Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Sunday, November 30, 2014

Sundate.!

Hello mello,kejap dah masuk December ek..hahah sah ni entri peram..acaner pemalas lipas adalah sangat sangat menguasai diri *motip lipas jadi mangsa* haha entahlah!!nway nak cerita pasal Date *sangat* on 23/11/14 lepas..kejikan baru harini nak update..wehuu!! 1 December mali mali..!!haha

Plan asal kan i nak ke Kerayong okeyh!!tapi tapi ada pulak yang mengajak ke Ipoh..haha ok then..gi la Ipoh..pegi mana Kinta City..buat apa? pusing pusing pusing pusing!!haha hikmah dia i dapat sambar novel Rengsa yang dah berzaman i carik..muahaha itu ja!

Lepastu pusing pusing pusing pusing pusing lagi dalam Kinta City..apak la i kan bukannya berduit!!kejadah apa nak shopping kan..ngeeee,selalunya i pergi Kerayong aje..standart la orang semekin hene dena cam i  ni..marhaen la katakan..puih hhahahaha!!!

Then,had our makan lunch at 5.30 pm in Black Canyon Kinta City Ipoh..ok serius Thai Green Curry dia sedap and spicy dia secukup rasa..tapi servis bapak la.x la lama sangat tapi,untuk i yang belum makan hapah pun dari pagi ni kira lama la juga..haaa!! pastu i try Aunti Anne's pretzel...

Singgah Angsana Mall @ Greentown Mall dengan motip..ntahla i ikut je..hahah solat kat situ..pastu i nampak Takoyaki..ok rembat..wehhuuu!!

Tatau motip sebenar i pegi dolan-dolan nang Ipoh..hahah..gambar banyak,cumanya malas nak tepek..kbyee

Yang Pening
Atynaz

p/s : kerayong means Karoke Wayang..haha donno mana datang kerayong tu..sukahtilahkan!!

Saturday, November 29, 2014

Jumaat wif Puteri Hida #Divaziarah

Hello mello,hahah kemain kan..entri hari Jumaat membawak kepada hari Ahad..hoihh kepam gila basi punya entri..tu kes pemalas lipas la tu..abis acaner..pening kepala menangkap-nangkapp kapp kapp khun kapp..bahaha..ok dah kang pepanjang intro i pula..

Ekeseli,i sebenarnya tak kenal pun Puteri Hida ni,real name Puteri Hidayah oh..biasalah i suka short jadi Hida sudah..muahahaha!!so,recenty Hida kerap update pasal Mama dia yang sakit..until one day,dia update dah ada dekat Teluk Intan..

So,alangkan dah ada dekat Ti tu,moh la visit..heee,nak jujurla katakan itu trip pertama paling jauh i pegi..lekeh bukan..nasib la..selama ni aku dok ulang Kampaq Tapah saja na..bahahaha sengall

Untuk kesana i pakai Waze ok..see,baru suh pegi Ti,belum pi Teganu lagi..bahaha ko bayang naik skuter pakai Waze..aje gila maju..#tiupkuku..bahaha so ikut Waze tu dalam pukul 11 lebih i sampai..hoiih kebas juga montot i okey..

Sampai sepital,i masukkan t.up dulu,pastu gi terjah kafeteria sebab i LAPAR gila punya stock diri sendiri rasa nak bunuh orang..haha!!pastu Wct Hida and ask where is she..Then,bolehkan i nampak a lady with blue aqua cloth terkedek kedek jalan dari surau..i bet mesti Hida tu..then i Wct dia lagi..dah konfom tu dia..#tiupkuku tererkan i..bahaha!!

Tapi,i tak terus pergi dekat dia..bahahaa i main sesorok dengan dia..kekdahnya i berdiri dekat tiang pastu give arahan through Wct..hahah kesian dia ok..finally she found me..weee!! and we both lepak dekat kafeteria kejap sementara nak menunggu waktu melawat..deng

Sharp 12.30 waktu melawat,so i melawat lah..bawak sekelat Daim..gila punya oghang..haha ate i x sempat capai buah buah..bawak cokelat ajalah..heee!!

I mintak siapa yang baca entri ni,tolong doakan Mama Hida ok..i dengar dari Hida her Mama ada kidney and lung problem..doakan la Mama kawan i ni lekas sembuh..ermm

Ok,habis part tu..haha then i random je pegi semayang Jumaat dekat Masjid Sultan Azlan ii tak silap..wutt wutt i masuk pekan Ti ok..bangga bangga!!hahaha siott

Then,we had our lunch at Sushi King Giant Ti,hahaha malu i dekat Hida bila dia belanja i..eeish pastu jenjalan kejap dalam Giant and selfie welfie..haha itu wajib..ngee..lepastu Abang Hida ambik and i pun balik sebab sumpah langit sudah gelap ma..kang karang sangkut pulak aku dekat Ti..hahah

Yeah,i mintak tolong again untuk korang doakan Mama kepada Hida tu agar diberi kesembuhan dan sentiasa tabah..i respek dengan orang yang sanggup jaga orang sakit sebab itu saham akhirat nanti..bertabahlah kawan..besar pahalanya

 Introducing Me and Hida hand
hahahah!!
 Thats Hida ok !! comelkan..macam Pinggu

 Last,tangan ada kepala ada kakipun ada haha

Waiting time..haha

Yang Berziarah
Atynaz


Thursday, November 27, 2014

Rombongan KONVO 2014 Tadika Tak Kemas Kemas.!

