Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Saturday, October 18, 2014

Sabtuday with Them xD

Hello mello,i sebenarnya tak tau nak mula cerita dari mana..ahaha entah kenapa blank kejap...alahai..haha so mari on astro ( tap letrik mati la pula..aci x..haha bongok betul)...ok i sebenarnya nk cerita pasal kengkawan kelas i.Serasa i la kan i jarang kut tulis pasal depa..cececey..yelah dulukan i tak delah rapat dengan depa :P

Tapi start dari Bengkel ICCT 2014 kitorang semer agak rapat la..boleh la bawak bergurau..haha mandi lata sesama Lata Kinjang Day Outing and kitorang boleh beraya sekali haha Catatan Raya 2014 and Catatan Raya ii which is i pernah cakap kat trusty i..i sendiri pun TAK PERCAYA kami semua boleh geng..sobs sobs sayang korang eh..haha

Entri ni buat,
Ekyn Anis Eyja Jia (yang lain-lain tu i sayang cuma korangkan dah biasa masuk blog ni :P) hahaha

Korang tau tak,tahun lepas i tak pernah pun ambik tahu pasal korang..pada i korang sumer kaki gaduh,mulut laser(read : i rasa i lagi dasyhat kan kan hahaha)..Tapi semenjak i kenal korang..i tahu korang baik..cececey hhaha...i tak berani nak kata lelebih..sebab entah sampai bila kita boleh kawan..harapnya sampai mati lakan (emos sejengkal eh eh hehe)..i akan kenang kelas bahasa Jawa kita semer :P

Nway,i tanak fokus pasal  cerita sedih sedih ni..haha i sebenarnya nak cerita pasal pagi tadi punya cerita..haha tengok punya melalut sampai terpanjang mukadimah i :P

Semalam,depa depa ni konon-konon nak buat study group..haha i mcm ye ke ni..malas la nak join..sekalinya pagi tadi i terjoin..teka apa..semangat study..pastu sorang balik semer dah malas..last sekali kami belajar seselfie bukan study..aci x..oh ya ada Apit,Aion Memok,Eja,Jia,Anis,Ekyn and maybe eer Olie..haha..

So,dalam pukul 11.3 bebudak ni dah ngadu lapar..Apit dengan Olie dah lama balik..ada urusan kekdahnya..so baki yang tinggal aje udoh lapar..gerakla pergi kedai depan..dahla lalat banyak..haha pastu depa nak makan ketiaw..ehehehe...i dah macam korang ni gila ke..keracunan sapa nak jawab..sebab ketiaw habis pastu kitorang cancel order (read : air kosong jepun hahaha gedik lebih nak cancel order bagai)..masa nak bayar baru i seda 5 hengget i ilang..gila..dalam purse i masa tu bebetul ada 4 hengget je..rasa mcm aaaa..i sudah jatuh miskin..eeee benci kondisi sebegitu..haiya

Pastu random je mau makan mana kononnya..tapi penyudahnya dalam random-random tu sampaila ke Kfc Langkap..haha hello i masuk kepci bawak 4 hengget je..apa kes..haha last i buat camtu masa i keluar dengan Ngah Limah dulu..ye 4 hengget je i pegang..yang Anis tak bawak duit..Ekyn pegang sepuluh (read : mujur dia tak bawak 2 hengget sebab niatnya nakk bawak banyak tu je..kalau dia bawak i tinggal  tepi jalan dengan tulang ayam..cececey haha)..Jia sumbang tujuh Eja sumbang lima.

See punya pokai sampai 5 hengget je yang ado..haha i jangan cakap la..bebetul ada 4 hengget je..so total duit semer ada 25 hengget tepat..haha.Then i,Ekyn and Jia turun nak order..sesambil tu i pun cakapla..meh gi kat moto i kot-kot ada duit selit ke..hehehe..pastu depa dua boleh ikut..choi sangat..pastu i cari la kut-kut ada duit selit..yang Ekyn lagi havoc..dirembatnya duit syiling dlm kat "bonet" motor tu..haha bongok..bayar kepci pakai syiling banyak tu..ahhahaha..aku perati je perangai kau ekyn..hahha

Gaduh nak order dinner plate ke hape penyudahnya last sekali mari oder lunch treat yang 4 hengget 95 sen tu..hahah dapatla ayam seketul kekentang putar and pepsi...gilo..Ekyn gila kemain konpiden kira(pakai kalkulator handset torchlight gitu haa).sekali hambek semer 26.25 sen..kurang singgit 25 sen..haha gelabah kira duit..yela duit kan ada 25 hengget tepat je..memula ingat nak kasik syiling singgit tapi mujur Jia ada singgit..i tambah 30 sen buat syarat..hahaha.

Bengong je rasanya main random masuk kepci tk bawak banyak uweet..hahah..tapi serius havoc gila..muka memang bajet dah banyak duit sekalinya order sorang sumbang lima hengget je..i lagilah miskin heee..hahah short pulak tu duitnya..haiya nyesal i kasik duit i tu hilang..heee

Dahla tu itu je nak merapu :P

Yang Kekurangan Pendapatan
Atynaz

No comments:

Post a Comment