awak semua . I tahu i banyak dosa . ! t_t . Diam tak diam, dah habis 2015 .. Pfft pantasnya masa berlalu dan bermakna semakin dekatlah kita dengan kiamat kan haaa !! #tiba tiba haha !

I nak minta maaf , ampun juga kaki dan tangan ,er kad kredit pung boleh la sekali lagi . Banyak kenangan tahun 2015 yang tak boleh i lupakan .Ada yang manis , kelat , masin , pahit bercampur aduk .. Ehh macam rancangan masak-masak pulak , haha ..

Thanks la awak semua sebab sudi mewarnai dunia i tahun ini .. Hug ketat-ketat (hug perempuan bukan muhrim haram tau) hahaha..Thanks sesangat..I hargai usaha awak awak semua. :D I SAYANG AWAK_AWAK SEMUA tau..huu

Banyak benda yang berlaku tahun 2015 ni , pemergian arwah Atok secara mengejut :'( , i naik sem 2 walaupun i sendiri tak percaya i naik sem 2  , masuk kelas kitchen , serving apa semua .. Paling nyata i dah semakin malasssssssssssssss nak menulis .. Mbahahahahahah .. Dikenangkan balik rasa sebak pulak .. Ermmm!! Apapun hidup mesti diteruskan , semoga berjaya korang ..Doakan i jugak tau ! Amin  :)

I yg gemok sedang memakan Prosperity burger
 dengan harapan hidup tahun depan lebih prosper kekdahnya !!
 
Yang Ucap Sayonara
Atynaz

Thursday, December 17, 2015

Polilife Sem 2

Hello mello , apa khabar awak semua ? terasa macam lama sangat tak berceloteh kat sini :P macamlah ada orang baca kan hehehe .. 

Bukan apa , senjak naik sem 2 ni makin malas  busy kekdahnya .. Sedar tak sedar tahun 2015 pun dah nak abis next week kan  tiba tiba  je mention tahun :P .. I pun dah nak masuk sem 3 tahun depan .. wuhh tuanya rasa .!

Ok dah nak cerita pasal sem 2 pulak .. Beza dengan sem 1 , sem 2 banyak praktikal .. kena masuk kitchen + jadi waiter F&B bagai tu .. Wuuu , dengar mcm best tapi dia punya penat tu rasa mcm nak makan orang , Nak pulak dah biasa masa sem 1 pergi kelas pukul 8 balik pukul 5 .. Masuk sem 2  dengan kokunya , kitchen , serving .. terkejutan budaya la jugak sekejap.. hahaha

Btw untuk sem 2 ni i join kelab memanah .. itu je mampu .. Lagi nak cerita apa eh ? Ok la lanje lanje gambar i sket :P

Waiter to be 
Pertama kali masak pancake

Yang Tak Sabar Nak Grad
Atynaz

Monday, November 16, 2015

Terima kasih pada yang WISH :D

Hello mello,yeay i dah genap 18 tahun semalam..(read : masa i tulis entri ni maknanyakan i dah 18 tahun sehari lah ye..gosok hidung haha)..so,entri ni i uppkan untuk insan-insan yang sudi wish birthday i semalam :D sebab tak ramai i (read : sedih sangat haha ngoi) buat update..wahahah THANKS AWAK :D
Asyik wish birthday orang je kan..meh close up skit sapa yang sudi wish birthday i pulak kan haha!!

Wish Dari Fb -
Sis Zyra Safiya
Bro Udie Joe
Sis Rohaidah Aida Adia
Bro Naim Tamdjis
Pengetua Tn.Hj Sani
Sis Sailu Priya
Sis Syasya Bellyna
Sis Ashikin Zain
Sis Ainun Nur
Sis Ninie Othman
Kak Lala
Sis Najihah Azmi
Bro Syazwan Norhalik
Sis Kitty Sevilla
Sis Suzani Nazir
Sis Anis Aimi
Deckyln
Bro Azrul Azizi
Hayyuni
Kak Lia Yunus
Sis Naurah
Kak Fyka
Bro Eiqbal
Sis Syaida Ilmuna
Sis Alang Ana
Sir Shuhaimi
Bro Izarul
Sis Lovely Baiti
Bro Shinosuke Shaznil
Apak :P
Mama Regina
Sis Ika Ryka
Sis Ebriza
Aunty Sally

Fb Comment / Messengers
Lan
Bro Saidee
Kak Rashiela
Sis Maria Kajiwa
Sis Iris Firman
Tok Ngah
Sis Adila Hassan
Wish Dari Whattap :)
Mummy
Mya Auni
Sis Tasya
Sis Aimi
Ain Jue
Intan
Kak Lala
Ninish
Apit
Ain Z
Yatie
Bieyla
Emma

Wish Dari Ig :
Yas
Yatiee
Nureen
Farah
Wish Dari Sms pakej Call :
Kuno

Wish dari mulut:
Mak Ani

Nway thanks again sebab wish :D #terasadirikubegituberharga tau haha!!
Yang Tua Berterima Kasih :)
Atynaz @ Darah Manis
p/s kalau ada yang wish tapi i tak mention,thanks a lot awok..ingat lagi ke i ni haha..sayang ketat-ketat !!

I am Officially 8teen !

Hello mello , alkisahnya entah kenapa kan semenjak dua menjak ni mood menulis i adalah kelaut ! Padahalkan stok cerita bertimbun-timbun , asal bukak blog , taip padam taip padam terbukak facebook pulak tu.. Penyudahnya , satu cerita pun tak tulis hahahah .. -_-' .. Tapi harini kena start menulis balik sebab kau tu pelupa ..I know u kenduit babeh !!

Untuk makluman semua semua tu semualah ! I dah Officialy 18 years old today tepuk tangan untuk diri sendiri , aku pun tak sangka aku boleh survive hidup selama 18 tahun kan eh hahahah !! Memula tu kan , plan sambutan adalah dengan memendap dekat rumah sensorang -_- sebab semer busy .. nangis guling guling kesian dekat I kan ..

Ajak Ekyn pegi Ti ,dia kata dia nak pegi Ipoh uruskan hal Poli dia .. Redha lah kita !! Sekali tu dia Ws .. Ipoh kensel , moh la kita keluar !! Mengeji sangat , hahaha .. Sensiap semua , ambik Ain Z dengan Ani terus pegi sekolah .. Motip pegi sekolah , ambik sijil SPM .. settle semer , udah pukul 10 lebih .. Kensel pegi Ti aku nangis lagiiiiiiiiiiiiiii !! depa mengajak pi Kampar .. zazss layankan !!

Sampai Kampar , gaduh pulak lagi nak makan Wingzone ka Pizza (Read : sebab Ekyn ada kupon kan ) .. Akulatu nak makan Wingzone , kalah lagi .. Memergi lah ke Pizza hut tu .. aku nangis lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !! Makan makan semua .. settle hantar Ani , main dengan Cimik .. Hantar Ain Z pastu i last sekali !!

Tu je sambutan lah sangat birthday I .. Syukur rahmat la Ekyn , Ani , Ain Z ada  .. Kalau idok , memendap dekat rumah adalah plannnya .. Dah , meh i share gambar !!


Yang Celebrate Birthday
Atynaz @ Darah Manis

Sunday, September 27, 2015

Al fatihah Abah @ Embah Lanang

Aku tak tahulah nak mula cerita dari mana , rasa macam benda ni semua mimpi walaupun hakikatnya benda ni realiti .. Embah Lanang @ Abah kepada Apak dah kembali ke Rahmatullah pada hari Jumaat lepas bersamaan 25/9/15 bersamaan 11 Zulhijah 1436 Hijrah akibat kemalangan bertembung dengan sebuah Hilux di simpang rumah kami di kampung .. bawah ni aku sertakan link dari surat khabar Sinar Harian semalam ..



Pagi Jumaat tu , aku sekeluarga dah pun bergerak balik ke Temoh sebab kitorang beraya Haji di Kuantan dulu .. Perjalanan mcm biasalah .. ada few times kitorang stop ke tandas , jumpa M.ngah  and lunch .. 