Hello mello,hahaha tajuk kemain keji gila rupanya..ngeee,tak terfikir pulak apa nak tulis..ingat nak tulis Hari Konvo,kang macam bangang pula (read : fefeling cikgu tadika,yer konvo tadika udah haha melebih karang tak belajar anak orang)..!!so lets go..

Dari minggu lepas mummy i offer,kamu nak cake ke..cake ape..exact date berapa nak hantar..ohh mekacih mummy xD,so plan asal waktu Ict minggu depan..tapi kang budak seni nan hado pulak..so adanya baik i buat waktu ea sat tadi..ngeee!!!

So melanguk i jawab kertas ea,kbat kemain..menangis i selebat dan semendung hujan petang tadi *petir..haha abaikan cerita ea..lekas pergi ke bahagian lebih penting..Farewell party..wah

Exam habis sharp pukul 4,ketua pengawas dah siap mintak maaf semua..oh ok i maafkan *pelukkan berdas das ngee*,and untuk pengetahuan korang,i warning semua JANGAN BALIK lepas habis paper,kome balik i carutkan tujuh keturunan..heeee!!!

Settle,hampir semua ada..tapi dalam kegembiraan kitorang,sorang x de..nyesal i tak catch awal-awal..hmm sampai hati awak kan..x pela x der rezeki *kesat air mata*

Apak send the cake with Nixon @ Auralia..i ni baba angkat Auralia..haha selain membela Qausar and Rayyan..tu jela reta i  #iklan bahaha!!

So,with Auralia in my hand..apa lagi selfie welfie la kitorang..haha then ada part permanent marker untuk sign baju..ahha!!gonne miss that..ngeee!Makan kek semer,mana yg nak balik silakan..i,Ain memok dengan Hannan paling last tinggalkan kantin @sekolah..aaaa sebak gila!!gilaa gilaa!! bencila

And Aion Kasik i hadiah,kuning silau awak..ngeee walaupun i bukan pencinta kuning kn!! i love red #takenotes #esokbelikRedpunya hahah sedih!! walhal hadiah dia aku kasik kit-kat je..x per tunggu next year.. 21/5 kau ada x de..aku terjah..weee!!

Apapun i mesti rindu bebudak tu #onmood #cikgu tadika,yela 2 tahun i jadi guru sandaran dekat tadika tu..ngeee!!!yang menakal,yang ponteng kelas,yang makan bekal i,yang tu yang ni,semua ada..nangis sebagai cikgu i rasa terharu bila depa konvo (puih haha) pasni i nak kerja kepci pula la..tanak layan bebudak ni dah.ngee

Nothing to be bebel bebel,meh nak share gambar :P

 Rombongan KONVO 2014 Tadika Tak Kemas Kemas 
*cikgu dia PALING OVER haha
 Achik-achik pembantu setia tadika bahaha

 Hadiah dari Memok #keshintaan

Ko tengok,matikla bila achik-achik tadik aci jadi anak murid jugak..mati i handle hahah

Yang Fefeling
Atynaz


Tuesday, November 25, 2014

Review novel "KALA SENJA DIA DATANG"

Review Margasatwa

Hello mello , lepas review novel Margasatwa berkurun lamanya , i adalah sedikit terajin nak buat review pasal novel seram Kala Senja Dia Datang ..

Untuk pengetahuan korang , novel ini ditulis oleh 3 orang penulis .. Cerita pertama ditulis oleh Sedara A.Darwisy , cerita kedua ditulis oleh Sedara Saidee Nor Azam yang juga penulis novel Margasatwa dan cerita terakhir ditulis Sedara Zaifuzaman Ahmad ..

Secara kasarnya buku ni menggabungkan tiga penulis hebat dalam sebuah novel dengan satu jalan cerita yang saling berkait dan bersulam ke-syaitanan gitchuu !

"Anak mak cik tiba tiba ghaib ! Tolong mak cik, nak!" (Kala Senja Dia Datang)

"Barang milik orang jangan kita ganggu!"(Marina)

"Wajahnya tidak kelihatan tapi bau bauan sering menguasai teksinya!" (Penumpang Malam)

Untuk pengetahuan korang i pun sebenarnya tak sangka novel ni ada 3 bahagian berbeza tapi saling berkait .. Miahahaha sengalkan i , ok ok tak kelakar , jom sambung cerita!

