Monday, October 13, 2014

Trip To Kelate Ganu 14

#Anokklate #Ganukito Trip14

Hello mello,haha raso lamo doh tok updek kek blog ni..ehh ehh..heee!!nway harini i nak cerita pasal trip i hujung minggu lepas ke Kelate and Ganu..hahahah..sebenarnya last i pergi Panta Timur (dengan rombongan sekolah la) i ikut rombongan sekolah Mummy i  Trip K&T tahun lepas ..

Kalau dibagi pilihan kan.. memang i pilih 2 negeri ni untuk melancong..hahahahah..!ntah la tapi yang pasti i memang teruja kalau sebut pasal Kelate Ganu  (read : i pun tatau kenapa fanatik bebeno)..ehh,haha cukup itu mukadimah ..meh i nak sambung ceghito deh..:P

Sebenarnya ni trip Asrama SmkAk tau..(read : i kan bekas budak asrama ehh tapi tapi ada kaitan ke?)..tapi i ntah macam mana boleh terjebak sekali i pun tak tau.hahaha..maybe sebab bayaran Rm 100 sajok..agaknya tu pasal la kut i terlajak pergi..hahahaha..

TRIP ni :
3 hari dua malam
101112/10/14
JumSabAh

Pagi Jumaat :
So,bertolak on pagi Jumaat tepat jam 9.30 pagi daripada SmkAk tu haa..naik 2 buah bus..satu bas lelaki satu bas perempuan..total up semua ahli rombongan ada 80 orang ..hahah,berhenti semaye Jumaat dkt masjid near bandar riang kut..pastu singgah hentian banjaran Titiwangsa and hujan..ahaha baru nak selfie..cheesee

Malam Sabtu :
And the arrived safely in Kelantan at 5.30 pm lebih kurang la..then,check in dekat Nordin Batik (Paloh Inn)..rest,solat,makan-makan..pastu bergerak ke Wakaf Che Yeh..hahaha..untuk pengetahuan i dengan Ngah Limah jadi fasi group 2 (read : ada 10 group and kami fasi semer form 5 haha)..

Anak-anak buah i ada Abby,Alif,Ishak,Botak,Wawa,and Anje so total up kami semer Group 2 lapan orang...so berjalan-jalan la kita di Wakaf tu..i sempat sambar perfume,shirt selai kemeja 2 lai..hahaha!!pastu,pasai dok kalut kejar masa..pakat pakat minum bungkuih ja..hahah..then balik Paloh Inn and sleep well..letih der..

Pagi Sabtu :
Shoot terus ke Terengganu :),then terus ke Taman Tamadun Islam visited Taman Monumen..haha kat sini ada tugasan dia sendiri..kena ambik gambar fasi and anak buah dengan at least 6 buah masjid daripada 23 buah masjid yang adok dokek situ and buat laporan..hoih hoih dahla panas..kekekeke tapi selfie tetap selfie..heee..so berselfie la kami (read group 2 saja,group lain i  tatau hahaha keji)..beli keychain,pastu makan tepi sungai sambil lambai lambai  cruise yang sibuk lalu lalang tu and last agenda solat dekat Masjid Kristal :)

Petang Sabtu :
Then shoot terus chalet #AngguliaBeachResort Marang (near area Rusila )..sampai-sampai pun dah petang..so buat few games pantai and ada minum petang sikit..then rehat kejap..

Malam Ahad :
Semua form 5 (read : Fasi-fasi la tu) handle barbeque..yang lain kena dengar ceramah motivasi kut..hahaha..so,i memang tak de kerja..buat-buat la menyibuk sesambil menikmati angin ribut..gilo,memang bebetul ribut malam tu..dengan hujan lebatnya..ahaha tanah seberang siap tadek api lagi..pfft mujur la chalet tu ade api..hahaha.and i only have my dinner on 11.45 pm..hahaha gilakan..lapar jangan cerita..sebab last i makan pukul 2 petang tu..aaaahh!!hahaha..then i tidur sebab letih..plus capek dehh lalalala

Pagi Ahad:
Pepagi lagi,pas mandi and subuh i dah turun tengok and ambik gambar sun rise..cantik gila..gambar-gambar i malas rasa nak transfer hahaha ..pastu sarapan and kemas-kemas..last session ambik gambar..pastu shoot pergi Rantau Panjang..sepanjang jalan i tidur..penat :P

Tengahari Ahad :
Arrived safely in Rantau Panjang..pun tak sempat shopping..kejar masa.lepas solat and makan i jalan ngan ANi..tu pun i cuma sempat sambar satu kemeja ja..hahah..pastu belikan (read : i share duit ngan ANi and YUni) Aien Ju patung Doraemon gabak besar tu sempena birthday dia,sambar kecil 5 pek (read : Akak kedai tu siap tanya sapa orang kelate,walhal aku kelantan pun idok haha siap kata belaja la kechek kelate bulih ore kelate bui muroh sikik ahahaa)  and tanya abang tu jam pukul berapa..aa 2.30 petang dah..kelam kelibut i dengan ANi larik alik bas..haha.and kami jadi orang last naik bas..aci tak..hahaha

Petang and Malam Ahad :
Off from Rantau Panjang..pastu singgah hentian Perah (read : i lupa la nama hentian tu hahaha)..gi tandas seme..cuaca pulak mendung semacam..macam nak ribut..aaaaa,kelam je..aisey..tapi mujur selamat sampai walaupun hujan.hahah..so keep move on..pastu dalam pukul 8 camtu dah sampai Hentian Seberang Perak..

Kat hentian ni,lepas makan ,solat and sesembang dengan Wawa,Nia semer-semer..i banyak imbas kenangan masa pegi bahas.kalau masa pegi trip dengan Mummy i tahun lepas..i duduk tempat makan masa otw pergi..now,i dapat duduk tempat makan masa kami otw balik dari bahas..dahla makan nasi goreng telur (pattaya kut)..bila i tengok nasi goreng tu..i ingat Yas..sebab dia yang habiskan baki nasi goreng i dulu.. (nangis berguling-guling kat situ jugak..haha).

Then shoot terus balik SmkAk terchenta..hahah sampai dalam pukul 10.30 camtulah..punggah punggah barang..pastu wish dekat Aien Ju..haha,memula dia tak tau kami bertiga belikan dia patung..dia ingat i yg beli pastu Ani tolong bawakkan dalam bas..haha,chumil je Aie Ju macam Doraemon,sebab tu i dengan Ani sepakat belikan dia Doraemon..itupun katanya tak muat katil nak share..hahah..then apak ambik..and safely arrive home on 11.45 pm..weee

Yang Kepenatan
Atynaz

No comments:

Post a Comment