Lepastu aku telefon Nenek , acah-acah mcm aku ni tak balik , Nenek dah risau , hahahha .. Comel je kan Nenek ni .. Ermm , then sampai Sungkai Nenek pulak telefon balik .. Aku mati mati ingat yang Nenek nak tanya kitorang dah sampai mana .. Rupanya , nak mengakhabarkan yang Embah Lanang aku jatuh .. 

Apak dah cuak lepastu start bawak kereta perlahan je , aku lagilah tapi aku rileks sebab Arwah pernah jatuh depan simpang nak masuk tu dan tak delah cedera yang teruk .. Drive punya drive sampai Tapah , Aunty Arie call .. " Perlahan lahan ya , Abah dah tak ada" .. Masatu , aku dah rasa mcm , Aunty ni tipu kan , apa main main mcm ni ... Aku ni balik nak jumpa Embah Lanang .. air mata dah macam empangan dah  t_t

Aku still tak percaya , sampai depan simpang rumah .. Ramai orang dah berkumpul .. Apak mcm terberhenti dekat simpang masuk rumah .. Aku capai selipar terus lari .. Nak kejutkan Arwah .. Dia tidur aje tu kan .. Tak lama pun aku dekat situ sebab nanti depa takut aku merempan kut , terus kena suruh balik rumah , lari balik rumah cari Nenek .. Tuhan ajelah yang tahu rasa nya masa tu .. macamkan mimpi .. semuanya sekelip mata ..

Then ikut P.jang aku pegi hospital ,  lepas Maghrib settle segala urusan di sepital .. Jenazah dibawak balik ke rumah sebab Aunty Fifa dgn P.lang aku tak sampai lagi dari Kl .. Rasa mcm dada ni sakit sangat masatu .. Sedihnya Tuhan aje yang tahu ..

Ramai orang melawat , Arwah kan masatu mukanya senyum aje bersih tak ada sebarang luka kecuali sikit dekat kepala dan kaki  .. Pulak tu masing masing yg datang semua kata , Arwah tak banyak salah .. Dia rajin seloroh seloroh , gurau gurau ..

Esoknya pukul 8 lebih dah dimandikan .. Aku , cousin , menantu dan anak sedara arwah yang pangku Arwah masa dimandikan .. Then kapankan apa semua ..Solat jenazah dekat rumah then sekali lagi solat jenazah dekat masjid pulak sebelum kebumi .. Dalam 10 lebih arwah selamat dikebumi ..

Alhamdulillah , segala urusan Arwah Allah permudahkan , cara meninggalnya senang  dan urusannya pun cepat aje .. Lancar kata orang .. Apapun kita yang hidup ni kena redha la dengan ketentuanNya kerana kematian itu adalah pasti kan .. Al Fatihah untuk Abah :(


P/s :
Terima kasih kepada yang dah Ws aku tanya khabar apa semua , kat Kampung tu tak de line.. Maaflah tak daya nak membalasnya .. Terima kasih sekali lagi ..




 

Sunday, September 6, 2015

Kronologi English Camp !

Hello mello , heheh semenjak masuk poli ni kan .. rajin pulak ikut program English ni .. padahalkan , dulu English i la entah apa apa .. hahha .. ! memula Kronolgi Debate English 2015 
lepastu joined pulak English Camp .. kahkha homey angat !! dah kenapa comel tiba tiba ? haha ..

* cerita ni berlaku 2 minggu lepas and harini baru ranjin ranjin nak menaip !! haha kelaut !!

Alkisahnya bertolak la Jumaat petang , naik 2 bas !! akan tetapi i tanakk naik bas kut .. hahahah perangai sangat kan , abis tau tak trauma naik bas gila tak habis lagi :P .. asalnya nak tumpang si Saf dengan Laila , eh sekali kereta penuh .. ok la pasrah dah nak naik bas .. tertiba dapat idea .. Kak Aimi kan naik kereta .. makanya kita tumpang kereta dia yeahhh .. hehehe !! selesai satu
masalah dhonia yakni pemalas lipas nak naik bas :P

Pung pang pung pang , sampai tapah khemah yang sejengkal dinasour tu je dari Bandar Kuantan .. masa dekat Poli kemain panas membahang , sekali sampai guruh mendentum dentum .. tak jadi pasang khemah .. lelaki tidur dekat ASTAKA ..hahahahahahahahahahahahaha .. perempuan pulak dekat surau .. naseb la ada tikar surau .. terpaling paling sadisnyya i tak bawak bantal .. kohkoh , berbantal lengan la ceritanya .. dan selimut pinjam dari Laila .. naseb la dia kasi pinjam selimut kalau tak .. membeku ok !!

Sebabkan masa , banyak aktiviti terbabas :P haha yang pasti English Camp ni memang havoc .. haha i is very ketawa ketawa one .. dah la malas nak typing lebih lebih .. nah sepotong dua gambar ..

Ohya , balik aku tak naik bas pun .. Kak Aimi kasi tumpang .. mhahahahahahahaha !! dasar gedik mengada .. :P


Left to Right : Kak Mira , Dyana , Kak Alyaa , Kak Aimi , Miss Bazilah , Saf , Laila , Tasya , Kak Mina and Kak Jiha 
Bawah : Tuan Tanah , Izzul , Faris , Hanzalah 

Yang Konon pegi Camp
Atynaz





Sunday, August 23, 2015

Polilife !

Hello mello, semakin malas nak menulis ! pfft dimanakah keadilan dunia ini ? haha kau yang malas menulis kau salahkan dunia ! eh eh ! hahahha !

Sedia maklum i dah 2 bulan memendap dekat poli ni !! shut up , mcm mcm menda berlaku ! grr ! ada yang pahit ada yang maneh tahap potong kaki ! tapi pengalaman mematangkan hidup kan .. terus fefeling ustaz ustaz gituh !

So , now ada kelas Pengajian Malaysia ! kahkah ! Malasnya ! Pengajian Malaysia hari isnin ? Monday blues kut ! hmm !! hahah keji kan !

* entri minggu lepas pun boleh ! hantam

Yang Busy Sangatts
Atynaz


Wednesday, August 5, 2015

Kronologi English Debate 2015

Hello mello , hambek kau haha tajuk kemain ajet ajetnya !! Tapi seriusly , entah macamana i terjoin Englsh debate team !! bahaha asal dari 20 something sampaila tinggal berapa kerat bak kata Coach kitorang Abang Bobo tu .. cewah!!

So berlatih berlatih .. then the final word diambil !! i dengan Bro Azizi and Kak Alyaa dengan Laila !! Sebab condisen debate ni , 2 wakil Majlis Perwakilan Pelajar and 2 wakil student !! padahalkan ? hahaha !!

Hari Isnin pagi dalam 10 lebih gerak ke Mersing ! and just nice sampai around 2 pm .. apa lagi lets serbu Mamak la .. btw kitorang stay at Riverside Mersing ya .. dalam 2.30 pm cemtu gi daftar segala and malam pulak ada bengkel ..

Esoknya bertanding , fuyyo hahaha mcm tak percaya jekan .. I berdebate kut .. and for the first and second round kitorang duduk dekat rank 2th which is kalau convert akan jadi dalam 4 point la .. ahahahha .. Kak Alyaa dgn Laila 3th at first and 1th at second round .. perghhh !! hahah

Harini , entah kenapa tak dapat top 16 !! so nando la ... babai jela .. beria i siap tadi .. erhh haha dah dah nak belanja gambar !!

Kiri atas : Tuan Tanah, Diyana , Kak Jiha , Tasya , Laila , Kak Alyaa , Bro Azizi , Alif
Kiri bawah : Miss Sara , Miss Rabaiah , Bro Syazlan

Kiri tu Alia , pastu Miloi !
Bawah Jaide , Kak Ana dengan Sis Leen !
Yang Konon Debate 
Atynaz

Sunday, August 2, 2015

Bersiaran Dari Mersing..

Hello mello , selamat bulan Ogos .. maaflah kerana telah lama saya tidak menulis di sini .. bahahaha .. baku bukan ? ajet ajet sangat !!

Okey  now i dekat Mersing .. hahhaha English Debate konon kononnya !! padahal .. ok la nak g daftar .. lanje sikit gambar .. :P

Yang Memoyo
Atynaz

Friday, July 24, 2015

Jalan Raya pulak #divajalanjalan ..

Hello mello , mentang kentang si Ekyn tengah rajin memandu sekarang ni ( cewah memandu kau , skemanya bahasa ) apalah salahnya detu jadi supir kejap .. hahaha ..

Ini betul betul uplanned punya sebab kitorang dah Raya Sampai Pengsan dua hari sebelumnya .. So si Ekyn udah menggelupur kepenatan kekdahnya .. Lagipun Opah dia nak ajak beraya ke mana ntah .. Makanya i anggap plan nak gi umah Manja kensel .. tak la pulak aku mandi kan ..apa kes nak siap siap :P

Sekalinya tengah elok i menaip , boleh dia Ws ajak tibai jugak pegi umah Manja .. gasakla ko Ekyn .. siap siap , ambik Yana dengan Sara .. shoot umah Manja lelepak makan laksa la rendang la sambil berbincang perihal masa depan .. cewah !!

Sekalinya tu udah tersasar kau sampai ke Kampar , jumpa Aien Jue lagi , Intan dengan Yuni .. Punyalah lama tak balik Kampar ( Read : Sebulan kira lama oke ) habis dari Pentas pegi Minat , Pegi Giant pegi Tesco , Bsn la Lovely Choice la .. kahkah abadi betul !! 

Harini pegi Teluk Intan dengan Yana plus Sara pulak .. merempit sebab Ekyn dah malas sket nak memanduan berhemahnya .. muahahaha .. so i pun dah alang alang pegi Ti kan .. apa lagi makan Nasi kandar Krishnan;s la .. bahaha pastu bodek Yana dengan Sara jalan jalan umah Opah Opah dekat rumah sewa lama i di Padang Tembak  dulu .. 

Semayang Jumaat while Yana dengan Sara beli kasut .. Balik hujan !! pfft dahla helmet aku tak dek cermin .. bertakung rasanya air dalam mulut .. bahahah !! Sampai umah Ekyn , lenjun !! makan makan semua .. Yana ajak gi Umah Abang Aji .. pegi lah pegi .. settle kita balik .. puhh puhh !! hahah


Yang Jalan Jalan Raya
Atynaz 

Thursday, July 23, 2015

Catatan Ziarah Raya 21 & 22 / 7 / 15 #Divaraya

Hello mello,haha rasa macam dah lamaaaaaa gila tak menulis je nak menulis.. aklmaklum la busy belajar kan katanya .. padahal MALAS cakap MALAS  mujur la harini free nak hupdate sebab maklumla otak i ni taboleh simpan banyak benda dalam satu masa alasan hehe ..oh,oklah mari kembali ke topik asal..#beraya..bahaha !!

Cerita tahun lepas dekat sini !
Ziarah Raya 14
Ziarah Raya 14 ii 

Beza ziarah raya tahun ni dengan tahun lepas , tahun ni Uplanned punya .. siap siap terus jalan !! muahahah !! Kalau tahun lepas kemain siap merancang bagai nko .. tahun ni nando .. dengan tagline "Raya Sampai Pengsan" , dapatlah 7 ke 8 buah rumah dalam 2 hari ni ..

Route kami on petang Selasa : Rumah Atna > Rumah Naufal > Rumah Ani !

Petang Selasa tu i sajalah Ws si Naufal tanya detu balik Keyel bila .. Pkl 8 katanya .. chantek la !! nak singgah boleh ? hahah tapi tapi i  malas kut nak keluarkan dak Qausar nak merempit .. lagipun cantek muka nak gi umah detu sensorang .. hahah so terWs la Ekyn Kamal .. kentang detu dah ada lesen kereta kau .. laju je langkah detu .. anak buah Torento eh ke Sorento  Malaysia katanya .. elok pulak dia dah smpai Temoh dari Ipoh .. Jom aje katanya .. hahahah 

Ekyn ambik i , lepastu pegi rumah Azam sebab si Nopal ni kan sayang beno dekat Azam .. dah jumpa semalam nya tupun nak jugak ajak beraya .. hehehe ! tapi Azam busy , dia kata gerak dulu .. ok lah , plan nak g ambik Manja dengan Sara .. rupanya Sara dah dekat rumah Atna .. Manja dekat Bagan Dato .. aiyoo sapa lagi kawan nak cari .. haa Tirah ada sini .. haha so berlima la kitorang .. Ekyn , Anje , Sara , Tyra ..

Sampai dah umah Tena , ingat nak ambik Sara je .. sekalinya dia ajak masuk beraya pulak .. singgahla .. then shoot pegi umah Nopal , wesy Azam dah sampai .. hahahaha keji ! makan makan semua .. tertiba Ani telegram i suruh datang .. plan asal nak singgah tempat lain , terpegi umah Ani sebab alang alang dah dekat Air Kuning.. jumpa pulak Lan dengan Lynda  dekat situ.. hahaha melawat baby baru @ adik si Ani tu sekaligus beraya la kekdahnya ..

Itu cerita petang Selasa ,

Route pagi Rabu pulak : Rumah Jas > Rumah Ijat > Rumah Mirul > Kfc > Rumah Ain Z

Ni lagi haru , hahah dari Langkap ke Malim Nawar ! 10.35 pagi Ekyn sampai tepat depan rumah i .. bapak gilak panctual !! hahah i yg  sedang melenggang minum sarsi kt dapur kocoh kocoh jadinya .. hampeh Ekyn hahah.. pehtu shoot pegi rumah Ain Z ambik detu gerak  ke umah Jas ..

Sampai umah Jas dalam 11 lebih , orang tu masak pun belum lagi kitorang dah sampai .. hahah bangang betul ! joined by Ekyn , Sara , Dyla , Ain Z and i .. so melepak la situ ada 3 jam kut ..sebab dah alang alang menunggu Lynda Lan Yana yg katanya nak datang .. hahah ..

Then shoot pegi rumah Ijat makan makan apa semer gerak umah Mirul makan makan lagi .. pastu pergi jumpa Ain Jue dekat Kfc .. geram rasa nak tumbuk !! omey angat detu sekarang ..  haha .. last sekali lepak rumah Ain Zack .. baru balik .. perghh penat penat padahal yg drive Ekyn .. penat apanya  hahah




N . N . J . A . A . A .I

Yang Beraya
Atynaz



 

Wednesday, June 24, 2015

Update pun ..

Hello mello , still belum terlambatkan kalau i nak ucapakn SELAMAT BERPUASA dan Salam Ramdhan .. teheeee , nak buat caner .. dah dekat dua minggu lebih tersadai dekat Pahang .. haha.. kalini bukan sebab MALAS .. tapi memang tak de akses nak tulis blog .. :P

What Pahang ? haha kekdahnya i kan dapat Politeknik Metro .. !! Well , memang memula macam tak mintak .. tapi now dah pun selamat belajar dan menjadi pelajar PMKU ni haa .. aduhai .. haha

Serius ,  i rindu Form 6 .. sikitlaa .. haha !! Btw memacam benda berlaku sepanjang dua minggu ni .. Dari minggu Tranfomasi Siswa sampai la kuliah .. ngeee , nak menaip tapi tapi dah lupa .. kesiankan i .. !!  so i just share gambar je .. hahaha .. see aura malas melanda !! naseb naseb .. 



Classmates !!

 MTS Group 6 Reborns

Gembira ? Wait and see !!

Lokasi Poli i :P
*  mall kiri kanan ya !! btw jalan skek sampai Teluk Cempedak !!