Bahagian pertama (Kala Senja Dia Datang)

Sebagai permulaan kita akan diperkenalkan dengan watak Ratna pengikut syaitan dan beberapa orang kampung yang cuba nak bunuh Ratna ni ! Setiap kali senja tiba , Ratna akan berubah menjadi makhluk kejam called Geuntut !! So apakah kesudahan kisah hidup Ratna ni ? Itu korang kena baca sebab takkan i pulak kena cerita .. Haha ..

Itu kisah zaman silam ! Cerita seterusnya beralih pula pada kehidupan Azman dan keluarga kecilnya! Setiap kali senja menjelang,Azman akan dihantui kisah silam dan anak-anaknya pula kini diganggu !

Soalnya,siapa Azman dan perkaitan dia sekeluarga dengan Geuntut .. Siapa pulak Bunga , Teguh ,Wali Sagor dan Mustafa .. G pegi baca sendiri , tapi kalau nak i cerita upah kena kental la :P

Bahagian Kedua (Marina)

Kesinambungan kepada KSDD , kasarnya Marina ni adalah pelajar kepada Azman .. Tapi,untuk bahagian kedua ni,korang akan dibawa masuk bukan dalam cerita hantu belaan , tapi roh tak aman .. Marina yang sering keseorangan , Ashikin yang menjauh dan Aliah yang misteri ..

Semuanya hanya kerana seutas gelang kaki dan kesepian yang terkadang membuat manusia lupa diri dan terus hanyut ..I simpati pada Marina .. Ermm kadang-kadang Marina nampak apa yang orang lain tak nampak .. Ending up , Marina bahagia atau tidak , punnn kau kena baca sendiri .. Hahaha !!

Bahagian Ketiga (Penumpang Malam)

Kisah Abang Majid yang manjang kesempitan hidup sampaila terpaksa kerja sambilan jadi driver taksi .. Then , Abang Majid ni la yang tenangkan Azman masa dia kelam kabut pasal Geuntut and si Marina tu pulak muncul sebagai penumpang setia teksi Abang Majid n i ..

Btw,Abang Majid ni selalu terbau haruman lavender walhal memang tadek orang dalam teksi tu..and Marina pulak selalu perasan ada penumpang tak diundang ..

Rupanya , ada jugak roh yang tak aman. .. Tapi siapa ??? Lagi mau tanya , pegi beli pastu baca untuk tahu kesudahan ketiga-tiga cerita ni .. Dijamin meremangkan gitchu :P

Yang pasti sesungguhnya syaitan takkan pernah berhenti mempengaruhi anak-anak Adam dan hawa nafsu usah dibiar merajai hati..wahh hahaha

p/s : Setiap orang ada kisah masing masing , walapun jauh or maybe tak kenal langsung jangan ingat hidup kita tidak berkait .. Hahahaha

#adamatayangmemerhati



Yang Sibuk Jugak Nak Meriview
Atynaz










Saturday, November 22, 2014

Sabtudate with JasMir

Hello mello, haha rasa agak mengantuk tapi i still tahan mata..aaaa camna tu..pfft sangap kemain dua tiga menjak ni...hahah..ok meh nak cerita what happen petang tadi..heee!!

Ekseli i pun tadelah plan apa-apa sangat dengan Jas ni..cakap mulut je nak lepak Kfc Hottel Marriot Keyel haha..so macam dia cakap,i iakan ajelah..planned asal nak pergi Sushi dengan Angah Ku..tapi sebab dah janji dengan Jas,i pergila juga..lagipun Angah Ku ada orang lain sanggup teman..aci tak..lalalalalla!!!

Nak dijadikan cerita,asal i nak jumpa Jas je mesti hujan..itu hari masa nak beraya umah dia raya kedua tak silap..langit mendung semacam..tapi tak hujan la..kira gerimis sikit..

Masa balik dari date dekat  wayang watching Ouija ujan lebat..date kalini pergi balik i berujan.hahah ngoi je..kata Jas dia bawak rahmat..ok Jas ok..haha #kibasrambut ..so fair and square..haha bengong!!

So,sampai Kfc Langkap around 3.30 pm camtula..haha bawak slow-slow sebab hujan kan hee..pertama kali i pakai baju hujan kut..pfft berkibar-kibar aku atas jalan..haha masa pergi tadelah hujan lebat.tapi still berhati-hati jugak la..so,sampai-sampai je i dah pikir camnalah nak kontek Jas..haha sengkek ok topup tade *case rajin beli Data tapi tak guna haha bongok* !!tertiba dia sms dah tunggu kat atas.pheww lega..#lappeluh hahaha!!

Then i order makanan,si Pwincess sorang tu memang..pemalas Ya rabbi,i yang baru sampai nila kena kerah...haha aci tak mentuduh orang camtu..ngeee!!so makan-makan la kita sesambil bergosip..wehuuu!!

