Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Tuesday, November 11, 2014

Teusdate with Paradise In Service

Hello mello , emm rasa macam adalah seminggu i tinggal blog tak berupdate .. I busy kut kejar SPM walhal hakikatnyakan i tak dela belajar bersungguh sungguh kut .. Ok ok , i kalini sebenarnya nak cerita pasal *cepat baca tajuk kuat-kuat* hahaha .. Ingat nak up entri SPM tapi malas la kang sakit hati je ..

Ok,sebenarnya everything adalah tak dirancang .. Semalam i adalah sengajacarik pasal mintak Senior  Yasrul untuk belanja i tengok wayang .. Sekalinya dia setuju kau .. Katanya hadiah buffday in advance.#reminder birthday i 16/11  untuk i ok .. Haha , sawittnya dia tiba-tiba kan .. And nak lagi best senior bakal pergi Uitm which is kira keluar la dari negeri Perak ni ..

Plan punya plan maka akan berjumpalah kami dekat cinema sebab malam ni dia ada date dengan DINNER ASRAMA SMKAK 2014 .. So alang-alang dia turun SMKAK dia lajak terus Kampar.. Ok awok sweet Senior .. Kalau i better duduk rumah tidur pastu pas Asar gerak .. Ahh ..

So , balik sekolah i balik umah sini  dulu .. Sekalinya si Qausar buat hal dengan bateri dia bolehkan kong .. Hoi i janji pukul 3.15 tau .. Dah gelabah , takkan nak naik bas .. Janji pukul 3 lebih .. Pikir-pikir i guna Rayyan jelah .. Terpaksa walaupun Rayyan tadek roadtax .. Erghhh haha !!

Dalam 3.50 camtu i sampai cinema , nampak si Yas ni pakai kemeja biru and sunnies and sling bag mcm orang dirrect selling tu .. Hoi gila ke kata i dalam hati ko pikir kita nak lepak dekat pantai ke ??

Senior dah selamat beli filem *cepat baca tajuk kuat-kuat* hahaha .. Ngek la dia beli filem ni , i tatau la nak kata ape dah .. Kasarnya filem ni berkisar mengenai seorang tentera tak silap i pastu latihan dia gila kejam ko .. Lagi ada askar dia yang terpisah dari makknya selama 20 tahun , dunia pelacuran dalam tentera and watsoever ..

Ada scene yang i mcm blur , ada scene 18sx dan ada scene sedih .. Bongok Yas ajak i tengok citer nieh .. Dahla dalam hall 2 tuh ada 5 orang je .. Sawit nau duduk berdua dkt seat G tetengah tu ..Yang pasti filem ni sangat menyentuh hati i , jangan lekas menilai orang sebelum kita tahu cerita dia..ibaratanya dalam sebuah batu yg berlumut mungkin pernah jadi tempat berlian..

Sedih i bila part hujung-hujung tu .. Rate i bagi 6/10 sahaja ya .. Haha pastikan nak tengok dengan after 18 je .. Kalau bawak bebudak nasib la dia ..

Memandangkan genre macam ntahpapa , Yas boleh pegi main phone .. Eee , tak kenangkan tiket tu kau belanja je .. Sikit tak meroyan i kat situ .. Berkat i bebebel dekat dia , dapatlah fokus  kejap .. Dahla kita berlima je dalam hall ni , duduk tetengah berdua .. Tak dia teman i tengok movie tu ? Sapaaaaaa lagi kan ????  Hhahahahaha..

Tak lama lepas tu , dia cakap semua urusan dia dah selesai and siap kasik iphong dia dekat i .. Haa kan bagus .. Dok dendiam situ dengan i menghayati movie ini .. Ini tak kau pilih movie aku dah syok layan pastu boleh kau tanak layan sekali .. Apa ni ? mementang kentang kau belanja tiket hahah .. Dahla kunyah popcorn macam makan nasik .. Gosh mujur la kau hensem Yas #tiba

Nah i belanja gambar 2 keping .. Tak sempat i nak rasmi iphong dia tu .. 


P/s lenkali i ajak u gi sushi tau.. Selamat sambung belajar .. :P



Yang Menulis
Atynaz

2 comments:

  1. smartlah blog kamu... blog akak biasa2 je, xpandai design canggih2 mcm kamu btw, best citer blog kamu ni...

    ReplyDelete
  2. Firts sekali,thanks sebab sudi jenguk,baca and baca segala repekan i ni..hahah nak design cangggih-canggih..google saja..dunia dah maju..mekasih sekali lagi :D

    ReplyDelete