 Apa lah salahnya kan !! haha
Yang MemOli
Atynaz

Tuesday, June 9, 2015

Terima kasih :)

Hello mello , terima kasih kerana sudi menjadi sebahagian daripada hidup saya . Wish you guys all the best .. :') Jangan lupa i tau hehehe

Lan , Ani , Ain Z , Kuno , Jas , Kak Elle , Yash , Intan , Ekyn Kamal , Yana , Sara , Manisha , Soleha , Dyla , Ain Jue , Syue , Yuni ,

Anish , Ekyn Zain , Eyja , Jyha , Apit , Olie , Naufal , Mai

Matthew , Deep , Mai , Aina, Teha , Hazira , Yusrina , Preet ,  Ain Syu , Tasha , Atiqah  , Sailu , Anusha , Puvi , Yy , Pak Yuan , Nadia , Wani ,

Puteri , Aimi  , Azam , Zizan Hyung ,

#SmkAirkuning
 #rk #pa 

#SmkSeriKampar 
 #6pbka 

#kawankawan
#Ukhwah Fillah

Nah i dedicated lagu ni untuk korang ,

See You Again

It's been a long day without you, my friend
And I'll tell you all about it when I see you again
We've come a long way from where we began
Oh, I'll tell you all about it when I see you again
When I see you again

 I know we loved to hit the road and laugh
But something told me that it wouldn't last
Had to switch up
Look at things different, see the bigger picture
Those were the days
Hard work forever pays
Now I see you in a better place

Hold every memory as you go
And every road you take, will always lead you home, home

So remember me when I'm gone

Yang yenyakan , --->
  


p/s : Walaupun kat mana korang berada , mohon jaga diri , jaga makan , again all the best !! Love u guys ketat ketat .. Terima kasih Keluarga besar saya :')

Yang Bakal Merindui
Atynaz

Wednesday, June 3, 2015

Hari Hari Form 6

*Sepatutnya post ni untuk bulan Mei , terlajak pulak sampai Jun .. hantam !!

Hello mello , ahaha tajuk adalah sangat tak boleh blah ya .. Hari hari di Form 6 konon .. Haipp , kira oklah kan ada pengisian dari tak de .. Cecey , hahaha kasi chan nak poyo skek boleh !!

Nak cerita skek pasal kelas i yakni Pra U Bawah Kemanusian A .. Guru kelas i adalah Madame Chan Lai Kong merangkap Cikgu Muet , lepastu Bm diajar oleh Cikgu Kadir , Pengajian Perniagan by Cikgu Sarimah , Sejarah by Cikgu Nurul Asma and Pengajian Am Cikgu Faizah ...

So far , paling paling terpaling hebat adalah pertama kali dalam sejarah hidup i , tadek undian undian mak nenek segala .,. Terus  je apoinnted few people jadi Orang penting kelas .. Omg , hahah manalah sistem demokrasi ni .. Serr , abaikan part tu .. aku adalah menyampah !! tapi sila redha kang kalau tak redha kena buang negeri pulak kan .. hahaha

Lain , biasa biasa je .. yelah baru mula nak belajar kan .. lebih kurang macam mula mula nak masuk Form 4 dulu la .. serba serbi blur .. hahaha !! tapelah pelan pelan kayuh .. lek la kita baru nak warm up .. cehhh koya sangat deni !! err dah tadek modal nak citer panjang panjang .. mehla i share gambar
Hari Koperasi SmkSk 2015

 Group Jemah Jemah Berbicara on Sambutan Hari Guru 2015

Dah tu je lah pun gambarnya , hahaha !!!

Yang Ambil Tingkatan Enam 
Atynaz




Sunday, May 31, 2015

Bye 31 Mei 2015

Hello mello , pergh udah lagu beberapa minit lagi nak masuk bulan Jun .. hahah gila betik , sangat tak terasa ok bulan Mei .. berlalu macam tu je .. chehhh walhalkan dalam hati meratib bilalah nak abis bulan 5 ni lambatnyaaa hahahahah !!

Macam macam peristiwa berlaku , ada yang pahit ada yang manis .. dan kalau masa tu boleh kekal , i tentu akan pilih saat-2 bahagia !! dan tetap mahu saat itu berulang-2..but it will never happen !! Cecey !! dah byeee malas nak menulis lagi !!

Happy June Countdown
Atynaz

Tuesday, May 26, 2015

Tlk Intan - Kampar Date

Hello mello , cerita ni berlaku dua hari sudah kut !! Tapi disebabkan Dia punya dasar ketermalasan tu sangat tinggi harini baru nak menaip.. Eh apa merapu ni , jom jom pegi cerita sebenar ek .. !!

So hari Ahad tu Kak Muliyana whattap i , i pun macam pelik la apehal pulak dengan deni tetiba je .. ushar punya punya moment .. nah , rupanya nak makan Secret Recipe kau .. ekeleh itu je .. Plan asal nak pegi Sr Kampar , tapi Yana biasalah .. Akhirnya ke Teluk Intan lah kita .. hehe

Kemain la ajak semer orang , busy busy , tadek kenderaan etc .. Penyudahnya dapatlah ajak Sarabanun teman .. dalam pukul 12 to kitorang dah shoot pegi Ti .. Singgah Giant sebab Kak Muliyana nak cucuk duhet pulak .. Sekali tu dia bolehkan termerapu pegi kedai telefon beli screen protector bagai segala .. Hek la ko Kak Muliyana .. Sarabanun pulak pegi tandas .. ahaha !!

I nak lunch dekat Nasi Kandar Krishnan tu .. tengok jam dah 1.30 .. macam , ala sempat ke ni .. tapi bak kata Kak Muliyana dengan Sarabanun .. mari cuba nasib .. so pergilah .. Yeay ada lagi ayam gorengnya .. walaweyh !! lets kita memakan dengan riang gumbiranya .. senang hati betul ko kan !!

Then shoot pegi Sogo The Store , haa tulah tujuan Yana ni pegi Ti .. beli seluar .. hekeleh !! asal beli seluar je Ti .. dulu dia angkut Ekynbanun LEA Date TI , lani Sarabanun pulak jadi mangsa .. hahaha redha jelah .. Pilih punya pilih udah pukul 3 .Sempat angkut casing Ipong pulak tu .. Yana yana hahah .. Semayang zohor siap siap dekat Masjid besar Ti .. Shoot pegi Kampar pulak ..

Gilakan , dari Ti pegi Kampar .. haha !! Pegi cc semer pastukan dari nak Secret Recipe terpegi pulak Wing@Zone .. deng!! Mujurlah Kak Muliyana belanja .. save duit aku .. !! kenyang pun kenyang , terima kasih kak Muliyana lenkali belanja lagi .. ahaha !! Then Asar pulak dekat Masjid Kampar .. haa kau !! hahah

Dah tu je , sebenarnyakan Kak Yana nak bawak Mek Intan dengan Ekynbanun sebab depakan sambut birthday dalam 2 minggu lepas kut.. tpi udah deme berdua sibuk .. babai jelahkan .. i dengan Sarabanun je ganti korang :P .. haha meh nak share gambar skek ..

 Amir makan berpisah tiada !! wahahah 

LAS in Tha Houze

Yang Merempit Sakan TiK
Atnyaz

Saturday, May 16, 2015

Cerita Minggu Orientasi Tingkatan Enam Seri Kampar !!

Hello mello , syukurlah talian internet dah kembali pulih .. Seksa tau online pakai data .. pfft !! Ok mari kembali ke pangkal jalan sebelum i lagi merapu meraban karang , lekas baca tajuk KUAT KUAT .. :P

Walaupun i dapat offer Kuis, Kuisas apa semer tu .. Apak dengan Mummy adalah serupa tak redha  i nak belajar jejauh .. Makanya nak tak nak .. Kita ambik jelah Tingkatan Enam !! Kata orang restu Mak Bapak tu penting .. !! Hahaha

So , hari pertama Orientasi jatuh padaSelasa 5/5 tu hari .. I skip sebab termendemam pulak .. Kata Apak demam urat , maunya aku tak demam urat .. Hari Isnin tu kelam kelibut mengalahkan peserta marathon sebab nak balik Perak dari Kl .. Nak naik train , bantainya pukul 8 malam baru nak tolak .. Pergila Pudu pulak .. Ok lah ada tiket pukul 4 .. Sekalinya 4:50 baru gerak !! serrr !! Lagi pulak Selasa tu hujan .. Kahkah , lagilah aku tak kosser nak memergi ke sekolah ..!!