Pastu tiba part aktivit paling paling wajib.. #SelfieWelfie,bahahah memang Kfc tu bapak i ada shareholder..sumer pandang pelik..haha bengong!!lantak la..lepastu kitorang asyik ketawa je.Jas la sakan bebeno,apa yang lawaknya i pun tapaham..haha!!dahla Kfc tu bagi botol sos gabak tu..haha ngoi je rasanya

Makan settle,selfie settle..lepak cc kejap..sekalinya ujan lebat..siak,helmet i terus jadi kolam ikan..haha benci la..tunggu hujan reda..sesambil tu gi beli kuih..i ajak Jas lepak mamak tanak..so beli kuih makan tepi longkang *ok tipu* pastu basuh tangan pakai air hujan..haha i biasala..!!

Punya lama,hujan tak berhenti jugak..k fine,i redah je..takjub kejap bila i tak basah *haha dasar dah nama pun pakai baju hujan kan* ..heeee!!

Yang Melepak
Atynaz

Ain FarJannah :)

Hello mello,hai Ainul hahaha!! eh Ain la..pekabo? sihat ke?lama tak jumpa kau memok..hahah rindu la gila (read : padahal semalam baru jumpa last day haha)..apa buat sekarang?kau kan dapat PLKN..Teluk Rubiah Tanjung Malim kan..haha!!deng deng deng!!

Dear Aion,
Kenal kau tak lama pun,adalah dalam dua tahun 300 bulan 1400 hari hahaha!!ntah i pun tatau la camner i boleh kenal kau pun..haha

Kau menjengkelkan,suka back-up kawan walaupun kawan tu salah..haha penat i mengadu,boleh Aion suruh sabar je,doakan yang terbaik..bla-bla..haha siot.

Kau kawan paling rapat,trusty no 2 i,orang yang i datang umah boleh gossip dekat pondok sebab AIon malas nak ajak masuk buat air hahah pendekut..lepak sesama bergosip,makan apam balik Puan Saadiah..mandi lata,rare sana sini,beraya..haha lepak depan umah makan nasi lemak,balik hujan-hujan,pin tudung hilang dalam air..tudung tercicir masa otw ke Lata Kinjang,makan bekal i,apa lagi yang tertinggal..hahah!!

Whattap wechat pukul 2-3 pagi sambil teman ko layan Running Man kau tu,mengadu nasib,karoke dalam wechat,makan roti canai depan sekolah,selfie welfie bagai onggila..haha

Selingan :
Pesanan penaja
Jangan pernah kau coba untuk berubah
ku tak relakan yang indah hilang

Ok sambung,haha lepak makmal sesama,konon buat kerja kursus,main bola tampar la apa la..hahaha!! mana lagi nak dapat semua tu AIn..haha ermmm

Dahla malas nak tulis pepanjang..cumanya..jaga diri,jaga kesihatan,jangan rindu i,hari ahad i datang umah ya..kita gossip..lalalalal
 Tula masa belajar tidur,now dah habis sekolah sibuk dia nak menulis haha gilo punya orang!!

  Kelas Ict 2014

 Lata 2014                                                       Proses Sembelih AYam 2014
Rumah AMir 2014
#divaraya


Kbye

Yang Kawan Krik
Atnyaz

Friday, November 21, 2014

Jumaat Last Day #2014

Hello mello,rasa macam baru lagi i tempuh Jumaat Last Day 2013..tau tau harini dah pun Jumaat Last day 2014 kau..hahaha cepatnya masa tu berlalu kan.dalam pada kata i tanak SPM tu la..i dah pun selamat hadap SPM..ermm tinggal dua paper lagi..lepastu MaroDeka..haha,now i hanya Calon SPM SMKAK sahaja,tepat jam 12 tenggahari tadi,terputus hubungan i dengan sekolah terutama kelas 5Pa..#kesatairmata haha..nway itu bukan fokus utama..meh nak habaq apa berlaku tadi :P

Macam biasa,ada bacaan Yaasin..which is i tadelah sayu mana..cuma rasa gementar sikit..haha ngoi kan..lepastu ada sesi Pengawas pula..ermm,kami ex-pengawas Form 5 2014 kena nyanyi..haha Ani la bagus..dia suruh nyanyi pastu dia lari jumpa Cikgu..nyanyi lagu Tinggal kenangan and Doa perpisahan..hahaha,i is sebak ok.sampaikan amanat dan pesanan semua pada yang tinggal..lepastu masuk kelas belajar ekonomi kejap..lagi melanguk la lepas kelas habis xD

Lepastu kehulu kehilir,duduk depan pintu kelas macam peminta sedekah..hahaha this one joined by Olie,AIon and Me..tertiba ada ANi selit..hentam la...lepas tu selfie welfie..hahahah,semuanya ada..tapi serius cakap tahun ni serba cepat ok,pfft kelam kabut,haha!!

