Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Saturday, December 13, 2014

Khatan dan Majlis Cukur Jambur

Hello mello,phew haha letih kemain walhalkan i bukan buat apa pun..menyibuk je..haha..nway harini i nak story pasal cousin i yang paling latest lepas si Camelia a.k.a Lekas baca tajuk..ngee so dengan pertambahan cousin ni membuatkan i lagi rasa tua..boleh gitu..biarlahkan..ok jom!!

Pepagi buta i dah pergi rumah orang mintak bunga nak buat bunga rampai..haha semangat doh nak berjalan jalan..ok pastu balik rumah susun meja sumer last sekali i gerak balik rumah sendiri nak mandi and salin baju *juga online sebab i sukaaa online haha*

Around 11 .30 pagi i gerak balik umah Nenek..ramai sedara mara and ongkampung dah datang...tepat 12.15 tahlil mula and cukur jambul sekali..pastu makan makan..haha sebagai tuan tanah yang paling sengal,i makan dulu lah..hoih lapar tau..hahah..

And sekali lagi i dapat pegang dulang cukur jambul itu..supaya i pun kena tempias and cepat dapat anak eh...ok ini melebih. Semoga Adlina eh nama u jadi anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat..haha gambar pengantin kecik tak ada..ngeee!!

Then last sekali meraikan Dak Muaz dengan Naim yang baru bersunat minggu lepas..haish besar dah kome ye..lagilah i rasa i makin tua..mbahahah siot kan..Pastu i kan Jawa sesat,tapi sesat sesat i pun guna Gps Jawa..nyong iso loh ngomong Jowo.. #gosokhidung

Lastly Ani datang dengan Angah,Kak Nabila and adik-adik dia..minah Ani ni penyakit haha dia bolehkan pergi rumah i..katanya siap goncang pagar lagi..hoii kenduri rumah nenek i ok..merasalahkan korang sesat lagi menyesat hahah..call i memang tak dapatlah sebab line sana memang baik sangat haha..kesian pun ada..depa lepak tak lama lepas i bungkus bungkus semua makanan selaku tuan tanah yang baik..pastu i halau dia balik hahaah boleh..bolehla!!

Dia datangpun sebab takut dengan i,hahah ok minah tahu jugak kau takut ya dengan i..how sweet..hahah maceh maceh macehhhhhhhhh!! #nangis

 Berdulang dulang lang
 Thanks chot sebab mai tadi
Yang Kendara
Atynaz

No comments:

Post a Comment