Rabu adalah cuti , makanya Khamis tu barulah i datang .. Cecey , tak macam memula masuk sekolah dulu .. Kalini i betul betul tadek perasaan .. Buat nohen je pegi sekolah , ko bayangkan 7:19 tepat i sampai sekolah .. Skek lagi pintu pagar nak tutup ..

 Muahahah , so beratur apa semer , pastukan rupanya depa masing masing dah setup group masa hari First orientasi kut .. I ni kan bijak , so i masuk kumpulan 1 sebab ada Aien Jue .. mbahahaha !! Yang kelasnya masuk masuk terus jadi leader kau .. Kisahnya , leader yang asal maybe dapat Upu ka apa ka so beliau absent .. Dah dia absent aku take over la ... See , gila kuasa bukan !! Alah bak kata Kak Elle , form 6 nieh kau kena Kuasa Gila , eh tak Gila Kuasa banyakk .. ahaha !!

Jumaat i cuti sebab tayar moto kempis , hahah cuti lagi !! Lepastukan kena bagi nama kumpulan la , buat persembahan la apa la kan ..  Based on Deep punya idea , REBORN jadi nama kumpulan kitorang .. Untuk persembahan , we olls plan nak buat drama memula .. Tapi sangatlah tak praktikal ok berdrama segala ni .. Atas beberapa faktor , kitorang semer campur adukkan persembahan .. So adalah lakonan skek , pantun , and lagu Gemuruh Jiwa .. Hahha

And guest what !! We olls MENANG !!! I macam terkejut mak Enon jugakla sebabnya masa Juru acara umum tu , i mcam blur skek !! Bila dah masuk tempat ketiga barulah i faham .. Bila sebut Juara lagi aku faham .. Hahaha bongok !! 

Masuk kelas , lantikan Majlis Perwakilan Pelajar Tingkatan 6 2015/2016 .. Ceramah by Abang Abang Kacak UUM and daripada sebahagian senior dan cikgu cikgu apa semer .. Kesimpulannya itu jelah pun ceritanya minggu orientasi i :D meh nak share gambar ..




Yang Meng Oren Tasi
Atynaz

Sunday, May 10, 2015

Sundate with Blackdate !

Hello mello , aku tanya apa khabar semua ..!! wahh , hehe pitam tengok blog berhabuk .. Maklumla , kita ni dah jadi budak sekolah balik .. So , haruslah bee zi bee zi skek .. poyo lah haha :P

Kembali kepada topik asal ( Lekas baca tajuk ) !! Camne ntah boleh terplan pegi Lata .. Oh kejap , Ain Z ajak lepak kut .. Haaa yelah , dia ajak lepak SR lepastu dia seniri tak pegi !! Kata dia sebagai gantinya kita pegi Lata .. Ok maaf diterima .. Cecey !!

So joined by Ain Z , Eyja , Jyha dan Intan yang aku tatau camner boleh termasuk dalam cerita ni .. Kitorang gerak ..  Macam biasalah , namapun i yang jadi SU .. kelam kabut i atur plan supaya semernya berjalan lancar .. Hasilnya , ermm lancar la jugak walaupun sangkut sangkut .. Hehehe

So dengan tema pakaian HITAM Berkabung , waktu perjalanan : Pukul 10 : 45 dekat simpang Cende .. gigih la i paksa semer orang .. hahahah walhalkan i tak berkutik pun .. well thats me :P

I paksa Intan gerak pukul 10 .. hahaha so dalam 10 : 35 camtu dia dah ada dekat Tasek depan umah .. I pulak yang gegabah .. maunya tak , mandi pun belum hik hik .. So dengan kepantasan kilat i siap .. !! Shoot pegi umah Ain Z .. Beria bagi salam , rupanya Ain Z pegi kedai .. Kedai ok Kedai ... grrr berasap je aku !!

Janji nak gerak pukul 10 : 45 kan , tak denya .. janji jela .. Jyha dengan Eyja katanya gerak ikut Tapah Road i dah macam gilakah nak ikut Tapah , jawuhhh oooo haha ..  So i assumed yang depa mesti sampai lambat ni .. Tapi hati i mcm tak sedap , terus paksa Ain Z call Jyha .. Rupanya depa dah ada dekat simpang masuk Pekan Chenderiang .. grrr , menyirapp aku !!

Then , sesinggah kedai semer beli belah segala mala saknike jajan kopok .. Shoot , tapi bak kata Ain , kekura i lagi laju .. haha , dah nama pun dengan i .. Haruslah i bawak slow slow .. cecey !! sampai LK lebih kurang 11 : 30 camtula .. Panjat sampai atas .. berendamm !!

Dalam 2:30 camtu gerak balik sobab eh , langit nampak mendung .. haahaha .. Balik lagi best , pegi main hon moto ..siapa potong je hon .. haha i la yang paling banyak main hon .. ater kete mana banyak situ .. jalan kampung katanya .. hahahah

Dah tu je nak cerita , lepasni entah entah dah beranak pinak baru boleh pegi Lata ... Hahah , ok nak lanje lanje gambar skek :P

Left ke Atas : Intan , Eyja , Jyha , Me , Ain Z

 Left ke Atas : Ain Z , Eyja , Intan , Me , Jyha
Yang Menjongket
Atynaz

Monday, May 4, 2015

Ulasan Novel Aku Mahu Seoul Mate

 Annyeonghaseyo
P/s tersampuk sket semangat Kpop pulak hahaha
Hello mello , apa nak sembang ni hari ek ? ok pasal Aku Mahu Seoul Mate .. bukan Soulmate tu Pasangan jiwa ke ? memang la tapi harini kita sembang pasal Aku Mahu Seoul Mate ok Seoulmate .. dah pegi Seoulmate pulak tadi kata Soulmate .. apa kes ni .. eee ok sebelum i konfiuskan korang lagi sebab i pun tapaham apa yang i sampaikan ni hehehe meh nak cerita ... sambil pegang healer ala ala polis trafik hee ...

Introducing ,


 
 Teman Sejiwa ataupun Sengsara ?

As usual memang tiap tiap kali Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur berlangsung i akan berkampung singgah di Kedai Blink .. What is Kedai Blink ? Kedai Blink is Blue + Pink = Blink Shop yang diusahakan oleh Kak Ain Maisarah dan Encik Suaminya Abang Syaizul Amal .. Eh ada website juga kot kalau kalau korang teringin nak tahu apa itu Kedai Blink .. nah link 

KEDAI BLINK ONLINE

Ok kau tengok tu , dah termasuk bab lain pulak .. ok , lekas kembali ke topik asal .. Ulasan Aku Mahu Seoul Mate !! wehhuu..  Untuk pengetahuan korang korang semua novel ni i beli secara pakej di Pesta Buku itu hari , nak baca ? tu haa klik link Oren atas tu pastu beli .. Senangkan cara nak beli ? klik sana sikit klik sini skit lepastu kena bayarla ingat free ka hehe barang sampai , macam makan kuaci putih je ... lekas lekas pegi order apa yang patut :D

Untuk pengetahuan pembaca , novel AMSM ni ditulis oleh Kak Ain dan Kak Rashiela . Bagi i , novel ni well done !! rate 9/10 from me .. cecey .. pasal apa 9/10 kena pi beli pastu baca !! haha .

AMSM secara kasarnya mengisahkan mengenai Fazura dan Ina yang berpeluang ke Korea .. Oh mai , korang kalau baca novel novel Kak Ain yang lain , terutama Aku Mahu Jadi The Wannababes tulisan Abang Haziq .. korang akan rasa macam .. Fazura memang layak kena buli teruk dalam AKSM ni .. haha emo kejap !! 