Lagi,harini birthday Apit,haha happy birthday,Kami panggil projek "cekodok" haha..punyala nak bawak tepung sangatkan..ngeee..so kesimpulannya,dengan i i sekali belated birthday sebab 16 dengan 21 bukan jauh pun.lalalalal..main tepung dekat parking motor..hahah!!ko mampu,ustaz dah ingatkan jangan membazir..sekali depa bazir juga..i plan asal cuci tangan pun terjoin..ahahahah!!ngoii..ermm

Jumpa Dakencem la apa semua..huwaa i hate this feeling..kbye






Yang Merindui
Atynaz


Thursday, November 20, 2014

Thursdate with Kak Liliyana..

Hello mello haha mood rajin mari untuk update blog..heeee rasa macam kaku jari ni nak menulis..padahalkan baru 3 ompek hari doo tak menulis..hahaha

So cerita dia macam ni,i dah lama ajak kak Lili makan Sushi King since dari zaman Trial Spm kut..miahahhaha tapi memasing busy or maybe masatu kami kenal pun so-so je xD so tadelah macam kamceng sangat kan...hahahahah!!!end up kami pergi SK petang tadi..wah i pun terkagum-kagum kejap atas kejayaan i menghasut kak Lili untuk makan SK miahaha berjaya..pandai i hasut orang heee

Totally unplanned one punya,asal plan hari Ahad..membawak ke Sabtu dan akhirnya membawak ke petang tadi..haha bengong.so mentara Mak kak Lili beli belah,i pun makan la dengan kak Lili..haha kata dia bolehla untuk first trial,lenkali nak makan goreng-goreng je..bla-2.haha

Matlamat sebenar kak Lili nak makan tempura,but kami end up dengan Piri-piri Blackpaper chicken set,satu share berdua..itupun kak Lili kata kenyang gila..hahha,and memang nasib semalam atas conveyer tu tadek choice sangat,kak Lili ni bukan pemakan sayur,seaweed and shotonk..so apa boleh buat..lalalalal

Then 4 plate pinggan fhink karrer with air orange yakult and blackcurrent lemon dengan add on cool green tea..haha!!

Total damage Rm 42.75 after 10% diskaun jadi Rm 41.00,so i baki Rm 20.50 kak Lili pun Rm20.50..haha betapa adilnya dunia bila kita saling berkongsi..ehhh!!hahaa dasar..!!

Gerak balik umah settle down and tidur..ok tipu i sibuk dengan Puja semalam..ada 2 pagi i baru nak tidur..aishh Puja menggangu ok!!korban waktu tidur i semalam..miahahha..ok nak selit gambar.


Yang Mendate Haha
Atynaz

Monday, November 17, 2014

Terima kasih pada yang WISH :D

Hello mello,yeay i dah genap 17 tahun semalam..(read : masa i tulis entri ni maknanyakan i dah 17 tahun sehari lah ye..gosok hidung haha)..so,entri ni i uppkan untuk insan-insan yang sudi wish birthday i semalam :D sebab tak ramai i (read : sedih sangat haha ngoi) buat update..wahahah THANKS AWOK MER :D

Asyik wish birthday orang je kan..meh close up skit sapa yang sudi wish birthday i xD haha!!

Photo by #CikguShahrul (read:nampak bena i ni ganas sampai disuruh keep calm bahaha)

Paling Awal wish my sister Mya Auni @ Mak Mok dkt fb..pastu Mummy i dkt whattap.!!haha see betapa zaman terknologi tu berlaku hahah xD

Thanks juga buat :

Wish dari Fb :D 

Ally Rahim :)
Ana Mardhiah :)
Nurhidayu Jasni :)
Teacher Sharmila :)
Dakencem :)
Tuan pengetua :)
M.Faridzuan Majid :)
Lia Momay :)
Lieza Julieza :)
Nur Zala Zila :)
Omar Muhammad :)
Arie Bakir :)
Hafizah Yahya :)
Sally Yap Brp :)
Udie Joe :)

Wish dari Wechat :)
Yasrul Yahya
Ku No
Naufal
Eizlan Shah

Wish Dari Whattap :)
Aion Z
Jastina
Nurul Izzati
Aunty Fifa

Wish Dari Sms pakej Call :
Nurani 

And last sekali

Wish dari mulut *haha boleh gitu*

Soleha 
Intan 
Kalai
Koshi
Amutha
Amam
Syu
Aeyn Jue
Intan
Manisha
Liyana
Ekyn Kamal
and i dah lupa siapa tapi apapun thanks yar..hahah!!

