Tuesday, December 30, 2014

H.A.S.Z

Hello mello,pekabo korang? rasanya i dah 3-4 ke seminggu?? hari tak update kan..hahaha ampunlah i busy kerja kut..ikutkan memang banyak cerita i nak udpate..tapi disebabkan malas i kerja so i pending dulu most story..muahahah aci tak..acilah..dah jom pegi topik utama H.A.S.Z

Untuk pengetahuan korang H.A.S.Z adalah singkatan untuk Hannan Amir Sakinah and Zafirah!! Hannan tu i tak kisahlah sebab i memang kenal dah 2 tahun since kami satu sekolah.

Masalahnya Zafirah and Kak Kinah ni i pelik sikit,kitorang jumpa kat tempat lesen terus jadi ngam..Cuma i jumpa Fira dululah..Next weeknya baru jumpa  Hannan and Kak Kinah dekat tempat lesen..!!Cerita dia camni,Sabtu lepas i sepatutnya ada lagi baki 4 jam kat lesen motor lepas 5 Jam and Fira..! then gerakla pegi Tapah,sekalinya jumpa Hannan,rupanya ambik lesen jugak kau..ok lah..pastu tunggu Fira yang kemain diva datang lambat tu.muahaha,then gerak pegi Gopeng..Hannan sampai dulu,sebab dia naik van lain..katanya van salah masuk gear..btw duduk depan bhai..oppsss!!

Masa sampai,elok aje Hannan lepak dengan Kak Kinah..tertiba Uncle kata kelas cancel,sebab tak tempah lah apalah..so posptoned to hari Ahad.hahaha ini lawakkk!!pfft tapi i ok jelah..since kelas batal..so planned nak pegi makan dibuka..Hannan cadang Kfc..Kak Kinah setuju..Fira i tatau..muahaha

So berangkatlah pulang,i naik kereta lain,pastu mintak Uncle turunkan dkt tepi jalan umah i,tukar selipar and terus shoot pegi Kfc naik Qausar..muahaha Uncle kata,esok saya ambik u tepi jalan,tapayah pegi Tapah..ok baguslahh!!

Shoot pegi jumpa Fira Hannan and Kak Kinah dulu,pastu Firalah nk makan laksa,tapi majoriti pilih Kfc..ko kalah Fira..Then,depan kaunter Kfc tu lagi memacam halnye..adehla!!ko bayangkan nak order pun ambek masa ok..muahaha 

Naik atas then makan,hahaha ini lagi scene gila punya.Memang Kfc tu apak i ada share holder..muahahaha!!serius,inilah first time i jumpa orang yang jenis tak cover..kitorang ketawa bagai nak runtuh Kfc tu..Fira lagi lawak..ada ke abang Kfc tu dipanggil Abang Mertua..hahah..Pastu selamba dia je "bang tolong bungkus lebih ni'..i dengan Kak Kinah dah ngekek..Yang Hannan, "ko fikir ni kedai mak aku ke,ko nak bungkus bagai"...ohya family Hanna ada kedai makan "Restoran Nasi Ayam Kapung"..hahah

Nak lagi best,balik tu ambik no phone..dan i tanyalah Kak Kinah nak save nama apa kat contac list..Fira jawab Qatrunadia..terus i save nama tu..Walhalkan nama beliau Sakinah..aduhai..haha so memang i save jelah nama tu..hmm Qatrunadia!!

Itu cerita hari Sabtu.Hari Ahad Fira tak boleh join sebab dia ada hal dekat Keyel.So bertiga jelah..ini lagi haru,Abang stapler keluar,Abang Pensel tekan keluar..macam-macamlah..!!cumanya kalini kontrol ketawa sebab kantin tu bukan apak i punya..tapi stil dalam 2 hari tu,3 tempat "roboh" dengar ketawa kitoang..First Kfc,second depan Pejabat memandu tu and last dekat kantin..muahahaha

Tak tau camna nak describe,tapi seronok jumpa and kenal depa!!hahah serius i kalau jumpa Kak Kinah and Fira memang kitorang begaduh pastu ketawa..Hannan dia macam serius skit,tapi sengalnya banyak..hee kenangkan Hannan rindu pulak dekat Aion Memok!!

Yang menulis tanpa penutup
Atynaz

No comments:

Post a Comment