Bermacam macam peristiwa menarik , cemas dan mendebarkan berlaku .. i bagi spoiler sikit .. antara peristiwa yang i suka dalam AMSM ni bilamana Fazura sesat sendiri dalam town  hahaha itu kelakar .. Diva sesat yang selalu pergi melancong boleh sesat .. itu lawak .. Peristiwa ibu bapa Fazura  meninggal dunia secara mengejut .. ternangis kejap .. haha and kisah cinta ke persahabatan eh antara Fazura , Ina dan Mamat Korea Penjaga Kafe .. lagi ? ahh pegi beli baca !! malas pulak nak taip .. cecey .. hehe

Novel ni sesuai kalau korang ANTI THE WANNABABES macam i !! Nyampah ok sebab dahla suka buli orang , bajet diva !! ngeee kalau la i , i keluarkan satu siri bersama Kak Ain .. Aku Mahu Lawan Anak Kerabat .. biar semua The Wannababes terkedu berangan dan terus berangan bila ada Diva Muslimah yang lebih anggun , kaya raya , bersopan santun .. heee macamkan Tw tu hebat sangat .. ehh emo lagi .. hehehe .. Oh lupa , kalau minat Korean , sila jemput mari lekas beli dan baca novel ni .. Ok dah itu sahaja..  selamat membeli baca !! yeay !!

감사합니다
Gamsahabnida
Yang Mengulas Gaya Bebas
Atynaz


p/s : Ampunlah sebab struktur ayat ,tanda baca , dan bahasa Melayu yang kelaut sikit .. !!

Saturday, May 2, 2015

Sakan di Pbakl 2

Hello mello kalau minggu lepaih i telah menyakan di Pbakl 1 , kalini haini dengan misi dan visi yang gigih dan gagah .. i pergi lagi buat kali ke 3 .. gigih bukan ? hahah sawit!!!

Plan asal nak naik ets tp sebabkan i pandai sangat .. tak smpt beli tiket awal .. hek la .. so tukar plan kita naik bas . pfft dahla sampai lambat .. tapi syukurlah kita sampai jugakan .. yeay ...

Gitu gini gitu gini , i sampai dalam 11 lebih .. kelas , sampai sampai ala Pelancaran Anugerah Novelis Hijau  Karangkraf dah mula ... mata mula melilau lilau , yezsa jumpa target pertama ..  Kak Ebriza ( Kubur Bernyawa ).. ramah ok orangnya  .. then serang Abang Eiqbal ( Jasad ) amboi pekat na loghat utagha bang Eiq :P lepastu serang Kak Julie Jasmin ( Tarantula ) amboih ramah gila orangnya .. heeheheh. Abang Nuar ada , Abang Naim Tamdjis ada Abng Riduan Judin ada even Kak Maria Kajiwa pun singgah sekejap :)

Lepastu i lepak kejap gerai Blink Blink Ain Maisarah .. jumpa penulis penulis :P beli komik adik i .. dalam 3 lebih i balik .. pergh perghh gagaga penat .. dah adalah dua kepin gambar nak share :P



Yang Sakan
Atynaz

Friday, May 1, 2015

Fridates with NARA

Hello mello , kegilaan apakah bilamana i still ada dekat rumah .. huwaa nak pegi Kl .. hahah !!! dah barang yang lepas jangan dikenang kenang .. ada rezeki sampai la anda ke Kl .. wink wink :D

Nway bukan itu cerita dia , just nak share pasal outing dengan Ekyn Anis Eyja and Jyha petang tadi .. kelaskan .. haha ate udah lama bena tak berjumpa .. Si Ekyn la .. bizi manjang .. chait ...!! hahah.. Asalnya nak keluar Ahad lepas , tapikan i pegi menyakan dekat Pesta Buku .. so kensel .. tangguh punya tangguh .. yeay hari dapat keluar ...

Selamat Hari Buruh
1 Mei 2015 
So , shoot pegi Kampar apa semua .. Singgah Agacia Land .. photoshoot !! Then karok :P makan makan pastu balik , salahkah Eyja dengan Jyha lambat .. kihkikh .. so tu je cerita petang tadi .. nasib tak hujan .. hahah .. jap nak selit gambar :P


With Kek Nis
 With Kek Kin

P/s : Ejya dgn Jyha missing in action sebab Lambat .. ahahah .. :P

Yang Merendek
Atynaz

Tuesday, April 28, 2015

Ulasan novel Jangan Biar Dia Masuk .


Hello mello , kemain kan gambar nak efek kabur kabur je .. Eh , haruslah nama pun marketing kan .. kang kalau i letak gambar awal awal karang , tak seronok pulak .. Untuk pengetahuan korang korang semua , JBDM ni adalah novel seram terlaris sepanjang Pesta Buku 2015 ni ..

Tak caya jenguk fb Karangkraf , perghh macam pisang goreng panas ke sotong celup tepung kat Teganu eh emm dap dap heeheh , letak je habis .. ni pun nasib i pegi tu hari ada rezeki kalau tak aku nangis gila gila jugak .. haha



Ok sebelum i menceceh yang entah apa apa , mari kita pergi ke cerita sebenar benar harini , ( read : lekas baca tajuk semula  hahah ) alang alang terajin menulis tu kan .. ulas la sikit banyak !!

Secara kasarnya , JBDM ni adalah kisah mengenai 3 bersaudara yang terdiri daripada Ambarningsih , Ambarsari juga Ambarwati berbintikan Andika  beribukan Anje dan Lanang sebagai mangsa cinta  .. masing masing ada kelebihan dan kekurangan ..

Watak watak lain dalam JBDM ni ada Maya , Defi , Suraya , Rafidah dan sorang lagi nama kawan depa , Nek Sirih , Mak Hanum , Pak Lutffi , Cik Salmah , Hariz dan bla-2 lupa ingatan kejap hahahah  ..

Korang akan bermula dari Kampung Terang Bulan di Indonesia dan berakhir dengan Panggung Sari Istana Budaya !! perlahan lahan penulis bijak mengatur tulis , serius i baca buku ni memalam .. tergiang ngiang bunyi gamelan okeyh .. cheese , hahahah

Sebenarnya jujur i katakan , buku ni just nice .. banyak benda yang menjadi persoalan yang tersimpul rapi dalam kepala i ni .. serius weyh ,  macam terbau bau akan ada sambungan je di masa akan datang kan  baik Bang Nuar sambung kalau takkkkk saya boikot :P  ..

Keseluruhan novel ni adalah berkisar mengenai amalan amalan karut zaman dahulu ,  kesenian Jawa , dendam angkara syaitan , sengeta adik beradik , cinta tidak terbalas , kasih sahabat , fuyoo macam macam kejutan ada kut .. lekas pegi beli and baca .. btw sebelum baca sila "dindingkan" diri anda , bak kata penulis JANGAN BIAR DIA MASUK .. awww hahah  ..
 
Kesimpulannya , i bagi 9/10 bintang untuk Jangan Bagi Dia Masuk .. clap clapp yeay

Welfie bersama penulis JBDM - Encik Anuar Darwisy yang tinggi , putih melepak tu kan

P/s : Kala Senja Dia Datang juga ditulis oleh beliau .. :D

Wajah asli Jangan Biarkan Dia Masuk

Yang Sibuk Sibuk Nak Mengulas
Atynaz

Nota kaki : Untuk pengetahuan korang , Abang Nuar kita dah sambung Jbdm ni takut kena boikot la tu kan gagaga ..  And Jbdm ii dah ada di pasaran dengan cerita leebbbbih menarik lagi .. Lekas pergi cari sambungan Jbdmi  k ? I tak ingat i ada review ke tidak yang novel Jbdm ii .. Hahha dasar :P K byee

Monday, April 27, 2015

Sakan di PBAKL

Hello mello , sekian adanya tercapai jugak hajat i nak pegi Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur bagi tahun 2015 sebab tahun lepas i busy buat buat belajar belajar sebab Spm .. cececey , so tahun ni i buat pembalasan dengan datang 2 hari berturut turut yakni hari Sabtu ( 25 ) and Ahad ( 26 ) haribulan Empat 2015 skema sangat kan haha .. cerita macam mana i datang apa semua , tu nanti .. now i nak cerita pasal i sawan penulis  punya seronok dapat jumpa separuh penulis penulis #Seramlicious dari Karangkraf and Penulis penulis Blink Book :D


Untuk tahun ni , i bawak luggage .. semangat kan !! semangat semangat!! hahaha adehla .. So pepagi Sabtu tu dah gigih gigih naik train dengan luggage sebeban sarat tu .. terus shoot pegi Pbakl ..!! sampai je pintu masuk Pwtc .. fuhh lega lega , hello dahla orang Keyel suka tangga tinggi gila babs tu kan siap pakej lif rosak ... ko ghaser ? ok redahhh!!