Semalam ada tusyen Akaun lepastu boleh depa pakat dok wish..Soleha siap buat video lagi..haha malu i..Yang Kak Lia,jumpa tengah pasar pun boleh wish..i dah segan segan tutup muka sebab malu..kak Jas lagi la..tak tahu semalam birthday i..lepas dia tahu kejar i sambil nyanyi..haha malu tau 

Boleh gitu,main list je sapa yang wish..nampak bena i ni tak popular bahaha!!nway thanks again sebab wish :D #terasadirikubegituberharga tau haha!!

Yang Tua Berterima Kasih :)
Atynaz

p/s kalau ada yang wish tapi i tak mention,thanks a lot awok..ingat lagi ke i ni haha..sayang ketat-ketat

Friday, November 14, 2014

Do you want to build a snowman version AMKU

Hello mello,kembali bersiaran ke angkasa lepas bersama i dalam Http://atynaz.blogspot.com!!ahahaha merepek dah tu!!heee!!ok fokus fokus...harini i nak cerita pasal lagu *lekas baca tajuk kuat-kuat nanti i upah shinggit* tu..ahahah,Angah Ku suka sangat lagu ni..bongok dia tu..ehh haha!!

So,tadi tadek exam..pastu dia pun stress sebab ntah pape..haha so kami karok..i dahla sore tadek..haremm saja..tapi ok la janji dia senyum *pastu dia nangis balik,ohh sukahatilah*..lepastu si Aion lagi best..balik dari pubclic phone..buat muka teruja kata Abah dah datang ambik..(read : bebudak SPM Air kuning ni pun tapaham..datang and balik sesuka hati je..purr baik tayah datang kan ehh haha)...then tertba Angah Ku and Mek Nan sacksaited nak balik sekali..haha berlari depa turun bawah semata nak tumpang balik.ngoi..sekalinya kena bohong gitu je denan Aion..haha macam kuasa pulak Abah nak ambik dia pagi tadi..Abah kerja la ngek..i dah ngekek...padan muka..sapa suh percaya!!

Tengok i dah larik tajuk..haish..haha sebenarnya nak cerita pasal *lekas baca tajuk kuat-kuat* kan!ok jom..hahaha

Angah Ku -Ak
I-i la :P

AK:Amir.

Do you wanna build a snowman?
I:tanak Malaysia ni panas,nanti snowman i cair..

Come on lets go and play
I:tanak cuaca Malaysia panas,belengas i nanti..

I never see you anymore
I:baguslah..

Come out the door
I:tanak..

It's like you've gone away-
I:Ya benar

We used to be best buddies
And now we're not
I wish you would tell me why!-
I:sebab u jahat,ada orang lain curang haha!!

Do you wanna build a snowman?
It doesn't have to be a snowman.
I:habis jadi apa? asam pedas..!1

I:Go away, Angah Ku

Angah Ku:Okay, bye...

See,bongokkan..hahah!!

Yang Menyanyi
Atynaz




Wednesday, November 12, 2014

Rasa..

Hello mello,haha entah pape je tajuk entri i kalini..hmm kenapa ek rasa? entah i pun tatau why why why..erghh hahaha..ok dah i nak cerita story i tadi..

Lepass habis exam dalam pukul 11 tadi,i shoot balik rumah i sebab i malas nak singgah umah Nenek..haha boleh..dasar cucu durhaka demiuuu hahaha!!so,i pun shoot terus balik..sampai satu jambatan ala-ala fly over ( ke flight over ehh hee) yg biasa i lalu..i nmpk sorang opah ni tengah angkut barang sambil jalan kaki..weyh jalan kaki okey..

Kau bayangkan (tayah bayang sangat la tu haaa i dah tempek gambar kawasan kejadian bahaha) dia jalan kaki naik flyover tu sampai lebih kurang bulatan hitam tu la...dengan barang-barang dia lagi..katanya baru balik beli barang kering..Allah mujurla cuaca mendung kut..kalau panas tadi..mau dengan i sekali meraung dulu sebelum tolong opah tu..haha kesian kut..maybe nasib tak baik kena jalan kaki..

 Yang i bulat tu tempat Opah tu berhenti..huhu

Asalnya masa i nampak i buat bodoh jela..haha tapi sekalitu i macam alosh kesiannya opah tu ntah dari mana dia berjalan (read : masuk dalam kawasan Temoh ni mana ada bas,haku dah bayang dia jalan kaki dari trafic light tu kot..haha sedih punya imaginasi)so i patah balik..and tanya..

i:opah nak tumpang ke?
o:bulih ko?
i:bulih la..

pastu letak barang dia..haha i memang kondifen tinggi..dahla tayar si Qausar ni mcm ntah pape..hahaha!!tapi sampaila la jugak sebab tak jauh..haha..kata opah tu lepas dia turun.."mekasih yo bantu opah seberang jambatan tu" hoih..ada aku meraung karang..

