Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Wednesday, October 8, 2014

Review Filem Nasi Tangas

Hello mello,pekabo cak ci bo..eh eh eh eh..hahah harini i akan bercerita  mengenai (ayat skema dude) filem Nasi Tangas ( Read : also call Nasi Kangkang or Squat Rice eh hehe)..Asyik filem je kan i ni..Walhal Spm dah nak dekat ^buat buat bodo haha^..ok sebelum i melalut ada baik i sambung review..haha..

I sebenarnya tak tahu pun filem ni wujud sebab i dikaburi kewujudan Annabelle..Sampaila si Jastinion sebut-sebut semalam..and i ada dengar adik i ada ura-ura nak beli filem ni dari minggu lepas lagi tapi asyik menangguh dan tertangguh..ohh..so,i pun sebelum beli ( read : Astro First sudah haha 15 hengget share 6 orang..Kalau wayang cer kira darab sendiri lalalal) gigihla menggoogle carian "Nasi Tanggas"..ramai kata best,seram,x klise what so ever..ok meh dengar i punya review

Secara kasarnya Nasi Tanga ni mengisahkan pasal sebuah pasangan Hairi dengan Mira yang baru kawin..Tapi Hairi ni ada bestfriend (Read : Perempuan okey) nama Fatin..Then,kita akan dibawa masuk dalam kehidupan Mak Ton and Pak Bakar ( Mak & Ayah Mira) yang mana Mak Ton tu amalkan nasi Kangkang and dia ajar pula pada Mira..hahaha

Pendapat i la kan,cerita ni agak kurang menyengat la terutama part ending..i dah bayang ada yang kena sambar petir ke,rentung ke eksiden ke..tapi...pegila tengok and nilai sendiri..

Lagi,sebenarnya kalau dari sudut positif filem ni ajar kita erti TANGGUNGJAWAB..U sebagai suami kena jaga perasaan isteri..dan seorng isteri diwajibkan mentaati suaminya..Dalam kata lain,kalau nak hidup bekeluarga kena saling bertolak ansur,berfikiran positif and amalkan perbincangan..

Elakkan jadi lelaki yang sengal ya..kahwin pandai pastu berpoya-poya pukul bini bagai..hello,bini awak tu..alahai..kalau tak suka lepaskan..tapi lelaki biasanya ego tinggi..sekali bini kangkang haa seronok..tunduk tak berkutik..hahaha...nway bukan i sokong nasi kangkang ye..tapi usebagai suami pepandai la galas tanggungjawab..and  seorang isteri yang terdera janganla cepat melatah..nanti  merana sendiri,hmmmm..konkulisnya semer merana..haiya

Scene-scene yang i paling menyampah waktu si Hairi bengang bila Mira cuba jodohkan Fatin dengan Faiz..hello,bodoh apa kau,kalau Mira tu salah @ pepandai pun kau bolehkan tegur elok-elok..Sikit sikit Fain Fatin..yang Fatin pulak macam eee!!!...sampaikan Mira gugur..eeee..Pastu Mak si Fatin tu..Ada kematian tapi sempat bergosip..Yang Fatin dengan Hairi pula mesra semacam berpegang-pegang..aiyooo...agak la...manalah Mira tak cemburu..hahaha..Pastu scene berubat dengan ustaz tu..aaahh pegila tengok sendiri..i dah blur ehh hahahah

Yang Mengulas Ke Menggalas?
Atynaz


No comments:

Post a Comment