Sampai sampai i tuju Karangkraf , first nampak Abang Helmi Effendy ( The Lost World ) perghh perghh dah start nak menggelupur ok !! haha dah dapat otograp semer gambar gambar , sekali toleh nampak Abang Riduan Judin .. Omg omg , dah la putih , comel !! chinese look betul .. paling tak boleh tahan panggil i Aiman ok hahah .. Tapi tak pa abang RD ni baru je add fb minggu lepas hehehe....

Then Abang Anuar Darwisy ( Kala Senja Dia Datang ) pulak , i pegi and cakap " abang ada hutang dengan saya " kahkah , omg dah la orangnya tinggi lampai indicate yang i pendek latu kan ok fine Kecik pun Kecik la , cheeesee!! lepastu i jenjalan kesana kemari , sekali patah balik Karangkraf , omgi omgi Abang Hasrudi Jawawi ok , cheese ini lagilah dahla tinggi gila , lepastu stock muka floles tak hingat kau siap bila i balik kan tapak tangan , hello i hitam dia putih ok .. eh eh .. dahla duk sebelah depa buatkan i gemuk :P

Lagi , jumpa Kak Maria Kajiwa ( Puja ) Abang Ramlee Awang Murshid and Abang Zaifuzaman Ahmad .. aduh aduh dia punya teruja tu toksah cakap la .. tercabut jantung ni kikiki

Itu cerita hari Sabtu , Ahad pulak i jumpa Abang Naim ( Roh Rumah Sewa ) , Kak Alang Ana yang super cute !!  Lepastu lepas jugak hajat i nak jumpa Penulis penulis Blink , Kak Eima , Kak Jumie , Abang Alam , Abang Aja , Abang Aman , Abang Azanil , Kak Ain , Kak Sheila , Kak Haziera , Abang Haziq , and kakak abang Blink yang super duper ramah tu !! adede .. nanti tu i buat entri lain .. wahhh !! hahaha keji .. dah byeee

P/s : tunggu lah hujung minggu ni i turun !!!!!!!!!
#sakan #semangat


Yang Sakan
Atynaz

Saturday, April 25, 2015

Teaser Pbakl 15

Hello mello , pergh semakin menjadi jadi tahap kepemalasan dia ni nak menaip .. hehehe ..!! ate udoh malah na\dak buat camne ye dak ? heeee !! ok ok dah .. malas nak taip panjang panjang , simpan untuk hari lain :P ok nak i lanje lanje sekeping gambar , entri lain menyusul kemdian .. hehehe



P/s  #seret#luggage #pbakl2015 

Yang Mim ALif Lam Sin
Atynaz

Thursday, April 16, 2015

Mondate with Puteri and Ain .

Hello mello , semakin terserlah dia punya tahap kepemalasan itu , benda hari Isnin punya cerita membawak ke hari Khamis .. hahaha sikit  lagi nak masuk Jumaat :P ok ok jom. .


Kalau itu hari i datang Tanjung Malim terjumpa Puteri , kelmarin Puteri buat kunjungan balas pula datang Kampar .. hahaha kunjung mengunjung kekdahnya .. Plan asal nak jumpa Ain Jue , sekali dia boleh bau bau Puteri nak datang .. haha ...

Maka sebab dia boleh agak Puteri nak datang , i suruh Puteri aktifkan mood berlakon kitorang .. mbahaha , so kemain la i marah marah Puteri sebab dia dah janji nak datang Kampar tapi tak lepas lepas .. dan Ain Jue percaya tapi i rasa dia da tau kut ... heee

So ,lepas Puteri sampai apa semua , kitorang shoot pegi Giant .. hahah terkejut sentut Ain Jue ok .. Lakonan berjaya .. hahaha , jumpa jumpa sarapan apa semer , then shoot pegi panggung .. layan Conjuring Spirit ... terr cerita tak best .. hahahaha

Then karok karok skek , lepastu pegi jumpa Ain Jue balik .. last dalam 6 : 15 i hantar Puteri balik Ktm .. 6:22 sharp dia dah fly balik TM .. so itu jelah kisah dating Monday :D

Yang Ada Dimana Mana
Atynaz

Sunday, April 5, 2015

Happy Birthday Kak Jas ..

Hello mello ,dear ANak Menantu @ Nurul Jastina .. Happy Birthday yang ke 180 anak menantu oiii, hahaha rindu pulak dekat kau ...!!!!

Kita start kenal rapat bila i masuk 4 Pa tau,i tau u wujud sebelum ni tetapi i malas nak ambik pusing .. hahahaha sungguh keji disitu :P .. tapi somehow , now u dah pun jadi one of my Keshayanganns huhuuhu

Macam macam kita buat,lepak dekat Kfc Langkap , Lepak Bff merdeka 2014 pegi tengok Pawn Shop , Tesco , ambik gambar dekat perhentian bas sampai semua orang pandang .. raya sama sama .. Oiuja .. klinik , hantar kau balik rumah apa semua .. Ya Allah rindunya pada kamu perempuan hahahaha ..

Apapun semoga jadi anak yang solehah,kawan yang baik,adik yang baik,cemerlang dalam segala bidang yang kau ambik lepas ni,i doakan kau sentiasa berjaya .. jangan simpan apa apa dalam hati tau..biasalah i kan kaki meroyan.. #gesekhidung
     
Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir Kak Jas
Selamat Hari Lahir...


Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Kak Jas
Allah selamatkan kamu.. 



Yang Wish
Atynaz

Friday, April 3, 2015

Part 2 #CeritaKerja

Hello mello , selepas cerita i dok kalut cari RUMAH SEWA dapat disettlekan dengan jayanya .. maka pagi Khamis 19/3/2015 dalam pkl 8.30 camtu i dengan Lan gerak pegi Teluk Intan .. sampai dalam 9 lebih la .. sempat melepak sarapan dekat Restoran Delima tak silap .. menunggu Tagok tu kan .. penyudahnya , kau lambat aku tinggal .. heee terus shoot pegi Giant !!

Kat Giant sempat berkenalan dengan Amar budak hot tukan , then sign tu sign ni semua .. pegi Rhb bukak akaun semua .. depa balik sebab nak ambik barang .. dahtu  tinggal i sensorang  .. apa lagi merayap la .. i pegi tepi sungai , naik Menara Condong apa semer .. paling win masuk The Store .. duit tarak .. hahaha

So settle , petang tu masuk kerja , bahagi bahagi department yang yenya kitorang partime manada department heee so Lan dengan Tagok bahagian Groceries tak silap .. i dengan Amar masuk Gms .. what the , apa mende pulak Gms tu .. dari situ i kenal Kak Shalini regu ckp Hindi i  Kak Zeti wanita mata bulat Kak Thilagawati yang sado Kak Ira kampung bahagiaaaaa Kak Mila ank mamak menantu mami hee Abang Alang , Abang Apis , Kak Siti , Kak Diana ,Abang  Asrol , Abang Jai , Abang Zaid , Kak Wani semualah ..