Alangkan time Atok and Nenek i masuk sepital dulupun i dah sebak gila..inikan pulak ongtue tu kena jalan kaki ..perghhh sebak..terbayang kalau Nenek i kena camtu..mati berdiri i ok..sedangkan i yang jalan kaki atas jalan rata sejauh 300 meter ni pun pancit..ini pulak opah tu daki jambatan dengan barang barang dia..kejap-kejap kena berhenti..sebab penat.ye la kuat mana pun tenaga ongtue kan


So,i pun tapaham kenapa i tulis entri ni..tapi i nak pesan sikit..jagalah ongtue kita.eh haha kbyeee

Yang Sedang Sendu
Atynaz


Tuesday, November 11, 2014

Teusdate with Paradise In Service

Hello mello , emm rasa macam adalah seminggu i tinggal blog tak berupdate .. I busy kut kejar SPM walhal hakikatnyakan i tak dela belajar bersungguh sungguh kut .. Ok ok , i kalini sebenarnya nak cerita pasal *cepat baca tajuk kuat-kuat* hahaha .. Ingat nak up entri SPM tapi malas la kang sakit hati je ..

Ok,sebenarnya everything adalah tak dirancang .. Semalam i adalah sengajacarik pasal mintak Senior  Yasrul untuk belanja i tengok wayang .. Sekalinya dia setuju kau .. Katanya hadiah buffday in advance.#reminder birthday i 16/11  untuk i ok .. Haha , sawittnya dia tiba-tiba kan .. And nak lagi best senior bakal pergi Uitm which is kira keluar la dari negeri Perak ni ..

Plan punya plan maka akan berjumpalah kami dekat cinema sebab malam ni dia ada date dengan DINNER ASRAMA SMKAK 2014 .. So alang-alang dia turun SMKAK dia lajak terus Kampar.. Ok awok sweet Senior .. Kalau i better duduk rumah tidur pastu pas Asar gerak .. Ahh ..

So , balik sekolah i balik umah sini  dulu .. Sekalinya si Qausar buat hal dengan bateri dia bolehkan kong .. Hoi i janji pukul 3.15 tau .. Dah gelabah , takkan nak naik bas .. Janji pukul 3 lebih .. Pikir-pikir i guna Rayyan jelah .. Terpaksa walaupun Rayyan tadek roadtax .. Erghhh haha !!

Dalam 3.50 camtu i sampai cinema , nampak si Yas ni pakai kemeja biru and sunnies and sling bag mcm orang dirrect selling tu .. Hoi gila ke kata i dalam hati ko pikir kita nak lepak dekat pantai ke ??

Senior dah selamat beli filem *cepat baca tajuk kuat-kuat* hahaha .. Ngek la dia beli filem ni , i tatau la nak kata ape dah .. Kasarnya filem ni berkisar mengenai seorang tentera tak silap i pastu latihan dia gila kejam ko .. Lagi ada askar dia yang terpisah dari makknya selama 20 tahun , dunia pelacuran dalam tentera and watsoever ..

Ada scene yang i mcm blur , ada scene 18sx dan ada scene sedih .. Bongok Yas ajak i tengok citer nieh .. Dahla dalam hall 2 tuh ada 5 orang je .. Sawit nau duduk berdua dkt seat G tetengah tu ..Yang pasti filem ni sangat menyentuh hati i , jangan lekas menilai orang sebelum kita tahu cerita dia..ibaratanya dalam sebuah batu yg berlumut mungkin pernah jadi tempat berlian..

Sedih i bila part hujung-hujung tu .. Rate i bagi 6/10 sahaja ya .. Haha pastikan nak tengok dengan after 18 je .. Kalau bawak bebudak nasib la dia ..

Memandangkan genre macam ntahpapa , Yas boleh pegi main phone .. Eee , tak kenangkan tiket tu kau belanja je .. Sikit tak meroyan i kat situ .. Berkat i bebebel dekat dia , dapatlah fokus  kejap .. Dahla kita berlima je dalam hall ni , duduk tetengah berdua .. Tak dia teman i tengok movie tu ? Sapaaaaaa lagi kan ????  Hhahahahaha..

Tak lama lepas tu , dia cakap semua urusan dia dah selesai and siap kasik iphong dia dekat i .. Haa kan bagus .. Dok dendiam situ dengan i menghayati movie ini .. Ini tak kau pilih movie aku dah syok layan pastu boleh kau tanak layan sekali .. Apa ni ? mementang kentang kau belanja tiket hahah .. Dahla kunyah popcorn macam makan nasik .. Gosh mujur la kau hensem Yas #tiba

Nah i belanja gambar 2 keping .. Tak sempat i nak rasmi iphong dia tu .. 


P/s lenkali i ajak u gi sushi tau.. Selamat sambung belajar .. :P



Yang Menulis
Atynaz

Saturday, November 8, 2014

Tukar Url..

