Tuesday, December 9, 2014

Rombongan Dari Temoh..!

Hello mello,gigil gigih i menaip..walhakan sendi sendi i bagaikan nak tercabut ( read : letih je sebenarnya haha)..ok penat berkeliling tadi dari Temoh ke Taiping membawak ke Kuala Kangsar and lastly Ipoh..ok jom..

Ekseli ini rombongan Sekolah Agama,kut..I join pun sebab bayar Rm 15 je..Mummy suh join..ok lets berombongan..haha so dalam 7.30 pagi tadi  kitorang dah pun ada atas jalan raya menuju ke ZOO TAIPING MELAKA..i tataula patut gembira atau sedih bilamana pergi Zoo..haha tapikan standart la..namapun rombongan sekolah agama..layankan..

Sampai Zoo around 9 lebih camtulah..settle ticket semua..ok lets naik train tu..i kan riak sikit..so kejap i jalan kejap i naik train sebabkan train tu kan slow je..haha (read : itu mujur i pakai kasut,kalau selipar idakla i nak sakan begitu)..Pusing pusing and pemandu turunkan dekat Zoo Centre..ok,lets berjalan.i jalan sensorang je..and kat sini mulanya derita i..haha

Ko bayangkan entah berapa kali i pusing nak cari Main entrance..TAK JUMPA ok..pfft bongok betul asal i pusing i sampai tempat gajah..oii i ni da letih..pfft sesat barat i dalam Zoo tu..bongok betul..tahniah pada diri sendiri..Rupanya jalan keluar dekat je,yang bongok i..mendapat la sakit kaki sebab gatal..!!

Then singgah Muzim Perak kalau tak silap,tadek apa pun just pameran barangan Manik and Haiwan camtula..Next,Bukit Larut..tak dapat naik..tanah runtuh katanya.so marilah kita ke Kuala Kangsar pula ye

Kat Kuala berhenti area tepi Sungai Kangsar tak silap i..nampakla jambatan tu..haha makan lunch pastu i bantai makan Laksa Kuala..ermm,kat sini i jumpa an old couple..katanya tengah tunggu anak kut,yang peliknya setiap orang yg lalu Atuk tu tanya "Kamu ada kereta"..haha i kan gatal,so i pun interview Atuk tu,katanya duduk Sayong,anak nak ambik pukul 5,anak kerja Ipoh..yang Nenek tu pulak jatuh sebab kasut dia ko tebal gila..berdarah jugakla bibir Nenek tu..haish pastu i dah macam serem serem sikit sebab Atuk tu macam pelik @ nyanyuk maybe..Then i mintak diri,masa balik depa dah tak da.I harap depa dah selamat sampai rumah..ermm

Next,Masjid Ubudiah Bukit Chandan untuk solat jamak..i pun tak sure bila tapi rasanya i pernah sampai masjid ni..haha gila looser Kk pun x sampai ka..hesy biarlah i..hahha..Pastu bolehkah i terperasan satu old building near to the Mosque ok..rumah lama...buruk tapi dalamnya penuh gambar..macam museum la..oh mai,dahla scenary sekeliling rumah tu cantik kut.untung la siapa yang pernah huni rumah tu..aishh hahaha

Then gerak ke Mydin Meru,which is depa nak main bowling and dinner dekat Upin Ipin Restaurant..ok,pergilah korang main boling,i karok sudah..walaupun quite rugi sebab supposed 4 person=Rm16..tapi kan i kan lone ranger...ok redah..hoii feeling habis ko..hahaha poyo

Then solat,haha i kan sekarang pantang nampak cermin,manjang nak selfie..sekalinya Uncle cleaner tu tengok i on camera pastu sengih..haha .kantoi onggila..mesti dia kata "budak ni kesian,rumah cermin tarak"..gosh hahah malu den malu\

Pastu,balik la rumah..hoiih kaki i macamkan nak patah..haha poyo...oh ya i kan bawak Auralia,tapikan gmbr i paling sikit..benci..haha kalau nak selfie mesti hadap cermin sebab tadek sape boleh tolong i ambikkan gmbr i sendiri..haha eeee..dah byee

Yang Letih
Atynaz

No comments:

Post a Comment