Kerja i mudah je , nanti Harga baru yg include Gst di print so kau kena letak harga tu gantu harga asal .. perghh bukan sikit sikit anak .. menggagau ye adik adik .. memula jela .. masuk 3 minggu .. habis semua tempat aku hapal belagak deni hahahah

Paling win kerja , i suka duk kat bahagian Electrical pasal portable aircond dia SEJUKK selain ada tv kat situ .. hahah i suka tadah muka kat depan aircond tu .. pheww berangin .. lepastu Izzat muncul .. memula macam kerek .. rupanya budak STAR Ipoh tu .. gulp .. hahah tapi lelama jadi ok je .. hahahaha ..

Dan kalau ikut plan asal 10 pagi 2 petang rehat 7 malam 11 malam .. sekalinya jadual berubah .. 10 pagi 6 petang .. ok good !! t_t !!! hahaha tapi ada hari hari tu order suruh masuk pukul 9 pagi .. ok ikut ,dah kata masuk pkl 10 pagi , baru tau selamani yg pkl 9 tu ada briefing .. siap Chicken dance lagi .. haha comelll gila .. matilah kalau akak akak abang abang GHti baca kan .. hee ampunlah

Lagi apa ya , ok malam 31 tu kitorang masuk pukul 10 malam santak sampai pukul 2 petang 1 haribulan esoknya .. pergh .. haha meruyup mata okk .. pkl 2 pagi siap breakfast Uncle Jack .. ko mampu .. deng deng betul .. hehhe , i tahan la tapi dalam 4 ke 5 lebih , i take a nap dalam 15 minit .. perghh baru rasa fresh sket .. hahaha ..

Banyak la bende sweet sweet bitter bitter sepanjang i kerja .. mcm tak percaya kut .. tup tup dah 3 minggu i bertahan kerja .. hahaha .. ok la ..ada 1 lagi entri , sesi ver ver dengan lan and tagok .. tu kemdian la .. i akhiri entri kerja i ni dengan picta half daripada GHTI team yang overnight 31 tu :P



Yang Rindu
Atynaz


Wednesday, April 1, 2015

Part 1 #RumahSewa

Hello mello , dalam kan tak percaya tu .. rupanya dah 3 minggu kut i duduk menyewa .. now kontrak dah habis :) tapi still tersadai dekat Teluk Intan .. hahaha naseb naseb :P . ok dah jom ke cerita sebenar benarnya .. heee!!

I dapat tahu ada kerja through Lan , memula Lan ckp pasal kerja dengan Sara ,so i pun try nasib la kot kot dapat selit .. sekalinya Lan kata ok .. so i pun ok jelah .. yang yenya i pun tatau kerja apa .. baguskan .. eee hahaha

So awal awal Lan ckp kena masuk pkl 10 and balik pkl 11 malam camtulah .. i jenis tak kisah tapi Apak kisah .. yelah nak balik malamkan .. naik skuter pulak tu .. hahaha idak la Apak nak bagi ..Ok kena cari jalan penyelasaian ni .. heee

Kelam kabutlah i cari rumah sewa , memula tu dapat lot bangunan koperasi ,sekalinya takdak air dengan elektrik .. hoi hoi , takdak elektrik i boleh terima .. ni tak dak air.. apa nak suruh i ,Lan dengan Tagok mandi kat Petronas ke apa !!

Nasib baik dengan berkat pertolongan Bik Sharifah @ Tauke kedai D'Nasi Ambeng tu dapatlah cari rumah sewa .. Memula tuan rumah tu tak mau bagi sebab rumah tu rumah homestay .. tapi sebab kesian .. Finally , kitorang bertiga menyewa situ :P

Hari Khamis petang tak silap , i ambik kunci rumah tu .. hahaha !! so on that day kitorang jadi penduduk sementara kat Padang Tembak Teluk Intan :P ..  Eksited dowh , tapi dapur tak de kot .. cari akal cari akal .. ok lets pinjam dekat Mak Teh Lan , kuali pinjam dekat Achik Kurus and sudip pinjam M.cik jiran sebelah rumah .. gila cool !! hahaha

Kat area rumah sewa tu , ramai Opah opah , opah first kitorang kenal Opah Hajah Halijah :) ramah orangnya .. lepastukan kan kontrak habis satu haribulan ..  ngee , i dengan Lan pun buatlah lawatan , sekali tu dapat kenal jugak dengan Opah Som :) .. seronok sembang dengan opah opah ni .. huhu mesti rindu nanti .. emm emm siap suruh raya datang rumah lagi .. ok btw ada Opah Nine and m.cik jiran tu lah kan .. ramah ramah :P

Ok dah i malas dah nak menulis , kang kalau rajin i sambung part kerja and part ver ver dengan Lan and Tagok .. tapayah dok kalut .. ada 3 part je pun .. hahaha .. K Byeeee ..!!

Yang Dah Habis Menyewa
Atynaz

Monday, March 30, 2015

Pendek je ..

Hello mello , yang ye nya kekok gila nak menulis .. hahah gilakan dekat 3 minggu tak menulis .. ada yg rindu ke ? TAK buuuuuu!! hahahha :P

Now tengah kerja , so agak busy dan masa untuk menulis tu agak terhad :)
Pasal kerja tu nanti nanti kita cerita :)


Yang Buzz Buzy
Atynaz

Wednesday, March 4, 2015

Result SPM dan Sesi Ver ver ..

Hello mello , sorry lambat dua hari  up entri .. not in mood actually nak menulis sebab kau malas kan hahahaha pening tengok result sendiri ..!! Haioo !!

Nak buat confession , sebenarnyakan memang tak berasa tau nak ambik result kelmarin .. sebab i memang dah agak apa je pun yang i akan dapat A .. and memang ya .. A i tu SEJARAH .. muahahaha .. nak lagi best , semua cukup lengkap ada A sampai G ... syabas betti syabas ..!!!

Dah dah masuk cerita lain , malam sebelum result tu .. Ada Bbq kat asrama ..!! hek la Ani ..!! hahaha geram je i dengan dia ..!! Pukul 2 sengah i dah terpacak dekat sekolah ... konon ada gotong royong la bagai .. sekalinya tersadai tengok bola and Ani pun tak datang datang .. haha lepastu merasalah cuci ayam bbq tu .. Then buat dua option tidur asrama or rumah Lan .. pilihan , balik rumah Apak hantar lepas maghrib .. hahahah !!


Sampai sampai depa dah siap siap nak semayang Isyak .. Rasa nak menitis air mata sembahyang surau besar .. damn !!! hahaha , so lepas settel semayang Bbq la kita .. i tak lama .,. kul 11.30 dah chaw..!!

Esoknya ambik result .. muahahah !! lepastu plan nak pegi Wayang tau .. tapi datang pun pukul 2 lebih .. nenjia semua cerita pukul 4 keatas .. so buat pakatan maut .. lets pegi Pizza Hut..!!


Ini kelakar , result tak seberapa , sakan celebrate dekat Pizza hut !!!Pizza hut tu lagilah haru .. sorang tetap 15 hengget walaupun makan tak seberapa kohkokh!! Joined by I , intan , lan , linda , manisha , ekyn , arash and kucai ..!!   Ngeh ngeh .. lepastu pegi Karoke .. Arash dengan Kucai tak join .. sekian ya !!

Sekali dah masuk bilik karoke , memula i , ekyn , manisha intan je .. sekali datang lan linda .. haiyo meriah betul .. semua pakat pakat padu suara jerit jerit .. matilah ekyn manjang feeling Awie dia tu .. haish hahah , intan pulak bolehkan tidur time manisha ekyn menyanyi .,. gilo , i ni dah naik bingit .. dia boleh tidur .. haha bongok !!

Datang lan , dibawaknya kopiah .. kebetulah time tu lagu nasyid dipilihnya .. hahah masuk karoke pakai kopiah .. ehh , bukan dia yang pakai .. tapi i .. ngek la.. hahaha

Dah tu je i nak cerita , kemana i lepasni entahlah .. ada nasib Ipta la peginya .. Ikut hati nak sambung Form 6 .. hmm nantilah dulu kan :)

Yang Gembira dalam Kusut
Atynaz

p/s : Entri dan gambar  berterabur .. malas dah tu !! hahahah