Gatal tangan main tukar url..haha so now Nurashas.blogspot tinggal kenangan :')
Welcome Atynaz.blogspot.com

Yang Melupakan

Sunday, November 2, 2014

Sun Day :-)

Hello mello,beberapa jam lagi sebelum Kertas pertama Spm 2014..wee huu,i dah rasa nebes dan ketaq lutuq bak hang..tapi tapi..chillah,hahah..ok berhentikan cerita Spm.meh nak cerita pasal pagi tadi punya cerita..hahah choi

Pagi tadi Haji Khaidir buat kelas nko,pecutan akhir katanya..yelah esokkan Spm kertas Bm..wak wak wak..haha i bukan study..selfie la,bergurau la dengan Ani and Lan..ceh haha..so dari pukul 8.45-12.30 camtulah..sempat sarapan dengan Mek Anan,Aion Z and Angah Ku dekat warung roti canai depan SmkAK tu..which is,bila lagi kitorang dapat berkumpul macam tu lagi kan..gosh haha

Then,lepas settle kelas pecutan Bm..terus shoot pergi rumah Rina Hamid,haha katanya Abang dia kawin..so,joined by Lynda,Ani,Intan,Aeyn Jue,Liyana,Manisha and Lan..i memang depan rumah je pun citer dia..kena la pergi..cececey..so,lepak la situ kejap.then,Lan gerak dulu..pastu Manisha and Yana..yang lain kena stay sebab Linda ilang..haha sesuatu perangai perempuan tu..aku perati je perangai ko Lynda..aicehh haha

Pastu  depa nak gerak balik,i citer dia memang jalan kaki sampaila rumah haha..tapi tetiba ada orang riques nak pergi umah Azam..ok layankan..so,gerakla pegi rumah Azam..main random je..sampai-sampai mamat tu tengah tidur..aucch..haha..kacau je deme ni..aiceeh..tapi lastly kami dapat juga jumpa dia selepas muka tak malunya bagi salam bagai nak gila..kikikiki

Nak lagi best,Azam jemput masuk..pastu sembang-sembang la semer..and Azam hidang air milo..pastu dia tegur apa ntah..terlepas cawan air milo tu dari tangan i then tertumpah ke bawah..haha bongok..tak memasal aku dapat kenangan jadi pengelap dalam umah Azam..eeee dahla pertama kali pergi..hahha ngoi..depa kata failed umah mertua nanti..haha bongok

Lepastu sumer gerak balik sebab already petang and depa pun nak balik asrama kan..haha..i balik lantas mentido..letih gila dengan panasnya cuaca tadi..lahai..haha meh i selit gambaq na..itu ja nak cerita.k byee

CERITA TADI :P
 
SPM CANDIDATE 2014
 Yang Sedang Merisau
Atynaz


Saturday, November 1, 2014

Sabtuday with Karnival Koku and Majlis Perpisahan 01Nov.14

Hello mello,pergh kemain lemau je rasanya i bila nak menulis..haha siot kan..tapi tak pa lagi 10 tahun i akan jenguk balik and refresh everything clearly :P haha..so focuse kita hari ini ialah (ko baca tajuk tu cepat aku dah malas nak tulis balik kekeke).Dah sudah tu mukadimah je tu

So macam biasa,janji gerak dengan Aion Z,kata i tunggu dekat bustop 6.40..sentut bebetul 6.40 dia tunggu pastu belah tinggalkan i..yang i pun bongok la tunggu dia pulak..penyudahnya masa aku sampai sekolah,dia dok sengih kat parking motor..jimbit..haha ..boleh ko tinggal i..haha kata Aion,dia takut aku tinggal dia..hoih,gila apa..selalu i pegi sekolah jam 7 ocay..eeee,sabar jela kan

Then gerak pegi angkut hadiah untuk perpisahan cikgu M..beliau akan bertukar ke Smk ... dan jadi pengetua kat sana..which is,kata Haji Masri..sejarah telah terlakar apabila seorang penolong kanan SmkAK berjaya jadi pengetua..ahaha,ada ucapan.nyanyi lagu kenangan terindah..bla-2 wat so ever..

Lagi,lepastu semuanya macam bosan.haha serious bebudak semua berterabur..eee meriah lagi hari Koku tahun lepas..haha ok dah cukup tu..Ohya lupa,kak Lala pun ada tadi..haha i dah cakap jangan tak datang sebab dia tu bukan boleh percaya sangat..then,syukurlah memang betul dia datang walauapun nampak gaya macam tanak datang..ahaha sempatla selfie berdas-das dengan Dakencem kita..

Pastu ko boleh tatau nak lepak mana..kehulu salah kehilir salah..apak la,dah la panas..errrg rasa nak tumbuk orang je..pastu lepak kantin.and lastly lepak tengok futsal,ko mampu tengok futsal tapi nyanyi lagu JDT..hahaha bongok..serius menyesal tak rakam :P..ok rasanya itu je kut.Eh ada gambar nak selit la..haha k byee..







Yang Merindu Hari Kokunya :P
Atynaz