Saturday, December 20, 2014

5 jam Lesen Motor..

Hello mello, sepatutnya update entri pasal The Hobbit dulu tapi tapi i saja potong q dengan up entri lesen..hahahaha sukahatilahkan blog i walaupun korang yang baca, eh ada ke yang baca? hahah. Ok dah meh nak cerita.!

Sepatutnya lesen motor i dah lama selesai, tapi disebabkan i MALAS ambik SPM so i tangguh tangguh dan tangguh. Haha dalam tangguh tu berbaki la 2 jam bila semangat i nak teruskan 2 jam tu,agen kata kerajaan dah tukar sistem dan semuanya kena mula balik.pfft i rasa macam nak ketawa pulak..!!hello nak ulang dengar ceramah bagai semua tu..haha tidaklahhh!!heee and lastly i kena ulang balik cuma atas track selama 9 jam kut..pfft ok la tu kan..!

Then semalam i pergi Pusat Memandu somewhere area Gopeng.Apak biasalah kejut i pukul 7 and 7.30 pagi i dah kat sana.Paling sadis,pukul 8.30 baru gerak..hahaah kelawakkan apakah ini,i dahla dengan sangapnya pastu lapar sebab tak sarapan lagi..nak amukan rasa tak berbaloi buang tenaga,so better duduk senyap senyap.!

Pastu kenderaan sampai,haha naik Van ok van..!kondisi van tu eer bolehla..Yang sajaknya,i kena duduk berhimpit!!hahahahha kematu bontot i duduk berhimpit 4 orang otw pergi balik tu..hahahaha

Sampai Gopeng around 9 am something la,daftar semua latihan pukul 10..boleh gitu? bolehla pusat latihan dia..hahah!! so i pergi sarapan dengan my new friend Mrs.Zafira @ Firah ! ekseli tah macam mana boleh pulak ngam dengan budak ni..haha so lets sarapan sebab kami berdua je yang case tak cukup 10 jam latihan litar..hahaha oh btw Fira datang dengan Cousin dia Atin

So gerak pergi makan Nasi lemak and roti canai,tipikal me memang i pagi selalu makan besar..haha Fira eksyen makan roti canai konon..pastu dengan dia dia sekali order nasi lemak..hahaha koya mung koya mek wey..!!ngee so total nasik lemak 2 roti canai 2 milo ais and air suam Rm9.60 kut..berebut i dengan Fira nak bayar sampaikan akak kedai tu kata "ni kalau kawan aku ni,part bayar semua sorok muka"..haha lastly Fira menang and dia bayar dulu...Ok fine

Lepastu latihan start,i namakan motor tu Samad..ok Samad lets latihan..haha pastu u i tukar pulak dengan Meon sebab Samad ada orang ambik...ermmm hahah.Pastu lunch dekat Kfc,kalini on my treat..btw Fira ni Kelantanese ok.lagi i teruja mbahahaha..I ni kalau sebut Kelate Ganu memang fanatik sikik..hehehe!!

Settle latihan semua,tunggu pulak yang ceramah 6 jam abis,melepak dekat bangku sambil sembang-sembang..pastu kat situ banyak gila merpati kut..and masa makan kfc ada ayam lebih seketul..so i pun fefeling kat Paris sambil siat siat ayam tu bagi burung tu makan.Si Fira pun bolehkan terjoin..hahah semua pandang kut..hahah

End up balik la dengan berhimpitnya..dahla panas belengas habis semua ada..hahaha i pulak tertidur tidur ayam sebab letih..!!ngee pastu sampai terus kejar bas and balik rumah..itu sahaja

Persahabatan memang aneh,bila dan bagaimana ia terbentuk memang sukar dimengertikan.serius i pun macam tak percaya i boleh ngam dengan Fira ni.ohh btw dia dah ada orang booking..muaahaha tak salah kawin awal janji tahu tanggungjawab memasing..ehh..Btw thanks again Ukhti Fira yaaw!

Ukhwah Fillah


p/s konfius ni entri sahabat ke lesen hahah

Yang Melesen
Atynaz

No comments:

Post a Comment