Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Wednesday, November 12, 2014

Rasa..

Hello mello,haha entah pape je tajuk entri i kalini..hmm kenapa ek rasa? entah i pun tatau why why why..erghh hahaha..ok dah i nak cerita story i tadi..

Lepass habis exam dalam pukul 11 tadi,i shoot balik rumah i sebab i malas nak singgah umah Nenek..haha boleh..dasar cucu durhaka demiuuu hahaha!!so,i pun shoot terus balik..sampai satu jambatan ala-ala fly over ( ke flight over ehh hee) yg biasa i lalu..i nmpk sorang opah ni tengah angkut barang sambil jalan kaki..weyh jalan kaki okey..

Kau bayangkan (tayah bayang sangat la tu haaa i dah tempek gambar kawasan kejadian bahaha) dia jalan kaki naik flyover tu sampai lebih kurang bulatan hitam tu la...dengan barang-barang dia lagi..katanya baru balik beli barang kering..Allah mujurla cuaca mendung kut..kalau panas tadi..mau dengan i sekali meraung dulu sebelum tolong opah tu..haha kesian kut..maybe nasib tak baik kena jalan kaki..

 Yang i bulat tu tempat Opah tu berhenti..huhu

Asalnya masa i nampak i buat bodoh jela..haha tapi sekalitu i macam alosh kesiannya opah tu ntah dari mana dia berjalan (read : masuk dalam kawasan Temoh ni mana ada bas,haku dah bayang dia jalan kaki dari trafic light tu kot..haha sedih punya imaginasi)so i patah balik..and tanya..

i:opah nak tumpang ke?
o:bulih ko?
i:bulih la..

pastu letak barang dia..haha i memang kondifen tinggi..dahla tayar si Qausar ni mcm ntah pape..hahaha!!tapi sampaila la jugak sebab tak jauh..haha..kata opah tu lepas dia turun.."mekasih yo bantu opah seberang jambatan tu" hoih..ada aku meraung karang..

Alangkan time Atok and Nenek i masuk sepital dulupun i dah sebak gila..inikan pulak ongtue tu kena jalan kaki ..perghhh sebak..terbayang kalau Nenek i kena camtu..mati berdiri i ok..sedangkan i yang jalan kaki atas jalan rata sejauh 300 meter ni pun pancit..ini pulak opah tu daki jambatan dengan barang barang dia..kejap-kejap kena berhenti..sebab penat.ye la kuat mana pun tenaga ongtue kan


So,i pun tapaham kenapa i tulis entri ni..tapi i nak pesan sikit..jagalah ongtue kita.eh haha kbyeee

Yang Sedang Sendu
Atynaz


No comments:

Post a Comment