Monday, December 8, 2014

Misi Cari Kerja & The Pyramid


Hello mello,tak tau na gambarkan macam mana..but i feel very teruja..bahaha!!dah dah jangan nak memoyo!!entri kalini i nak bercerita pasal pengalaman PERTAMA i cari kerja..ngeee bangga bangga,selama i hidup mana i reti mintak kerja bagai...doakanlah i dapat kerja..hehehe

Entah macammana bolehkan pulak terjanji dengan Mak Mon @ Ain Jue nak keluar carik kerja sesama..Dalam 9 lebih camtulah i da gerak pi Kampar..pastu nampak Mak Mon dekat depan Public Bank..wuhuu!! ok mari terkezutkan dia..hiks hiks.Oi abang Selam Melam Lamm katanya *ok tipuu hahaha*.Then,Mak Mon kata kena ada gambar pasport kut..so,pegila buat gambar pasport..sesambil tu sarapan dulu.!!kalau tak sarapan memang i makan orang la jawabnya..haha

Then gerak ke BB,try Econsave..haha bolehkan borang tu habis..choi ramai benau mohon kau..!!so kena tunggu,main taram je isi..dapat tak dapat lain kira..wuhuuu!!Pegi BB naik bas,balik naik teksi..Cantek ahh..

Pastu,try mohon dekat Kfc and terus lunch dekat situ..Singgah Watson,tapi nak fulltime worker..ok bye..Then nampak geng geng Asli Pa kerja dekat Restoran..haha i kan drama so i lambai lambai depa,depa lambai balik ok..rindu depa..hahaha!!Dua lagi mohon dekat Guardian and 7E..haish dapatlah hendaknya :D #berharap

So ada 4 permohonan mana sangkut tatau..hahahaha #aahhh

Lepas semua settle down,ok lets tengok wayang..cerita The Pyramid..kepoyoyan je efek ngeri dia tu..ngeee dahla cerita lembab..haha paham tu paham..tapikan dia punya mengantuk tu..awal awal ceritalah..sekali dah masuk pertengahan dekat nak ending..gila babs punya efek..pfft malas nak cerita..i tengok dari balik ipad je sebab i tak suka part triller ni..haha seriau ok darah memancut mancut bagai.pfft

Plan seterusnya nak ke Giant,tapi helmet tadek..lepastu ok la bye bye sama Mak Mon..sekalinya i pergi 7E hntar gambar sebab lupa nak lekat masa isi borang tu..i dah nak nak blah,tapi tertiba dapat idea bernas yakni i mintak "akak nak pinjam helmet"..dapat pulak tu..cayalah kak..tengkayu..!!tapi tapi hujan memang lebat..Mak Mon pula hilang..benci lah ko..pulang helmet pastu moh balik umah!!

What a day,hahah serius pertama kali i isi borang semer tu,mujurla tadek serius interview..Doakanlah i sangkut mana-mana kerja..Aminn!!

What Red #bajutuuu!!

Yang Berdoa
Atynaz

2 comments: