Tuesday, December 23, 2014

First day kerja kantin !!

Hello mello,entri The Hobbit and Night At The Museum masih pending!!haha keji sangat pending pending ni..habis malas tu merajai hati..cehh,ok dah melalut..sebenarnya nak cerita pasal -lekas baca tajuk kuat-kuat- haha..yay i dah dapat kerja..!!ngeee

 BERJAYA 
walaupun gagal hahahaha



Kan itu hari i ada mohon 4 kerja kat sini MISI KERJA , tapi satu pun tak sangkut..!!baguskan..penyudahnya mummy cakap ada kosong dekat satu kantin ni sebab akak tu nak sambung belajar..so redah jelah!!i dengar supposed to be 1hb jan 2015 start kerja..tapi semalam akak call pastu gtau suruh ikut harini..!!ok lets go!!

Pepagi i dah bangun,mandi sumer pastu cuaca pun tersangatlah membantu..awan mendung pastu hujan gerimis pulak..tapi i redah jugak lah..hahah akak ajak naik kereta tapi mana pulak i nak letak Qausar tu kan..so lets redah!

Sampai dekat tempat kerja i,i melanguk..hahaha mulut i berat ok..i tak tanya nama ataupun apa-apa ja..i belajar melalui pendengaran..puihhh!!hahaha so ada Cik Ila,Abang Wan and akak kat situ..pastu kerja pertama i adalah settup nasi lemak..hahaha yeyeyeye!!psstu yang lai cam beselah namapun keja kantin kan..!!hahahha pastu ada Ibu Gee muncul pula..haaa!!i ada tanya apa spesifik kerja kena buat,kata Cik Ila,buatlah apa yang mampu dibuat..muaahhahaha

Yang bestnya kat tempat kerja i tu ada jamuan sebab depa menang anugerah Emas tandas terbaik like that la..so memang i langkah kanan betul ada kambing golek tergolek kau, ayam ikan bakar..bubur cha-cha,nasi goreng cina,kari kambing..pergghhh!!lapar pulak i tulis balik,muahahhaa!!!

Serius kerja kantin buatkan i insaf kejap,ingat senang nak cari duit..i kan gedik..so sambil lap lap meja or basuh utenssil tu semua,i fefeling orang susah..pastu bolehkan terbayang betapa seronoknya hidup kat luar dan jadi orang berpangkat...

Pastu depa pakat panggil i Along sebab,hahaha pelik bebeno bunyinya!!aishhh!!biasanya orang luar panggil i Amir je..Along tu yang rapat je selalu guna..hahaha poyo..!!

Settle jamuan,kekemas semua,lap lap semua,ok jom balik!i dah tak larat ok berdiri setengah hari..lenguh kaki,habis kasar jemari i basuh pinggan..muahahahah!!!lantak situ!

Kesimpulannya,bukan senang nak senang,bukan susah nak susah..#insaf

Yang Kerja Hari Pertama
Atynaz


No comments:

Post a Comment